Bamboe wattenstaafjes uitgetest

Een paar weken geleden schreef ik een review over de shampoobars van shampoobars.nl. Omdat ik deze toevallig op Cyber Monday bestelde kreeg ik er gratis een doosje bamboe wattenstaafjes bij. Normaal gebruik ik vrij weinig wattenstaafjes, maar dit leek mij een goed moment en daarom heb ik de bamboe wattenstaafjes uitgetest. Normale wattenstaafjes bevatten plastic en zijn erg moeilijk afbreekbaar, vandaar dat ik de bamboe wattenstaafjes uitgetest heb.

Booking.com
Wat zijn het precies?

Bamboe wattenstaafjes zijn voor hetzelfde doel bedoelt als normale wattenstaafjes, alleen zijn ze dan gemaakt van materiaal dat duurzamer is. Oftewel het is beter voor het milieu. Wattenstaafjes zijn namelijk zeer slecht afbreekbaar door het plastic en dus zorgen ze voor behoorlijk wat afval. De geteste wattenstaafjes zijn gemaakt van bamboe en duurzaam katoen. Dit is een stuk makkelijker afbreekbaar en dus duurzamer.

Werkt het hetzelfde als normale?

Zelf gebruik ik dus niet vaak wattenstaafjes, maar voor de paar keer dat ik ze gebruik zijn deze meer dan prima. Wat mij vooral opviel wat dat het stukje wat (nu katoen) harder is dan bij normale staafjes. Zelf vond ik dat wel fijn, maar ik kan mijn voorstellen dat je daar wel aan moet wennen. Verder is het vasthouden fijn door de bamboe en werken ze wat mij betreft gewoon goed. Ik zou er dan in het vervolg ook voor kiezen om deze te nemen. Het enige waar je op moet letten is de hogere prijs, maar dat is de keerzijde van beter voor de wereld zorgen. Deze wattenstaafjes kosten 2,49 voor een doosje van 100. Iets duurder dus, maar ook geen mega bedrag.

Hoe ziet de verpakking eruit?

De wattenstaafjes zelf zijn verpakt in een kartonnen verpakking. Deze is gemaakt van gerecycled papier. Mooi want er zit niks van plastic bij, maar er is ook geen gebruik gemaakt van nieuw papier. Zelf kreeg ik deze dus gratis bij een bestelling bij shampoobars.nl. De verpakking waarin deze spullen zaten was ook weer zonder plastic. Het was net als de wattenstaafjes verpakt in een doos van gerecycled karton. De vulling is gemaakt van biologisch afbreekbare stukje (lijkt op schuim). Deze kan je in water laten oplossen of in de groen afval gooien (of uiteraard nogmaals gebruiken).

Shampoobar
Andere aanbieders?

Ook al kreeg ik mijn wattenstaafjes bij een bestelling van shampoobars.nl, daar zijn ze niet van. De merknaam is Paper and Boo (deze 2 sites zijn wel aan elkaar gekoppeld). Dat zijn niet de enige aanbieders. Zo kan je ze ook kopen bij: Holland & Barett, Ecomondo en nog veel meer aanbieders. Als laatste zijn ze ook te verkrijgen op Alieexpress, maar dat is voor mij een no-go. Ik zou niet iets voor mijn gezondheid willen gebruiken waarvan ik niet weet of het goed getest is. Daarnaast is iets uit China halen natuurlijk niet bepaald goed voor het milieu.

Een deel van de foto’s zijn afkomstig van Pixabay (rechtenvrij). Dit artikel maakt gebruik van affiliate links. Mocht je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Zelf kost het je helemaal niks extra’s.

Leave a comment

Belost.nl © All Rights Reserved. Privacy en disclaimer

naar onder