3 redenen voor een stop over in China

China is een bijzonder land met bijzondere gewoontes. Ook is het een land met een erg grote industrie. Uiteraard hebben ze ook meerdere vliegmaatschappijen. Deze maatschappijen gaan vooral naar bestemmingen in Azië. Als je goedkoop wil vliegen, dan zou ik dit zeker adviseren. Het enige nadeel is dan wel dat je een tussenstop in China hebt. Alleen is dit wel een nadeel of juist een voordeel? 3 redenen voor een stop over in China!

Je kunt een kort kijkje nemen in dit bijzondere land

Tijdens een stop over heb je heel kort de kans om een indruk te krijgen van het land waar je bent. Misschien niet genoeg om echt te zien wat voor land het is, maar wel genoeg voor een eerste indruk. Nu is China voor veel mensen een land waar men nogal huiverig voor is. Logisch ook want het is wel een totaal ander land. Hoe handig is het dan dat je een paar uur China is kan en er daarna weer uit gaat? Zo kan je kijken of het echt zo erg is als je denkt. Of dat je juist de volgende reis naar China wil gaan maken.

Booking.com

Een uur of 7 is genoeg om een aantal leuke bezienswaardigheden in de stad te zien. Zelf ging ik naar Xiamen en heb daar een aantal mooie dingen kunnen bekijken. Zo ben ik mooi een dagje naar China geweest en heeft het mij nauwelijks iets extra’s gekost. Heb jij nou ook een stop over in Xiamen en wil je meer hierover weten? In dit artikel over Xiamen vertel ik meer over de bezienswaardigheden. Mocht je heel kort de tijd hebben, dan is het ook mogelijk om een sightseeing tour te boeken.

xiamen
Geen gezeur met visa

In een eerder artikel schreef ik al over een 24 uurs visum in China. Dit visum hoef je niet vooraf aan te vragen, maar krijg je op arrivel. Ook is het gratis. Helaas geldt het niet voor alle Chinese luchthavens, maar de meeste grote overstapsteden doen wel mee. Je moet er alleen voor zorgen dat je een vlucht hebt die binnen de 24 uur weer uit China vertrekt. Bij aankomst ga je dan door de douane en je moet deze boardingpass dan laten zien. Vervolgens krijg je een stempel in je paspoort waarmee je 24 uur China in kunt gaan. Het is ook nog eens gratis. Mooier kan niet toch?

beijing
Een stop over is altijd een goed idee

De meeste vluchten naar Azië zijn best lang. Vooral als je dan ook nog eens 1 hebt waarbij je een paar uur op het vliegveld moet zitten. Dan zou ik er altijd voor kiezen om te gaan voor een iets langere stop. Deze zijn vaak gratis te boeken bij de vliegtuigmaatschappij. Tijdens deze langere stop heb je dan de mogelijkheid om te stad te verkennen.

Want 2 bestemmingen in plaats van één is altijd beter toch?! Mocht je echt een langere stop hebben, dan zou ik ook een hotel boeken bij het vliegveld. Dit is wel aan de prijs, maar anders kom je wel echt helemaal gesloopt aan. Zelf zou ik een keer richting Australië willen en dan zou ik kiezen voor een stop over in Hongkong (als het daar dan oké is).

Zijn deze 3 redenen voor een stop over in China genoeg voor jou om dit ook te doen? China is een erg veranderlijk land. Kijk daarom vlak voor vertrek nog of alles hetzelfde is gebleven qua visum eisen.

Een deel van de foto’s zijn afkomstig van Pixabay (rechtenvrij). Dit artikel maakt gebruik van affiliate links. Mocht je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Zelf kost het je helemaal niks extra’s.

Leave a comment

Belost.nl © All Rights Reserved. Privacy en disclaimer

naar onder