3 steden die ik niet leuk vond

Over het algemeen vind ik de meeste plekken tijdens het reizen mooi en kijk ik mijn ogen uit. Snel ontevreden ben ik niet en zal dan ook niet snel zeggen dat ik ergens niet meer heen hoed. Helaas zijn er wel een paar steden die ik niet leuk vond. Normaal schrijf ik niet veel over dingen die ik afraadt, maar af en toe is het wel eens nodig. Als ik zelf namelijk meer had gelezen, dan had ik een deel overgeslagen. Maar wat waren de steden die ik niet leuk vond?

Booking.com
Phnom Penh, Cambodja

Om te beginnen een stad die je niet mag overslaan, maar waar je ook snel weer weg moet. Tijdens mijn allereerste keer backpacken ging ik naar Cambodja en bracht daar een bezoek aan Phnom Penh. Ik vond het meteen al niet echt een leuke stad. Er hing nauwelijks sfeer en het sprak mijn gewoon niet aan. Ook was het er druk en vies. Daarnaast waren er weinig mooie dingen om te zien. Normaal kan ik nog wel de schoonheid zien als ik kijk naar de drukte en de hoge gebouwen, maar dat lukte nu echt niet.

Phnom penh

Maar waarom moet je dan wel deze stad bezoeken? Nou omdat je hier de heftige geschiedenis van dit land kunt ontdekken. Bezoek onder andere de Tuol Sleng gevangenis en ga daarnaast naar de killingfields. Zo leer je het land ook een beetje meer begrijpen. Omdat het wel twee heftige plekken zijn, raad ik aan om dit te verspreiden over twee losse dagen. Die twee dagen kun je eventueel nog wat kleine dingen bekijken en dat is wel genoeg voor deze stad.

De hoofdstad van Indonesië: Jakarta

Vooropgesteld, de meeste hoofdsteden in Azië zijn niet echt heel erg de moeite waard. Alleen Kuala Lumpur vond ik zelf erg leuk, maar de rest was vooral druk, vies en er hing veel smog. Als je een beetje rond zoekt wordt er vaak gezegd dat je vanaf het vliegveld om Jakarta (Indonesië) beter meteen door kunt reizen naar Bogor. Zelf vloog ik meteen door naar Yogyakarta. Helaas ontkwam ik aan het einde van mijn reis niet aan 2 dagen doorbrengen in Jakarta. Ik heb mij deze 2 dagen echt ziek gevoeld. Iedere keer dat ik binnen zat ging het wel, maar liep ik buiten dan kreeg ik meteen buikpijn en werd ik beroerd. Daarom heb ik niet veel gezien. Ik ben uiteraard wel richting Batavia geweest, maar dat vond ik leuk maar niet persé aan te raden.

jakarta
Het noorden van Thailand: Chiang Rai

Thailand is uiteraard één van de bekendste landen om te backpacken. De meeste mensen combineren een tripje naar het noorden met de eilanden in het zuiden. De meeste mensen kiezen voor Chiang Mai en slaan Chiang Rai vaak over. Niet heel vreemd, want er zijn gewoon minder bezienswaardigheden en het is gewoon een minder leuke stad. Ik vond het gewoon niet echt leuk daar. Dit kan aan mijzelf hebben gelegen, maar ik zou dus zeker niet meer hiernaartoe teruggaan.

chiang rai witte tempel

Ben je het eens met bovenstaande steden? Of heb je juist andere steden die je afraadt om heen te gaan? Ik ben benieuwd!

Een deel van de foto’s zijn afkomstig van Pixabay (rechtenvrij). Dit artikel maakt gebruik van affiliate links. Mocht je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Zelf kost het je helemaal niks extra’s.

Leave a comment

Belost.nl © All Rights Reserved. Privacy en disclaimer

naar onder