5 must do’s in Azië

Azië is voor een groot deel een makkelijk continent om rond te reizen. Vooral omdat alles zo ingericht is op backpackers. Daarom hoef je weinig zelf uit te zoeken, maar kan je gewoon met de stroom mee gaan. Maar welke plekken moet je absoluut gezien hebben? Oftewel wat zijn de must do’s in Azië? Een lijstje met dingen die je absoluut gedaan of gezien moet hebben.

Booking.com
Bezoek meerdere bijzondere tempels

Tijdens het reizen door Azië mag een bezoek aan een tempel natuurlijk niet overgeslagen worden. Iedere stad heeft wel meerdere tempels, dus als je hiervan houdt, dan heb je ruime keuze. Mocht je iets minder fan zijn, dan zou ik er een aantal uitkiezen. Je wil namelijk voorkomen dat je tempelmoe wordt. Kies daarom vooral de mooie en grote tempels uit en loop af en toe eens een kleine onbekende binnen. Qua grote tempels moet je absoluut kiezen voor die van Angkor in Cambodja. Ook de Prambanan en de Borobudur in Indonesië zijn prachtig. Reken wel op een flinke entreeprijs, want de grotere tempels vragen dit helaas. De kleine tempels zijn gratis te bezoeken.

angokr
Probeer zoveel mogelijk streetfood

Een groot deel van Azië staat bekend om hun streetfood. Helaas niet alle landen, maar de meeste backpackerslanden wel. Streetfood is eigenlijk niet anders dan eten die bereid wordt in kleine kraampjes aan de rand van de straat. Meestal zijn het verrijdbare karretjes en anders gewoon kleine tentjes. De meeste hebben één gerecht dat ze verkopen. Deze gerechten zijn vaak wel echt verrukkelijk. Als je bijvoorbeeld naar een avondmarkt gaat, staan er heel veel kleine kraampjes. Perfect dus om allemaal verschillende dingen uit te proberen. Het kost daarnaast ook nog eens bijna niks.

Gebruik wel je gezonde verstand bij dit punt. Je hoort namelijk regelmatig dat reizigers ziek worden. Nu is dat meestal wel van Westers bereid eten (waar ze gewoon wat minder verstand van hebben) dan van lokaal eten. Maar een beetje opletten kan geen kwaad. Ga vooral bij kraampjes eten waar ook veel lokale mensen komen. Dan weet je zeker dat het eten lekker is en de omlooptijd ook goed. Pas daarnaast op met het eten van vlees. Dit ligt soms uren in de zon te rotten, dus dat zou ik dan niet nemen.

Een paar plekken waar ik heerlijk heb gegeten op de markt? Dat was zeker op de avondmarkt in Chiang Rai, Khao San Road in Bangkok, de zondagmarkt in Chiang Mai, Little India+Chinatown in Georgetown, Penang en Chinatown in Kuala Lumpur.

Kies een paar mooie stranden uit

De meeste Aziatische backpackerslanden liggen aan zee. Dit zorgt er voor dat er in combinatie met het heerlijke klimaat zeker een aantal stranddagen aan je reis toegevoegd moeten worden. Ook al ben je niet zo’n strandhanger, dan raad ik je dit toch aan. De stranden en het water zijn echt prachtig! Zelf vond ik de mooiste stranden in Maleisië, Indonesië en Thailand. Maar denk ook eens aan een combinatie van Sri Lanka en de Malediven.

mooiste stranden indonesie
Ontdek meer over de boeiende geschiedenis

In Nederland leren we op school niet heel erg veel over de Aziatische geschiedenis. Of in ieder geval toen in geschiedenis had niet. De Vietnamoorlog was toentertijd wel het eindexamen onderwerp, maar dat was het dan ook wel. Mocht je een langere tijd richting Azië gaan, dan raad ik aan om je hier iets meer in de verdiepen en een aantal bijzondere plekken te bezoeken die hier meer over vertellen. Bijvoorbeeld in Phnom Penh. Daar kun je een kijkje nemen op de killingfields. Op deze plek zijn duizende mensen vermoord. Nu is het een mooie serene herdenkingsplek. In Vietnam zou je bijvoorbeeld het War Remnants museum kunnen bezoeken. Deze gaat over der Vietnamoorlog.

tuol sleng
Geniet van de prachtige natuur

De natuur is Azië is natuurlijk ontzettend anders dan die in Europa. Je hebt heel veel verschillende uitersten. Ga bijvoorbeeld wandelen door de jungle of tussen de rijstvelden. Mocht je echt voor de natuur kiezen, dan zou ik richting Indonesië gaan. Sumatra en Borneo hebben namelijk een hele bijzondere natuur. Maar dit zijn niet de enige opties. Eigenlijk hebben alle andere landen ook prachtige plekken die je niet mag missen.

Chitwan

Ben jij al eens in Azië geweest? Zoja, wat vond jij must do’s in Azië? Reageer het hieronder. Ik ben erg benieuwd!

Een deel van de foto’s zijn afkomstig van Pixabay (rechtenvrij). Dit artikel maakt gebruik van affiliate links. Mocht je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Zelf kost het je helemaal niks extra’s.

Leave a comment

Belost.nl © All Rights Reserved. Privacy en disclaimer

naar onder