ADO bus in Mexico

Tijdens de laatste keer backpacken bezocht ik Mexico. Ik ben daar 2,5 week geweest en reisde daar solo en met het openbaar vervoer. Veel mensen hebben mij vooraf gewaarschuwd, maar voor mij leek het niet echt een big deal om daar rond te reizen. Om toch vooraf zo goed mogelijk voorbereid te zijn, ben ik thuis al opzoek gegaan naar de beste opties qua openbaar vervoer. Al snel kwam ik veel verschillende blogs tegen die allemaal aangaven dat de ADO bus in Mexico de beste optie is. Daarom heb ik ook voor deze maatschappij gekozen en heb ik dus 2,5 week rondgereisd met de ADO bus in Mexico. Om andere te helpen heb ik alle nuttige informatie en ervaringen over deze maatschappij op een rijtje gezet.

Booking.com
Waar rijdt de bus?

De ADO bus in Mexico stopt op heel veel plaatsen in Yucatan. Veel plaatsen zul je niet nodig hebben, maar de bus rijdt ook op de toeristische plaatsen zoals Tulum, Bacalar, Valladolid, Cancun en Chiquíla (ferry naar Isla Holbox). De veel gebruikte routes rijden ze zelfs ieder uur. Niet altijd kun je direct naar de volgende stad, maar soms moet je op een busstation overstappen. Geen probleem want je stapt uit en wacht op de andere bus en stapt weer in. Als je bijvoorbeeld van Valladolid richting Bacalar wil is dit het geval. Je moet dan kort overstappen in Tulum. Vogel dus van te voren even uit hoe je van de ene plek naar de andere moet komen.

Isla Holbox streetart
Hoe is de bus?

De bussen zijn behoorlijk nieuw en van een goede kwaliteit. Alles is netjes en je hebt meer dan voldoende beenruimte. Ook veiligheid is een belangrijk aspect. Iedere stoel heeft een gordel en ook de rijstijl van de buschauffeurs is erg netjes en beheerst. Verder lopen ze er ook heel netjes bij in een blouse met stropdas. Wat mij betreft zou ik deze maatschappij zeker aanraden en ik zou ervoor kiezen om mijn hele reis met de ADO bus in Mexico te doen. Bij de busstations zag ik ook bussen van andere maatschappijen. Die waren ook oké, maar wel een stuk ouder en wat minder luxe. Deze bussen zijn een tikje goedkoper, maar het verschil is klein en dus zou ik altijd voor de ADO bussen kiezen.

Waar koop je de tickets?

De tickets zijn op meerdere manieren te verkrijgen. Mocht de route al helemaal vast staan, dan kun je van te voren al tickets kopen online. Je doet dit via de site van ADO. De website is wel in het Spaans, maar ook zonder Spaanse kennis moet je eruit kunnen komen. Wel moet je een creditcard hebben, want anders is bestellen niet mogelijk. De bussen worden per stoel verkocht, dus je moet ook meteen een plek uitkiezen waar je wil zitten. Erg fijn! Je krijgt de tickets via de mail. Bij het busstation moet je die dan laten zien. Dat kan ook gewoon op je telefoon, dus het is niet nodig om te printen.

Natuurlijk is het ook mogelijk de tickets op het busstation te kopen. Hier zeg je aan de balie waar je heen wil en dan krijg je de diverse opties te zien en kun je een stoel reserveren. De meeste bussen gaan heel vaak en dus hoef je niet dagen van te voren al een ticket kopen. Zelf deed ik het wel omdat ik een strakke planning had en dus goed moest opletten wanneer ik ergens moest zijn. De prijzen zijn prima, ik reisde 6 keer met de bus en was in totaal 60 euro kwijt. Niet echt heel veel dus.

Benieuwd wat de route van mijn roadtrip door Mexico was?

Een deel van de foto’s zijn afkomstig van Pixabay (rechtenvrij). Dit artikel maakt gebruik van affiliate links. Mocht je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Zelf kost het je helemaal niks extra’s.

Leave a comment

Belost.nl © All Rights Reserved. Privacy en disclaimer

naar onder