5x doen in Nepal

Op zoek naar een bijzonder land in Azië? Kies dan voor Nepal, dit land is namelijk met maar weinig andere landen te vergelijking. Er zijn heel veel verschillende dingen om te doen en Nepal is heel erg veelzijdig. Zo zit je binnen een dag vanaf de stad in de Himalaya of in een safarigebied. Iedereen kent wel de beelden van de aardbeving. Gelukkig is dat nu even geleden en is er veel alweer opgebouwd. Voor het restant is geld nodig en dat verdienen de mensen alleen als er toeristen komen. Zo heb je niet alleen zelf een prachtige vakantie, maar help je ook bij de wederopbouw van een land. Alleen wat moet je doen in Nepal? 5x doen in Nepal.

Booking.com
Maak een trekking

Voor veel mensen is Nepal het land om heen te gaan als je een trekking wilt gaan maken. Dit is dan ook één van de dingen die je gewoon moet gaan doen. Het is aan jezelf wat voor een trekking je maakt, maar je heb een gigantische keuze met een trekking van 3 dagen tot zelfs een maand. Welke trekking je moet kiezen ligt aan je tijd en wat je graag wil zien. Eerder schreef ik al over de verschillende trekkingsgebieden in Nepal. De meeste mensen zullen kiezen tussen het Everest gebied en het Annapurna gebied. Je maakt in beide gebieden een trekking die je de rest van je leven niet meer gaat vergeten.

Annapurna Nepal

Zelf deed ik een trekking in het Annapurna gebied. Dit was de tiendaagse trekking naar het Annapurna BaseCamp via Poonhill. Een tocht door een prachtige natuur waar je alleen af en toe andere wandelaars of dieren tegenkomt. Je loopt in een prachtige groene natuur met daarnaast de uitzicht op de hoogste bergtoppen ter wereld. Heel erg bijzonder. Daarnaast zit iedereen in hetzelfde schuitje, dus je leert veel mensen kennen. In het BaseCamp zaten op een gegeven moment meerdere nationaliteiten met elkaar kaartspelletjes te spelen. Bijzonder toch?

Ga op safari in het Chitwan National Park

Wat veel mensen niet weten, is dat het in Nepal ook erg goed mogelijk is om op safari te gaan. Uiteraard een ander soort safari dan in Afrika, maar daarom niet minder de moeite waard. De nationale parken zijn wat dichter begroeid en ook heb je hier niet de big five. Maar! Je kunt hier wel veel neushoorns spotten. Ook is er een kleine kans op een tijger. Mocht je vanaf Kathmandu komen, dan is dit een heerlijke afwisseling. Opeens niet meer door auto’s wakker getoeterd worden, maar wakker worden door de olifanten.

In Nepal zijn 2 parken waar je op safari kunt gaan. Het Chitwan National Park en het Bardia National Park. Deze laatste is wel iets lastiger bereikbaar en daarom ook een stuk minder toeristisch. Zelf ging ik naar het Chitwan National park en zag daar meerdere neushoorns en krokodillen. Heel erg bijzonder. Je hebt hier meerdere opties qua safari’s, maar ik deed net als de meeste mensen een wandelsafari. Je gaat dan met 2 rangers het park in om opzoek te gaan naar wildlife. Mocht je weinig tijd hebben, dan raad ik aan om een tour te boeken vanaf Kathmandu.

Chitwan
Breng een bezoek aan de koningssteden

In Nepal zijn er 3 koningssteden: Kathmandu, Bhaktapur en Patan. Deze steden waren vroeger de hoofdstad van een koninkrijk. Deze steden beschikken allemaal over een Durban Square waarvandaan het koninkrijk werd bestuurd. Je vindt hier eeuwenoude gebouwen en tempels die zeker het bezoeken waard zijn. Helaas is de toegangsprijs behoorlijk, maar zoals gezegd kan hiermee alles ook weer opgebouwd worden. Ga daarom minimaal 1x naar een koningsstad en het bijbehorende Durban Square.

Bhaktapur
Bezoek één van de bijzondere tempels

Nepal is een land waarbij het geloof een belangrijke rol speelt. Vandaar dat er ook overal bijzondere tempels te bezoeken zijn. Binnenkort komt er een artikel online over de mooiste stoepa’s van Nepal. Ga er minimaal 1 of 2 bekijken. Zelf raad ik aan die in Bouddhanath te bezoeken. Daarnaast moet je ook zeker naar de Swayambhunath tempel gaan. Deze tempel ligt bovenop een heuvel net buiten het centrum van Kathmandu. Daarnaast zijn er nog ontzettend veel kleinere tempels te vinden.

Tempel Kathmandu
Ontmoet hele bijzondere mensen

Overal is het mogelijk om mensen te ontmoeten, maar ik vond de mensen in Nepal erg bijzonder. In de meeste delen van Azië zitten er behoorlijk wat mensen in het toerisme die ik erg opdringerig vond (niet overal hoor), maar in Nepal merkte ik dat de mensen echt anders zijn. Zo zijn ze erg behulpzaam zonder daar iets terug voor te verwachten. Dit was ik minder gewend in andere gebieden.

Zo had ik bijvoorbeeld een meisje die een half uur met mij meeliep om mij de weg te wijzen. Ik had zelf het idee dat ze hier wat voor terug verwachtte, omdat ik dit in andere landen wel een aantal keer had gehad. Hier was dat alleen niet het geval, want toen we op mijn verzoek nog even een drankje gingen doen als bedankje, had zij al betaald voor ik het kon doen. Dat was niet de bedoeling! Wel erg lief. Echt de mensen in Nepal zijn zo ontzettend lief en behulpzaam.

Een deel van de foto’s zijn afkomstig van Pixabay (rechtenvrij). Dit artikel maakt gebruik van affiliate links. Mocht je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Zelf kost het je helemaal niks extra’s.

Leave a comment

Belost.nl © All Rights Reserved. Privacy en disclaimer

naar onder