Bezienswaardigheden van Bogor

Een reis door Indonesië is prachtig! Alleen helaas niet alles, want bijvoorbeeld Jakarta zou ik heel hard bij weg rennen. Mocht je op Jakarta vliegen dat heb je 3 opties om te doen. De eerste is meteen een binnenlandse vlucht nemen naar bijvoorbeeld Yogyakarta. De tweede is toch kiezen voor het centrum (afrader!) en als laatste kun je doorreizen naar Bogor. Dit klinkt als een flinke reis, maar het stadje ligt tegen Jakarta aan en vanaf het vliegveld is het niet verder rijden dan het centrum van Jakarta. Daarom kiezen vrijwel de meeste mensen voor Bogor. Vooral omdat Jakarta ook overal wordt afgeraden. Maar waarom Bogor? Welke bezienswaardigheden van Bogor zijn de moeite waard?

Booking.com
De trekpleister: Botanic Gardens

De Botanische tuinen van Bogor zijn over de hele wereld bekend. Daar moet je dus zeker een kijkje gaan nemen. Deze tuinen vindt je in het centrum van Bogor en zijn erg groot. Neem dus voldoende tijd om alles te kunnen zien. Uiteraard gaat het hier om de bijzondere plantensoorten, maar als je het niet echt in geïnteresseerd bent, dan kun je het ook gewoon beschouwen als een groot en ruim park. Er staan ook overal bankjes, dus je kunt ook heerlijk even in de zon (of schaduw) gaan zitten om gewoon te genieten van alle natuur om je heen.

Botanic garden bogor

Waar je wel vooraf rekening mee moet houden, is dat deze plek erg toeristisch is. Ga dan ook vooral doordeweeks, want dan is het een stukje rustiger. In het weekend zit het park vol met gezinnen plus er lopen ook groepen scholieren dan rond. Deze moeten hun Engels oefenen en willen een interview doen met toeristen. Best grappig om 1x te doen, maar niet als je iedere 100 meter voor een interview gevraagd wordt. Ook mogen er auto’s rijden in een bepaald deel. Das is best jammer. Maar al met al is dit zeker één bezienswaardigheden van Bogor die je niet mag overslaan.

Shoppen en andere dingen

De bezienswaardigheden van Bogor zijn redelijk schaars, maar mocht je genoeg hebben van de botanische tuinen en het bekijken van de stad, dan kun je er ook heerlijk shoppen. Er zijn meerdere grote shoppingmalls te vinden met echt werkelijk alles. De meeste van deze winkelcentra vindt je in de buurt van de tuinen. Handig dus, want dan zit alles bij elkaar in de buurt en is het makkelijk te combineren. Verder heb je nog wel een paar kleine bezienswaardigheden. Bijvoorbeeld een zijdefabriek, maar ook een tempel. Vraag even in je hotel na waar je dit kan vinden en misschien hebben ze nog meer tips voor je.

indonesie winkelcentrum
Zou ik kiezen voor Bogor?

Zelf heb ik aan het einde van mijn reis gekozen voor 2 dagen Bogor. De reden hiervan was dat ik het niet zag zitten om 3 dagen in Jakarta rond te lopen. Nu zou ik 2 dagen niet aanraden. Dit was net iets te lang. Ik zou kiezen voor 1 dag en vervolgens doorreizen naar een andere plek. Er zijn namelijk niet zoveel dingen om te doen in deze stad. De tuinen zijn zeker leuk, maar als je die combineert met een paar kleine andere dingen dan heb je zeker genoeg aan 1 dag. Ik zou wel altijd aanraden om niet naar Jakarta te gaan, maar dan te kiezen voor Bogor. Het is toch een stuk fijnere plek.

Een deel van de foto’s zijn afkomstig van Pixabay (rechtenvrij). Dit artikel maakt gebruik van affiliate links. Mocht je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Zelf kost het je helemaal niks extra’s.

Leave a comment

Belost.nl © All Rights Reserved. Privacy en disclaimer

naar onder