5 tips voor Indonesië

Eén van mijn favoriete landen in Azië is zeker weten Indonesië. Waarom? Vooral omdat het een ontzettend divers land is met allemaal bijzondere eilanden. Geen van deze eilanden lijken op elkaar en dus is het net af je heel veel verschillende landjes kunt bezoeken. Mocht je willen dat kun je er maanden over doen om alles te zien. Ik ben zelf nu één keer naar Indonesié geweest en bezocht toen Bali en Java. Nu zou ik zeker nog een keer terug gaan, want er zijn nog zoveel plekken om te bekijken. Zo wil ik graag een keer naar Sumatra en Flores en zou ik eens richting Papua willen. Ook benieuwd naar dit prachtige land? Maar geen idee wat je wil doen. Dan geef ik je vandaag 5 tips voor Indonesië.

Booking.com
Leuke steden

Grote steden zijn meestal niet mijn favoriet. Ik vind het er vaak te druk, teveel verkeer en het is er vaak een stuk viezer dan de rest van het land. In Indonesië werden in Jakarta veel van die vooroordelen weer bevestigd en dus was ik blij dat ik daar weg was. Yogyakarta daarentegen is ook een grote stad, maar dan wel een hele leuke. Hier kun je je zeker een dag of 2/3 vermaken zonder problemen. Ga dan onder andere naar het paleis en de eet heerlijk op straat. Yogyakarta is één van mijn favoriete steden in Azië. Vanaf hier kun je de prachtige tempels van de Borobudur en de Prambanan bekijken. Sla deze ook niet over!

yogyakarta
Prachtige natuur

Indonesië staat bekend om de geweldige natuur. Daarom mag dit punt ook niet ontbreken bij de 5 tips voor Indonesië. Je moet gewoon één of meerdere dagen genieten van de prachtige natuur. Het verschilt per eiland wat je kunt doen. Bijvoorbeeld op Bali kun je wandelen tussen de rijstvelden, op Sumatra in de jungle en valkbij Flores tussen de Komodovaranen. Je mag dit dan ook echt niet overslaan. Het is er zo bijzonder en je bent ook meteen uit de drukte. De meeste opties zijn goedkoop en makkelijk te bereizen. Heel handig!

5 tips voor Indonesië
Heerlijk eten

Indonesië staat daarnaast ook bekend om het heerlijke eten. Een deel van dit eten kennen wij wel, omdat het bij ons verkocht wordt in Chinees-Indonesische restaurants. Bijvoorbeeld Nasi Goreng wordt ook veel op straat verkocht. Mocht je naar Indonesië gaan, dan moet je gewoon een keer streetfood proberen. Het kost echt niks, maar het is echt verrukkelijk. Mijn eigen favoriet was Bakso. Dat is een soort noodlesoup met grote rundvleesballen. Op straat wordt het eten vers bereidt, dus pas wel altijd een klein beetje op. Ga vooral naar de straatstalletjes waar veel lokale mensen staan.

Mooie stranden

Naast de prachtige natuur is Indonesië uiteraard ook nog bekend om de prachtige stranden. Omdat het allemaal eilanden zijn, heb je overal prachtige stranden. Deze stranden zijn bijna allemaal spierwit en zijn omringt door helderblauw water. Niet echt een straf om heen te gaan dus! Mocht je van snorkelen of duiken houden, dan ben je hier ook zeker op je plek. Ga bijvoorbeeld naar duikparadijs Raja Ampat, of wat goedkoper nar Mantapoint bij Nusa Penida. De onderwaterwereld is hier zeker nog de moeite waard. Mocht je niet van strandhangen houden, dan kun je je ook de hele dag vermaken door op de verschillende stranden te gaan kijken. Alleen kijken is al de moeite waard.

mooiste stranden indonesie
Vulkanen

Het laatste punt is nogmaals bijzondere natuur. Op de meeste eilanden in Indonesië zijn namelijk vulkanen te vinden. Een deel daarvan is nog actief. De meeste van deze vulkanen kun je zelf ook beklimmen. Dit moet vaak wel met een tour, maar is zeker de moeite waard. Het is echt heel bijzonder namelijk en de vulkanen lijken ook nog eens niet op elkaar. Zo bezocht ik zelf de Bromo vulkaan en de IJen vulkaan op Java. Twee hele indrukwekkende plekken om te zijn.

bromo indonesie

Wat vindt je van deze 5 tips voor Indonesië? Heeft het je overgehaald om dit prachtige land te bezoeken? Of ben je al eens heen geweest?

Een deel van de foto’s zijn afkomstig van Pixabay (rechtenvrij). Dit artikel maakt gebruik van affiliate links. Mocht je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Zelf kost het je helemaal niks extra’s.

Leave a comment

Belost.nl © All Rights Reserved. Privacy en disclaimer

naar onder