5 tips voor Maleisië

Maleisië is een bijzonder land in Azië. Het is een stuk meer ontwikkeld en ook is het een islamitisch land. Er zijn wel meer landen die islamitisch zijn, bijvoorbeeld Indonesië, maar ik vond het in Maleisië toch iets duidelijker zichtbaar. Daarnaast is het land een stuk westerser dan de andere landen in de buurt (Singapore uitgezonderd). Je ziet dan ook dat het een rijker land is dan de andere landen eromheen. In heel Maleisië zijn de meest prachtige plekjes te vinden. De grote stad, jungle, theeplantages, maar ook prachtige eilanden. Omdat ik van mening ben dat iedereen naar dit prachtige land moet gaan, heb ik 5 tips voor Maleisië geschreven. Welke plekken en dingen mag je echt niet overslaan?

Booking.com
De paradijselijke Perhentian Islands

De mooiste plek van Azië (en dus ook van Maleisië) waren wat mij betreft de Perhentian Islands. Deze paradijselijke eilandjes vind je voor de oostkust en zijn een deel van het jaar te bezoeken. In de regentijd is het helaas niet mogelijk hier te komen, dus plan je reis goed. De eilanden zijn helemaal autovrij. Niet gek want er zijn geen wegen te vinden. Alleen een pad door de jungle. Je moet dus alles te voet of met de watertaxi doen. Je hebt 2 eilanden waaruit je kunt kiezen. Kecil en Besar. De eerste is het goedkoopste eiland en is meer geschikt voor backpackers met een laag budget.

Perhentian Islands

Op het eiland heb je meerdere plekken waar je kunt overnachten. Aan beide zijden liggen 2 stranden met redelijk wat overnachtingsmogelijkheden. Deze 2 zijn door middel van een pad door de jungle verbonden. Hou je van gezelligheid en feesten, kies dan voor Long Beach. Hier is het iedere avond feest. Wil je wel gezelligheid, maar toch iets meer rust dan zou ik kiezen voor Coral Bay. Mocht je nog meer rust en vrijheid willen dan kun je naar dezelfde plek als waar ik heen ging. Hier zit maar 1 overnachtingsplek en het is er erg rustig. Het ligt helemaal in het noorden, dus om naar long beach te komen moet je wel een uur door de jungle lopen. Of je neemt natuurlijk een watertaxi. Deze plek heet D’Lagoon.

De grote moderne stad: Kuala Lumpur

Ook een hele leuke plek om heen te gaan is de hoofdstad Kuala Lumpur. Meestal zijn de grote steden niet echt de leukste plekken, maar dat is in het geval van Kuala Lumpur totaal anders. Dit is echt een heerlijke plek om heen te gaan. Het is heel erg modern en westers. Ook een keer fijn. Je hebt er prachtige bezienswaardigheden en kunt er heerlijk shoppen en uitgaan. Je kunt je met de metro en de (gratis) stadsbus makkelijk door de stad verplaatsen. Wat mij betreft zijn de aanraders de Patronas Towers en Chinatown.

Mocht je weinig tijd hebben en toch veel van Kuala Lumpur willen zien, dan is het aan te raden een tour te boeken. Met deze tour bezoek je alle bezienswaardigheden van KL in korte tijd.

kuala lumpur
Een groot eiland: Georgetown Penang

Een andere grote stad is gelegen op Penang. Deze stad heet Georgetown en staat vooral bekend om de heerlijke streetfood. Dat vindt je er ook absoluut! Vooral in de wijken Chinatown en Little India vindt je de lekkerste restaurantjes en streetfood karretjes. Daarnaast is het verder een erg leuke stad om door te lopen. Penang is een groot eiland, maar je moet niet verwachten dat je hier prachtige stranden kunt vinden. Er zijn wat kleine stranden, maar in je bikini hier op liggen is not done. Mocht je wel een strand in de buurt willen, dan moet je richting Langkawi. Dit eiland is te bereiken met de ferry. Nog wat tips voor Penang: Eet wonton mee in Chinatown en ga met de stoeltjeslift naar Penang Hill.

Penang Hill
Een prachtige en handige treinreis

Maleisië heeft een handig spoornetwerk. Dit netwerk ligt niet door het hele land, maar verbind wel belangrijke plekken met elkaar. Ook kun je met de trein naar Singapore of richting Thailand. Zelf koos is ervoor de trein te nemen vanaf Kota Bharu richting Kuala Lumpur. Kota Bharu is de uitvalsbasis om naar de Perhentian Islands. Deze nachttrein was zeer comfortabel. En je ziet ook nog eens veel van het land. Let er wel op dat de treinen regelmatig volg zitten. Boek dus minstens een paar dagen van te voren als je zeker wil weten dat je een plek hebt.

Maleisie
Eet heerlijke streetfood

De meeste landen in Azië staan bekend om hun heerlijke streetfood. Zo ook Maleisië. Niet overal vindt je dit en het is anders opgezet als in de rest van Azië. Hier in Maleisië heb je meer de grote foodcourts met allemaal kraampjes. Zelf heb ik maar een aantal keer op straat gegeten. In Kuala Lumpur was dat vooral in Chinatown en op Penang ontbeet ik meestal in Little India. In de avond at ik dan in Chinatown. Daar was ik vooral verslaafd aan de Won Ton Mee. Wat is dat verrukkelijk!

streetfood

Naast deze dingen zijn er nog ontzettend veel plekken die prachtig zijn. Bijvoorbeeld de Cameron Highlands of de Taman Negara. Dit is het oudste tropische regenwoud ter wereld. Of ga ook naar Borneo. Hier ben ik zelf nog niet geweest, maar je hebt hier echt een prachtige natuur met bijzondere beesten.

Een deel van de foto’s zijn afkomstig van Pixabay (rechtenvrij). Dit artikel maakt gebruik van affiliate links. Mocht je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Zelf kost het je helemaal niks extra’s.

Leave a comment

Belost.nl © All Rights Reserved. Privacy en disclaimer

naar onder