Bezienswaardigheden van Bacalar

In Mexico kan je de mooiste witte stranden vinden met het helderste blauwe water. Maar deze plekken vindt je niet alleen aan de kust. Er is ook een heel bijzonder meer te vinden. Dit meer heeft nog blauwer water dan je je kan voorstellen van een meer. Je kan dit meer vinden bij Bacalar. Bacalar is nu nog redelijk onontdekt, maar dit gaat de komende jaren wel veranderen. Maar welke bezienswaardigheden van Bacalar moet je zeker een keer zien?

Het meer van Bacalar

Zoals al gezegd is het meer echt de trekpleister van Bacalar. Ik zou er dan ook voor kiezen om een hotel of hostel te zoeken die aan het meer ligt. Ik verbleef ook zelf aan het meer in een hostel. Dit hostel had ook zijn eigen steiger, heerlijk dus! Het water van Bacalar is het blauwste water wat ik ooit heb gezien. Echt zo mooi! Heel veel is er niet perse te doen. Je kan een beetje zwemmen en beetje zonnen, maar dat is het dan ook.

Er is weinig vis en dat vind ik altijd wel mooi, want ik hou niet van vis. Dus zwemmen is echt prachtig.. Tot er opeens een krokodil langs komt zwemmen. Als ik dit van te voren had geweten, dan was ik niet het water ingedoken. Blijkbaar is het wel zeldzaam dus duik gerust even het water in, maar kijk wel af en toe even om je heen. Daarnaast kan je ook een zeiltocht maken of een kano huren. Zelf heb ik dit niet gedaan, maar als je hier langer gaat blijven doe het dan zeker!

bacalar
Het stadscentrum van Bacalar

Als je de hele dag een beetje rond het meer hangt, dan is het wel leuk om in de avond even richting het stadje te gaan. Daar heb je een mooi central pleintje waar een aantal leuke restaurantjes zijn. Daarnaast heb je ook rond de waterkant een aantal (iets duurdere) restaurantjes. Eigenlijk iedere Mexicaanse stad heeft een centraal plein waar de lokale bevolking ook samenkomt. Daarnaast kun je ook het oude fort bezoeken en op een aantal dagen is er een marktje op het centrale plein.

In de buurt van Bacalar

Mocht je nog meer willen zien, dan is er in Bacalar zelf niet zo heel veel te doen. Wel net iets buiten het stadje. Je kan bijvoorbeeld snorkelen bij Bacalar Rapids. Hier vindt je een kanaal met een natuurlijke stroomversnelling, zo drijf je langzaam richting Bacalar zelf weer. Drift snorkelen dus! Wel heel gaaf om te doen. Aan het einde van de stroomversnelling kom je het water uit en loop je weer terug richting het restaurant van het begin en kan je hier heerlijk een drankje nemen of iets eten. Om hier te komen neem je een taxi richting Bacalar Rapids. Dit kost ongeveer 150/160 pesos. De entree kost daarnaast nog eens 100 pesos.

Booking.com
Waarheen na Bacalar?

Mocht je alle bezienswaardigheden van Bacalar hebben gezien, dan is het tijd om verder te reizen. Je hebt meerdere mogelijkheden om verder te reizen. Je hebt grofweg 3 opties vanaf Bacalar qua ADO bussen. Je kan een bus pakken richting het noorden naar Tulum, Playa Del Carmen en Cancun.

Daarnaast kan je een andere bus pakken richting het zuiden. Je gaat dan richting Chetumal en vanaf daar de grens over richting Belize. De laatste optie is een mini busje nemen richting Mahahual. Dit is een klein vissersdorpje aan de kust. Een heel schattig dorpje, maar wel toeristisch.

Mocht je verder door Mexico gaan reizen dan raadt ik ook Tulum, Isla Holbox en Valladolid aan. Deze bezocht ik ook. Je vind hier mijn route door Mexico.

bacalar

Dit waren de leukste bezienswaardigheden van Bacalar. Heb jij nog aanvullingen?

Ook naar Mexico? Zeker doen! Zoek dan zo snel mogelijk naar de goedkoopste vliegtickets bij: Skyscanner. Ook is het verstandig om te kijken bij Vaccinaties op reis of je vaccinaties nodig hebt.

Een deel van de foto’s zijn afkomstig van Pixabay (rechtenvrij). Dit artikel maakt gebruik van affiliate links. Mocht je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Zelf kost het je helemaal niks extra’s.

1 Comment

Leave a comment

Belost.nl © All Rights Reserved. Privacy en disclaimer

naar onder