5 redenen om naar Nusa Penida te gaan

Bali (Indonesië) is bij iedereen wel bekend, maar wist je ook dat er nog een paar andere eilandjes voor de kust liggen. Deze eilanden zijn een stukje minder toeristisch (al wordt dit de laatste tijd wel echt een stuk meer). Eén van deze eilanden heet Nusa Penida en ligt een half uur varen vanaf de kust van Bali. Nusa Penida is van oorsprong redelijk arm, omdat het een droog eiland is. Daardoor is het niet mogelijk om er rijst te verbouwen. De meeste bewoners verdienen hun geld met de zeewierteelt. Ik vond Nusa Penida een prachtig eiland om heen te gaan en raadt iedereen aan om daar ook heen te gaan. Waarom? 5 redenen om naar Nusa Penida te gaan.

Booking.com
1.Niet zo toeristisch

Helaas is dit punt wel wat aan het veranderen sinds ik er geweest ben. Zelf vond ik Nusa Penida totaal niet toeristisch, maar er waren er toen ook maar een paar. Tegenwoordig schijnen bepaalde plekken (KelingKing) wel heel erg toeristisch te zijn. Helaas, want het was echt heel rustig. Toch is het zeker nog niet te vergelijken met Bali. Je hebt echt nog meer dan genoeg plekken op dit eiland waar je echt niemand tegenkomt. Er zijn wel steeds meer overnachtingsmogelijkheden en daardoor wordt alles een beetje verspreid over het eiland.

2.Prachtige stranden

Op Nusa Penida zijn heel veel prachtige stranden te vinden. Zelf vond ik Crystal Bay heel erg mooi. Je vind dit strand aan de westkant van het eiland en kunt hier echt perfect snorkelen. Je hebt hier een prachtig strand en heel erg helder water. Om hier te komen neem je een motortaxi of je gaat op de fiets. Dit laatste deed ik zelf en is te doen, maar je moet je wel goed insmeren.

Daarnaast zijn er nog andere stranden die de moeite waard zijn. Je vindt de meeste stranden aan de westkant van het eiland. Ook kun je prachtig snorkelen bij Manta Point. Hier vindt je heel veel Manta Rays. Onwijs bijzonder om hier tussen te zwemmen. Huur gewoon een snorkelsetje en ga vanaf het strand snorkelen. Als laatste heb je nog KelingKing Beach. Dit is DE Instagramspot van dit eiland. Het schijnt hier tegenwoordig wel echt heel druk te zijn.

3.De ongerepte natuur

Nusa Penida is een behoorlijk groot eiland. Daarnaast is het eiland ook niet echt heel druk bevolkt. Daardoor is er heel veel ongerepte natuur nog. Je vindt deze natuur vooral aan de zuidkant van het eiland. Doe je een rondje op de scooter, dan zie je sowieso veel van deze natuur. Het eiland kent namelijk niet echt steden, maar vooral kleine dorpjes. Het eiland heeft behoorlijk wat bergjes en daardoor is het handig om een scooter te huren. Een fiets kan ook, maar kan best tegenvallen. Kies je voor een scooter dan moet je sowieso richting het zuiden. Daar vindt je meerdere prachtige kliffen en de natuur is daar veel ruiger.

4. The Gallery

Dit punt is een bijzondere plek op het eiland. The Gallery is een initiatief van een Walesman en hij is dit begonnen om het eiland te helpen. Deze man is ontzettend aardig en geïnteresseerd. Hij vindt het ook fantastisch om te vertellen over het eiland. Maar dat niet alleen. Je kunt hier ook heel lekker eten. De menukaart is een stuk anders dan de andere tentjes. Zo kun je hier Fish And Chips eten. Echt heerlijk! Je kunt kiezen voor ontbijt, lunch en diner. Oftewel de hele dag kun je hier zitten. De prijzen zijn wel een stukje duurder dan andere tentjes, maar 2 euro voor een hoofdgerecht is natuurlijk nog steeds niks. Ook heb je de mogelijkheid om er een fiets te huren.

5. Het is een heel goedkoop anders

Bali is behoorlijk duur en als je dan richting Nusa Penida gaat zul je merken dat het opeens een stukje goedkoper is hier. De reis erna toe is wel redelijk aan de prijs (12 euro), maar dat is de fastboot. Je kunt ook gewoon richting de haven van PadangBai gaan en daar een ticket voor de gewone ferry kopen. Dit is maar een euro of 2. Er is niet echt openbaar vervoer op Nusa Penida. Je moet daarom zelf een fiets of een scooter huren. Bij een local achterop gaan is ook mogelijk, want iedereen biedt zich aan als taxi.

Het eten kost ook vrijwel niks. Misschien is dit ondertussen veranderd, maar toen ik er heen ging vroeg niemand toeristenprijzen voor het eten. Als je ergens een drankje gaat doet bij een strandtent betaal je altijd meer, maar dan nog valt het mee. Als je naar een tentje gaat waar lokale mensen kopen dan betaal je voor een flink bord nasi maar 0,70 cent. Meestal kunnen de vrouwtjes niet echt Engels, maar ze snappen je wel als je wat zegt. Plus als je wil betalen dan steken ze aantal vingers omhoog hoe duur het was, of ze laten het je zien met geld.

En? Waren mijn 5 redenen om naar Nusa Penida te gaan voldoende om je over te halen?

Een deel van de foto’s zijn afkomstig van Pixabay (rechtenvrij). Dit artikel maakt gebruik van affiliate links. Mocht je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Zelf kost het je helemaal niks extra’s.

Leave a comment

Belost.nl © All Rights Reserved. Privacy en disclaimer

naar onder