24 uurs visum voor China

In 2016 ging ik voor een maand naar Indonesië. Nu ben ik altijd wel van opzoek gaan naar de goedkoopste tickets. Vaak kies ik dan ook de allergoedkoopste met een hele lange overstap. Iedere keer heb ik hier weer spijt van, behalve die keer naar Indonesië. Toen had ik een tussenstop in Xiamen China en kwam ik erachter dat je best makkelijk een 24 uurs visum voor China kan krijgen. Omdat de meeste mensen dit niet verwachten, heb ik vandaag een artikel geschreven over hoe je dit moet regelen en wat het 24 uurs visum voor China nou precies is.

Moet je iets regelen?

Nou ik zou je vertellen.. Dat is nou net het handigste voor dit visum. Je hoeft er namelijk eigenlijk niks voor te regelen. Natuurlijk zijn er wel een aantal voorwaarden, maar die zijn normaal gesproken wel al geregeld. Zo krijg je dit visum alleen als je een vliegticket hebt het land uit binnen deze 24 uur. Nou had ik dit dus echt als stop over en dus vertrok ik 12 uur later richting Indonesië. Net als bij een normale binnenkomst in een land, moet je ook een arrival en departure kaart invullen, inleveren en bewaren. Je hoeft hier niet naar te vragen normaal. Deze kaarten worden gewoon in het vliegtuig uitgedeeld. Let er wel op dat je bijna altijd je bagage op moet halen en meeslepen. Er is wel een bagage balie waar ze op je bagage letten tegen betaling.

Xiamen
Waarom zou je voor dit visum kiezen?

Vooral omdat je anders uren op het vliegveld zit. Nou is het vliegveld nou niet meteen de allerleukste plek en dus kan je beter de stad verkennen. Plus je bent meteen een keer in China. Ik raad sowieso altijd een stop over in China aan als je dat nog nooit gedaan hebt. Even wat van het land proeven, maar niet meteen een paar weken. Mensen spreken weinig Engels, dus zorg er wel voor dat je weet waar je heen wilt en heb dit eventueel op een papiertje staan met Chinese tekens. Bij ons begrepen taxichauffeurs zelfs het woord vliegveld niet. Dat werd dus een vliegtuig nadoen met onze armen. Gelukkig kwam het toen goed. Soms is het geen keuze om voor een 24 uurs visum voor China te kiezen. In Xiamen is er namelijk geen transitruimte en dus moet je wel verplicht door de douane en een visum krijgen.

Meer tijd nodig?

Een visum voor China is niet heel makkelijk nog op locatie te regelen, maar ik neem aan dat dit ook niet nodig is. Je hebt namelijk verplicht een ticket het land uit nodig, dus ik neem aan dat je wel door gaat reizen. Mocht je toch een paar uur langer in China willen blijven, dan is er eventueel de mogelijkheid om een 72 uurs visum aan te vragen. Nu heb ik dit niet gedaan, dus hoe lastig dit is weet ik niet. Ik weet wel dat ze in Amsterdam al mensen opriepen om je te melden als je een 72 uurs visum nodig hebt. Je kan dus niet zomaar hiermee bij de douane komen, maar het moet al van te voren bekend zijn.

Gulang Yiu eiland

Nu is China best wel een bijzonder land qua visa, dus kijk van te voren altijd goed de regels na. Ze kunnen het namelijk zomaar veranderen. Wil je zekerheid, bel dan even met de ambassade. Die kunnen je namelijk de meest up-to-date informatie geven omtrent visa.

Zelf had ik een tussenstop in Xiamen en raadt iedereen aan een stopover te doen. Waarom? Ik schreef er eerder een artikel over.

Wil jij ook een tussenstop in China maken?Zoek dan zo snel mogelijk naar de goedkoopste vliegtickets bij: Skyscanner. Ook is het verstandig om te kijken bij Vaccinaties op reis of je vaccinaties moet halen.

Een deel van de foto’s zijn afkomstig van Pixabay (rechtenvrij). Dit artikel maakt gebruik van affiliate links. Mocht je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Zelf kost het je helemaal niks extra’s.

Leave a comment

Belost.nl © All Rights Reserved. Privacy en disclaimer

naar onder