Airport bus in Belfast

Het vervelende aan reizen met het vliegtuig vind ik altijd, dat je vanaf het vliegveld vaak nog met het openbaar vervoer naar de stad moet. Dit kost vaak nog behoorlijk veel geld en tijd en is niet mijn favoriete hobby. Ook moet je van te voren goed uitzoeken welke opties je hebt om van het vliegveld af te komen. Meestal is dit kiezen tussen een taxi en het openbaar vervoer. Deze laatste is uiteraard een stuk goedkoper, maar heeft wel iets meer voorbereiding nodig. Soms heb je een speciale bus, net als de airport bus in Belfast. Deze nam ik zelf ook en daarom vertel ik wat meer over mijn ervaring met deze airport bus in Belfast, Noord-Ierland.

Booking.com
Meer informatie

De bus nemen begint uiteraard bij het kopen van een kaartje. Meestal kun je dat al van te voren online doen, maar het is ook prima om pas op het vliegveld wat te kopen. Hier heb je 2 mogelijkheden: bij de chauffeur zelf of daarvoor in de aankomsthal bij de toeristenbalie. Zelf koos ik voor het tweede, omdat ze daar meestal meer wisselgeld hebben en omdat ze daar meteen wat informatie meegeven. Zo kreeg ik bijvoorbeeld een plattegrond mee met alle bezienswaardigheden. Heel handig om te hebben. Je vindt de toeristenbalie midden in de aankomsthal. Niet te missen eigenlijk! Een ticket koop je voor 8 pond (enkel) of 11 pond (retour). Mocht je ook met de bus teruggaan naar het vliegveld is een retour zeker aan te raden. De kaartjes zijn een maand geldig, dus dat moet voldoende zijn.

Street art Belfast

Om bij de bus te kopen loop je naar de uitgang. Zodra je buitenkomt, zie je aan de linkerkant meteen een bushalte. Deze moet je hebben. Er stoppen meerdere bussen dus zoek even naar het bordje met bus 300a. Deze bus is ergens vooraan, maar je vindt het zo. De bus zelf is blauw met heel groot het logo van airport bus erop. Niet te missen dus. Afhankelijk van waar je heen moet, stap je uit bij één van de haltes onderweg. De meeste mensen zullen in het centrum verblijven en stappen daarom het beste uit op het eindstation. Dit is het Europa Bus Station. Gedurende de dag vertrek de bus iedere 20 minuten ongeveer, dus erg lang zul je niet hoeven wachten.

Mijn eigen ervaring

Ik heb al meerdere keren van vliegvelden richting de steden moeten reizen en vrijwel altijd doe ik dat met het ov. Ook dit keer koos ik ervoor om de airport bus in Belfast te gebruiken. Meestal is het wel lastig om te vinden waar je de tickets koopt. Alleen Belfast Airport is zo klein dat je de balie niet kan mislopen. Ook de bus is echt heel makkelijk te vinden en het busstation waar je uitstapt is echt op de perfecte locatie. De hoek om en je zit in het centrum. Mijn hostel lag bij de botanische tuinen, dus dat was wel een stukje lopen, maar ook prima te doen. De bus is schoon en heeft goede faciliteiten. Zo is er bij iedere stoel een usb oplaadpunt en er is gratis WIFI. Heel handig dus.

Een deel van de foto’s zijn afkomstig van Pixabay (rechtenvrij). Dit artikel maakt gebruik van affiliate links. Mocht je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Zelf kost het je helemaal niks extra’s.

Leave a comment

Belost.nl © All Rights Reserved. Privacy en disclaimer

naar onder