Beste aankopen die ik op reis heb gedaan

Voordat ik reis ga probeer ik altijd zo economische mogelijk in te pakken. Meestal zorg ik ervoor dat ik ook oude spullen mee heb die ik daar weg kan gooien. Ik probeer ook altijd zo weinig mogelijk nieuwe spullen te kopen tijdens de reis. Helaas moet het soms wel. De afgelopen jaren heb ik niet veel gekocht tijdens mijn reizen, maar de dingen die ik kocht waren wel nuttig. Laatst ging ik daar eens over nadenken en heb ik de beste aankopen die ik op reis heb gedaan eens op een rijtje gezet.

Booking.com
Een Sarong

Dit is een product die iedere vrouw op reis zou moeten meenemen. De sarong is een stuk stof die je overal voor kunt gebruiken. Het is klein en weegt helemaal niks, maar is in vrijwel iedere situatie bruikbaar. Zo gebruik je hem bijvoorbeeld als jurk op het strand, als sjaal in de bus, als badladen, als handdoek, in tempels en om onder te slapen. Zo handig dus! Je kunt in Nederland vooraf al een sarong kopen, maar hoe leuk is het om er 1 tijdens je reis te halen. Zelf heb ik er meerdere uit Indonesië en Thailand. Is het ook meteen een souvenir die je hier ook nog kunt gebruiken..

Vijf dingen die ik altijd meeneem op reis
De harembroek

Als ik niet was gaan reizen, dan had ik in Nederland nooit een harembroek gekocht. Ik vind deze mode technisch echt vreselijk namelijk. Alleen op reis is dat minder belangrijk en gaat her vooral om het comfort. Deze broek ik dun en hangt lekker los en is perfect tijdens het reizen, bezoeken van tempels en werkt ook nog eens tegen muggen. Koop deze broeken in Azië want daar zijn ze goedkoop en je hebt meteen ook een souvenir om thuis te dragen. Ik gebruik de broeken nog steeds als pyjama of thuis een dagje bankhangen. Wat wel jammer is dat iedere backpacker in deze broeken loopt (en logisch ook, want ze zijn erg fijn). Iedereen weet daarom meteen dat je toerist bent. Nu is dat in mijn geval niet zo moeilijk, want ik ben blond en val sowieso op.

Teenslippers

Misschien raar om te zeggen, maar één van mijn beste aankopen op reis waren slippers. Slippers?? Die zijn in Nederland toch ook in overvloed? Ja zeker en ik loop zelf ook op goedkope slippers uit Nederland. Daarnaast heb ik ook nog een duur paar uit de sportwinkel. Maar deze zijn niet mijn favoriet, nee dat zijn die van Khao San Road in Bangkok. Mijn backpack was niet aangekomen en dus had ik echt slippers nodig. Ik dacht ach voor een paar dagen voldoen deze weg. Nou het bleek het fijnste paar slippers ooit. Als het namelijk regent in Azië wordt het spekglad met mijn andere slippers en wordt je net bambi, maar met mijn Thaise slippers had ik daar geen last van.

Beste aankopen die ik op reis heb gedaan

Allemaal spullen dus waarbij je in eerste instantie ze niet zou kopen, maar ze wel heel erg handig bleken te zijn.

Een deel van de foto’s zijn afkomstig van Pixabay (rechtenvrij). Dit artikel maakt gebruik van affiliate links. Mocht je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Zelf kost het je helemaal niks extra’s.

Leave a comment

Belost.nl © All Rights Reserved. Privacy en disclaimer

naar onder