5 redenen voor een bezoek aan Liechtenstein

Wat veel mensen niet weten, is dat ik in 2017 5 maanden in Zwitserland hebt gewoond. Ik woonde daar in het plaatsje Oberriet, vlakbij de Oostenrijkse grens. Maar niet alleen Oostenrijk was dichtbij, ook Liechtenstein lag op fietsafstand. Met mijn ouders besloot ik daarom een bezoek te brengen aan dit bijzondere land. Maar waarom Liechtenstein? 5 redenen voor een bezoek aan Liechtenstein.

Het is een klein land

Liechtenstein is een erg klein land, ook wel een dwergstaat genoemd. Het is een land van 160 m2 en heeft ongeveer 40.000 inwoners. Even ter vergelijking: Amsterdam heeft meer dan 800.000 inwoners. Omdat het een klein land is, is dit land ideaal als je weinig tijd hebt en toch veel van een land wil zien. In 1 tot 2 dagen kan je namelijk alle mooie plekken van Liechtenstein wel gezien hebben. Eventueel kan je er een extra dagje bij aan plakken om te wandelen of voor een dagje skiën. Liechtenstein is namelijk echt een wintersportland.

Het is een bijzonder land

Ondanks dat Liechtenstein zo ontzettend klein is, is het wel een eigen land. Het heeft een eigen regering en zelfs een eigen koning. Best bijzonder! Maar omdat het zo klein is, zijn er andere dingen waarin ze helaas niet onafhankelijk kunnen worden. Zo hebben ze geen eigen munteenheid, maar betalen ze met de Zwitserse Franc. Ook in de sport zijn ze afhankelijk en gericht op Zwitserland. Er is namelijk maar één grote voetbalclub in Liechtenstein en daarom doen je mee met de eredivisie van Zwitserland. Lees voordat je gaat wat meer over dit land, want je zal dingen tegenkomen die je absoluut nog niet wist.

Je kunt er perfect een roadtrip doen

Omdat het zo’n klein land is, is het het perfecte land voor een roadtrip. Er zijn goede wegen te vinden en alles ligt zo dicht bij elkaar. Beter kan je het eigenlijk niet krijgen. Als je wil kan je in een uur het hele land doorkruizen, maar neem zeker je tijd en stop bij mooie plekken onderweg. Voor je het weet zit je namelijk alweer in Zwitserland. Je begint in het noorden of zuiden en rijdt zo langs alle mooie plekken totdat je aan de andere kant van het land beland bent. Vooral de weg naar richting skigebied schijnt echt prachtig te zijn, maar is helaas niet altijd open. Toen ik er in mei was, was die weg afgesloten door slechte weersomstandigheden. Jammer!

Het is makkelijk te bereizen

Dit punt geldt eigen alleen als je met een eigen auto komt. Als je met het openbaar vervoer wil, is het namelijk een lastig te bereizen land. Er zijn wel bussen, maar dan ben je wel veel langer onderweg. Ga dus zeker met de auto heen. Dan hoef je niet telkens te wachten tot de volgende bus komt. De meeste mooie bezienswaardigheden liggen aan de doorgaande weg door Liechtenstein. Heel handig, want zo mis je niks. Stop ook zeker in Vaduz en ga daar de stad en omgeving een beetje verkennen.

Booking.com
Je kan er gratis parkeren

Waarschijnlijk gaat iedereen ervan uit dat Liechtenstein niet het goedkoopste land is om heen te gaan. Dit klopt ook zeker, want je betaald natuurlijk met de Zwitserse Franc en veel is duur in Zwitserland. Maar aan andere dingen merk je het zeker niet. Bijvoorbeeld parkeren in de hoofdstad Vaduz was de eerste 2 uur gratis (mei 2017). Waar zie je dat nou nog? Daarnaast zijn heel veel bezienswaardigheden gewoon vanaf te weg te bekijken (en kan je niet eens altijd naar binnen) en dat kost je dus weer 0,0. Wij hebben zelf 0 euro uitgegeven aan ons dagje Liechtenstein. Ja het kostte benzine en als je iets wil eten kost dat natuurlijk ook wat. Maar verder was het gratis.

Heb je na dit artikel besloten om ook te kiezen voor Liechtenstein? Leuk! Zoek dan zo snel mogelijk naar de goedkoopste vliegtickets op: Skyscanner. Ook is het verstandig om bij Vaccinaties op reis te checken of er aanbevolen vaccinaties nodig zijn.

Een deel van de foto’s zijn afkomstig van Pixabay (rechtenvrij). Dit artikel maakt gebruik van affiliate links. Mocht je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Zelf kost het je helemaal niks extra’s.

Leave a comment

Belost.nl © All Rights Reserved. Privacy en disclaimer

naar onder