5 tips voor Thailand

Mijn eerste keer backpacken was in Thailand. Voor het eerst in een ver land en dan ook nog helemaal alleen. De eerste dagen vond ik het echt een vreselijk land, maar dat beeld sloeg al snel om. Want wat is Thailand een prachtig land! Je hebt zo ontzettend veel verschillende plekken waar je heen kan. Van grote steden naar de eilanden en weer naar de jungle. Alles kan je hier vinden. Er zijn zo ontzettend veel plekken om uit te kiezen, dat je misschien door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom geef ik je 5 tips voor Thailand. Deze tips kan je gebruiken bij het kiezen/plannen van een route.

Een cultuurshock in Bangkok

Vrijwel iedere backpacker/reiziger zal gaan beginnen in Bangkok. Je vliegt hier namelijk meestal het goedkoopste heen vanaf Europa. Als je echt een beginnend backpacker bent, dan zou ik mij alvast een beetje voorbereiden. Ik kreeg namelijk echt een flinke cultuurshock zonder dat ik het verwachtte. Bangkok vond ik echt niet leuk de eerste dagen. Het is er zo ontzettend druk, stinkt er gigantisch en er hangt heel veel smog. Toch moet je zeker een aantal dagen naar Bangkok, maar je zou ervoor kunnen kiezen om dat voornamelijk aan het einde van je reis te plannen. Dan ben je al een stuk meer gewend en is Bangkok niet meer die vieze stad, maar juist een hele gave plek om heen te gaan. Binnenkort een apart artikel over de leukste bezienswaardigheden van Bangkok.

Bangkok
Bangkok
Rust in het noorden

Na een paar dagen in Bangkok te zijn verbleven ben je waarschijnlijk wel toe aan een beetje meer rust en natuur. Daarvoor zou ik naar het noorden van Thailand gaan. Je vindt hier ook een aantal grote steden, zoals Chiang Mai, Chiang Rai en Pai. Daarnaast kan je ook nog de natuur ingaan. Het noorden van het land is namelijk heel mooi groen. Mocht je genoeg tijd hebben, dan zou ik ervoor kiezen om een scooter te huren en richting Pai te rijden. Helaas is het de laatste jaren wel erg toeristisch geworden, maar nog steeds kan je daar veel dingen terug vinden vanuit het oude hippie dorpje. Ook zou je een mooie trekking kunnen doen in deze omgeving. Ga daarnaast ook naar Chiang Mai, want dat is echt een hele leuke en gemoedelijke stad. Vooral de zondagmarkt is daar een aanrader! Chiang Rai vond ik zelf iets minder, dus mocht je niet veel tijd hebben, dan zou ik die stad overslaan.

Jungle Thailand
Chiang Mai
Geniet van mooie uitzichten in een nachttrein

Zoals ik hierboven al aangaf, zou ik het zeker aanrader om naar het noorden van Thailand te reizen. Wat prachtig is het daar. Je kan richting het noorden met het vliegtuig, de bus of de trein. Zelf zou ik 100 % voor de nachttrein kiezen. Het is er niet heel comfortabel en je slaapt waarschijnlijk niet veel, maar toch vind ik dat je het mee moet maken. Deze belevenis hoort wat mij betreft echt bij een reis naar Thailand. En het is ook nog eens heel gunstig, want je ziet zo meer van het land en spaart ook nog eens een overnachting uit. Omdat er heel veel backpackers deze trein nemen, is het er ook nog eens heel gezellig. Doen dus!

trein thailand
Sluit af op de eilanden

Thailand staat natuurlijk ook vooral bekend om de prachtige eilanden in het zuiden. Deze mag je dan ook absoluut niet overslaan. Er zijn ontzettend veel prachtige eilanden en welke je moet kiezen, hangt van je eigen voorkeuren af. Wil je een eiland om te duiken, juist om te feesten, op het strand te liggen of te genieten van de rust? Er is voor iedereen wel een passend eiland te vinden. Zelf ging ik naar Koh Lanta omdat ik op zoek was naar een rustig eiland. Helaas viel het strand erg tegen (misschien door de verkeerde periode), dus ik zou zelf kiezen voor een ander eiland. Koh Samui, Koh Tao en Koh Phangan zijn de bekendste.

Thailand
Thailand
Geniet van de onderwaterwereld tijdens het duiken

Mocht je op de eilanden zijn, kies er dan voor om ook te gaan duiken. In het zuiden van Thailand zijn ontzettend veel mooie duikspots. Nog nooit gedoken? Ga dan je duikbrevet halen in Thailand! Dit land is namelijk het goedkoopste land om een brevet te halen. Er zijn veel verschillende plekken waar je lessen kan krijgen, maar de meest bekende vindt je op het eiland Koh Tao. Je zal hier zeker niet de enige zijn die hier je PADI haalt. Eventueel kan je daarna nog richting 1 van de andere eilanden gaan om meer ervaring op te doen en dus extra brevetten te halen.

duiken
duiken

Dit waren mijn 5 tips voor Thailand. Heb jij nog aanvullingen?

Enthousiast geworden? Jaa! Zoek dan zo snel mogelijk naar de goedkoopste vliegtickets bij: Skyscanner. Ook is het verstandig om te kijken bij Vaccinaties op reis of er aanbevolen vaccinaties nodig zijn voor Thailand.

Een deel van de foto’s zijn afkomstig van Pixabay (rechtenvrij). Dit artikel maakt gebruik van affiliate links. Mocht je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Zelf kost het je helemaal niks extra’s.

Leave a comment

Belost.nl © All Rights Reserved. Privacy en disclaimer

naar onder