Airport bus in Dublin

Zodra je geland bent op het vliegveld van je bestemming, ben je helaas nog niet helemaal gearriveerd. Hierna moet je nog een stukje richting het centrum reizen. Hiervoor zijn meerdere opties, bijvoorbeeld de taxi of het openbaar vervoer. Mocht je low budget reizen, dan kies je het beste voor de laatste optie. Zo neem je bijvoorbeeld erg makkelijk de Airport bus in Dublin. In december was ik voor een stedentrip in Dublin, Ierland en dus kwam dat perfect uit om deze Airport bus in Dublin eens uit te proberen. Is het echte een goedkope en fijne manier om richting het centrum te reizen?

Booking.com
Hoe en wat?

De bus stopt voor de aankomstterminal op het vliegveld. Het maakt niet uit in welke terminal je bent, want hij rijdt een rondje en komt bij beide. Zodra je het vliegveld uitloopt, zie je aan de linkerkant een zeegroene bus staan. Deze heet de Airlink Express. Naast deze bus vindt je een ticketoffice en een kaartjesmachine. Ik koos zelf voor deze laatste, omdat je makkelijk is. je kunt gewoon contactloos met je Nederlandse pas betalen. Daarna stap je de bus in en wacht je tot je aankomt op je bestemming. Je drukt dan op de rode stopknop en de bus zal bij de eerst volgende halte stoppen. Een ticket kost je 12 euro voor een retour. Je krijgt een soort pasje waarmee je 2 keer kunt reizen. Vergeet niet bij het instappen in te checken.

Trinity college in Dublin
Mijn ervaring?

Mijn eigen ervaring was op de heenweg prima. Ik vond het wel lastig om te vinden waar je kaartjes kon kopen, want ik las overal dat dit in de aankomsthal moet kunnen. Nou bij de terminal waar ik was niet, dus ik ben naar de andere gelopen en daar was ook niks te vinden. Dat vind ik altijd wel een vervelend moment. Ik besloot gewoon bij de bus te gaan kijken en buiten vond ik een ticketmachine en ook een loket. De machine werkte prima, dus daar een kaartje gekocht en snel richting de stad. De bus is netjes en is een dubbeldekker. Hierdoor kun je ook nog eens even rondkijken. Mocht je eruit willen, dan druk je op het stopknopje en je staat op de plek van je bestemming.

De terugweg was een iets ander verhaal. Online zijn alle opstappunten wel te vinden, maar ik zag nergens bordjes hangen van de Airport bus in Dublin. Daarom heb ik een eind langs de weg gelopen en uiteindelijk zag ik er 1 hangen. Wat er daar mis ging weet ik niet, maar ik vond het niet echt een handig moment. Vooral niet als je haast hebt en dus niet kunt zien waar deze bus precies stopt.

Mocht je haast hebben dan kun je eventueel al van te voren tickets kopen.

Een deel van de foto’s zijn afkomstig van Pixabay (rechtenvrij). Dit artikel maakt gebruik van affiliate links. Mocht je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Zelf kost het je helemaal niks extra’s.

Leave a comment

Belost.nl © All Rights Reserved. Privacy en disclaimer

naar onder