3 trekkingen op mijn bucketlist

Jaren geleden was ik niet zo van de trekkingen. Wandelen was niet perse mijn hobby en ik vond de mensen die dit deden altijd een beetje geitenwollen sokken types. Toen ik echter naar Nepal ging, besloot ik toch een trekking te doen (naar het Annapurna BaseCamp) en wat was dit gaaf. Sindsdien wandel ik zeer regelmatig en wil ik graag ook nog veel meer mooie trekkingen gaan doen. Benieuwd welke ik zou willen doen? 3 trekkingen op mijn bucketlist.

Booking.com
Three passes route door de Everest regio

Sinds ik in Nepal ben geweest, droom ik er al van om nog een keer terug te gaan. Het land zelf was prachtig, maar ik zou vooral heen gaan om nog een keer een trekking te doen. De eerste keer deed ik een trekking in het Annapurna gebied, maar dit keer zou ik kiezen voor een trekking in het Everest gebied. Dit is het meest aansprekende gebied voor trekkingen ter wereld. Niet onterecht ook, want het is er prachtig en alles is heel makkelijk te regelen. Er zijn hier zoveel mensen die een trekking doen en daardoor hoef je eigenlijk niets meer zelf uit te vinden. Heel handig!

gokyo Nepal

In eerste instantie wou ik gaan voor een trekking naar het Everst BaseCamp, maar dat schijnt best wel tegen te vallen. Niet perse omdat het heel zwaar is maar gewoon wat je te zien krijgt. Het BaseCamp heeft al een geruime tijd een plastic probleem. Niet iets wat je zou willen zien ten midden van al deze immense bergen. Daarom zou ik kiezen voor de Three Passes Route. Deze gaat tot boven de 5000 meter en langs prachtige meren bij Goyko. Zelf ben ik nog niet boven de 4130 meter geweest, dus het zal weer een uitdaging worden.

De Inca Trail

Vrijwel iedereen heeft wel eens van de Inca Trail gehoord. Dit is de meest bekende trekking richting Machu Picchu. Nu is deze trekking wel lastig om te doen. Niet perse fysiek, maar wel qua boeken. De trekking is namelijk vaak al maanden van te voren volgeboekt en is behoorlijk prijzig. Daarom kiezen de meeste backpackers voor een andere trekking richting Machu Picchu. Ik zou ook voor een andere trekking gaan dan. Meestal boek ik namelijk dingen vaak pas laat, dus heb ik geen andere keuze. Je zou ook bepaalde trekkingen alvast in Nederland kunnen boeken. Bijvoorbeeld bij GetYourGuide. Helaas bieden zij geen trekkingen aan, maar wel tours naar Machu Picchu zelf.

machu picchu
Patagonië: Torres del Paine

Eén van de mooiste gebieden ter wereld is Patagonië. Niet gek dus dat je daar ook prachtige hikes kunt maken. Deze hikes hebben allemaal als startpunt Torres de Paine in Chili. Je hebt meerdere keuzes, maar de meeste mensen kiezen voor de W of O trekking. Deze laatste is het langste en daar zou ik dan voor kiezen. Het schijnt een niet al te zware trekking te zijn, maar wel met fantastische uitzichten. Helaas is het alleen mogelijk om in onze winter deze kant op te gaan, want anders had ik al zo snel mogelijk mijn koffers gepakt.

torres del paine

Uiteraard staan er nog meer trekkingen op mijn lijstje. Bijvoorbeeld de Pacific Crest Trail, de Kungsleden en Laugavegur. Binnenkort komt er ook nog een artikel online met de trekkingen die ik in Europa graag zou willen doen.

Een deel van de foto’s zijn afkomstig van Pixabay (rechtenvrij). Dit artikel maakt gebruik van affiliate links. Mocht je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Zelf kost het je helemaal niks extra’s.

Leave a comment

Belost.nl © All Rights Reserved. Privacy en disclaimer

naar onder