Bezienswaardigheden van Bhaktapur

In 2016 ging ik naar Nepal om daar 2 weken vrijwilligerswerk te doen in Bhaktapur. Tenminste dat was het plan. Uiteindelijk kwam er niks van dit vrijwilligerswerk terecht, maar verbleef ik wel 3 dagen in deze bijzondere stad. In die 3 dagen heb ik zo ongeveer alle bezienswaardigheden van Bhaktapur kunnen bekijken. Mocht je ook richting Nepal gaan dan raad ik je zeker aan om deze bijzondere stad te bekijken. Twee dagen heb je ongeveer nodig, maar dan heb je alle bezienswaardigheden van Bhaktapur wel gezien. Benieuwd wat je moet zien?

Booking.com
Meer uitleg over de stad

Bhaktapur is 1 van de koningssteden in Nepal en is gelegen in de Kathmanduvallei. Deze stad was vroeger de hoofdstad van het land en staat op de Unesco werelderfgoedlijst. Het is een onwijs oude stad met veel tempels om te bekijken. Helaas is deze stad wel flink getroffen door de aardbeving in 2015, maar in 2016 waren ze alweer een flink stuk op weg met de wederopbouw. Om de stad te kunnen bezoeken moet je wel eenmalig een entreeprijs betalen. Deze is voor Nepalese begrippen vrij fors, namelijk 12,50 euro, maar is het wel waard.

Durban Square

Het belangrijkste plein van de koningssteden heet het Durban Square. Ook Kathmandu en Patan hebben een soortgelijk plein. Dit is dan ook meteen de meest bezochte bezienswaardigheid van Bhaktapur. Het plein op zichzelf is een bezienswaardigheid, maar ook de tempels die er staan mogen er los van elkaar wezen. Deze tempels kun je allemaal bekijken, maar je kunt er niet echt in. Mocht je een mooi uitzicht op het plein willen hebben, dan raad ik aan om wat te eten of te drinken bij één van de restaurantjes. De meesten hebben een mooi rooftopterras waarvandaan je een prachtig uitzicht hebt.

Durban Square Bhaktapur
Taumadhi Square

Vanaf Durban Square loop je makkelijk door naar het volgende plein. Dit plein heet Taumadhi Square en is wat mij betreft het mooiste plein van de stad. Op dit plein moet je zeker de grote tempel beklimmen. Dit is echt de perfecte plek om mensen te ontmoeten, want veel mensen gaan hier een tijdje zitten. Ook wordt je snel aangesproken door andere reizigers. Vooral mensen die wat langer in de stad zijn, komen iedere dag wel een tijdje richting deze tempel. Mocht je rond zonsondergang gaan, dan moet je zeker bovenaan gaan zitten. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op de ondergaande zon.

Een groot deel van het dagelijkse leven zie je ook vanaf deze tempel. Natuurlijk zijn er veel reizigers te vinden, maar daarnaast ook veel lokale mensen die afspreken bij de tempel. Een soort originele hangplek dus. Naast de grote tempel zijn er nog 2 andere tempels op dit plein te vinden. Eén daarvan is tegenwoordig in gebruik als een restaurant. De prijzen zijn behoorlijk hoog, maar een kop koffie of thee is wel te betalen.

Bezienswaardigheden van Bhaktapur
Dattatreya Square

Dit plein is het verste van Durban Square. Als je vanaf bovenstaand plein komt, dan kun je makkelijk doorlopen richting dit plein. Neem hiervoor de weg tussen beide tempels en loop 10 minuten rechtdoor. Omdat dit plein iets verder van het centrum gelegen is, is het hier ook meteen een stuk minder druk. Er zijn dan ook maar weinig toeristen. Ook niet zo gek, want de andere 2 pleinen zijn een stukje mooier en hier staan weinig tempels. Toch zou ik er wel heen gaan als je genoeg tijd hebt. Wat dit plein wat mij betreft grappig maakte, waren de geiten die op de tempel klommen.

Pottery Square

Als laatste heb je een ander soort plein. Pottery Square is de plek waar je allemaal pittenbakkers kunt vinden. Op dit plein stallen ze al hun gemaakte potten uit om in de zon te drogen. Het plein is niet groot, maar wel weer bijzonder ten opzichte van de andere pleinen. Mocht je op zoek zijn naar een souvenirtje, dan is dit ook zeker een geschikte plek. Helaas is de tijd van de stenen potten wel een beetje voorbij, ook in Nepal. Daarom zijn veel pottenbakkers overgestapt op het maken van toeristische dingen zoals spaarpotjes. Leuk om mee te nemen als je hem tenminste heel kan houden. Ikzelf als lomperik heb dit maar niet geprobeerd.

bezienswaardigheden van Bhaktapur

Dit waren de bezienswaardigheden van Bhaktapur. Wat denk je? Is het de moeite waard om heen te gaan?

Een deel van de foto’s zijn afkomstig van Pixabay (rechtenvrij). Dit artikel maakt gebruik van affiliate links. Mocht je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Zelf kost het je helemaal niks extra’s.

Leave a comment

Belost.nl © All Rights Reserved. Privacy en disclaimer

naar onder