Bezienswaardigheden van Hué

Vietnam is een bijzonder land om door te reizen. Vooral omdat het een hel uitgestrekt land is en de meeste mensen dezelfde route nemen. Je begint bij Hanoi of Ho Chi Minh City en daarna ga je naar de andere. Een stop in het midden van het land is Hué. Deze stad is in het land zelf heel bekend, maar de meeste mensen zullen het niet kennen. Het is wel echt de moeite waard om heen te gaan en daarom hierbij de bezienswaardigheden van Hué. Welke mag je zeker niet overslaan?

Booking.com
De keizerlijke stad

Hué staat vooral bekend om zijn citadel. Dit is dan ook meteen de meest toeristische plek van deze stad. Tot 1945 werd er vanuit dit ommuurde fort geregeerd. Tegenwoordig is het mogelijk om te bezoeken en zelf doorheen te gaan lopen. Dit citadel heeft echt een prachtige ligging. Het ligt namelijk direct aan de parfumrivier en het is nog redelijk intact gebleven. Er is zeker een deel dat geleden heeft tijdens de oorlog, maar het meeste is nog in originele staat. De oorlog maakt natuurlijk ook deel uit van Vietnam. Mocht je het citadel bezoeken, reken dan op minstens 2 uur. Je kunt dan rondlopen door de keizerlijke stad en verschillende tempels en gebouwen bekijken.

hue vietnam
De Parfumrivier

Hierboven sprak ik al over de ligging van het paleis aan de Parfumrivier. Deze rivier doorkruist heel Hué en is erg populair. Je kunt hier onder andere kiezen voor een boottocht in een dragonboat. Mocht je liever met beide benen op het droge blijven, dan kun je ook een stuk langs de waterkant gaan lopen. Zoals ik veel steden zijn er bepaalde plekken waar locals samenkomen en in Hué is het langs de waterkant. Loop gewoon een stukje en ga af en toe even op een bankje zitten. Af en toe wordt je wel aangesproken door verkopers, want toeristische plekken zijn daar natuurlijk perfect voor. Ze zijn gelukkig makkelijk weg te krijgen.

Richting Hoi An

Deze heb ik helaas niet zelf gedaan, maar het schijnt wel echt een prachtige tocht te zijn. Je kunt een scooter huren in Hué en vanaf hier richting Hoi An rijden. Dit is een heel schattig stadje die je niet mag overslaan. Je kunt het natuurlijk ook andersom doen, maar aangezien het nu over Hué gaat doen we het deze manier. Het uitzicht tussen beide steden is meer dan schitterend. Zelf deed ik hetzelfde stukje met de bus en het zag er fantastisch uit.

De Thien Mu Pagoda en tombes

Bij de leukste bezienswaardigheden van Hué hoort als laatste ook een pagoda die een klein stukje buiten de stad gelegen is. Je hebt geen hele dag nodig om deze plek te verkennen, maar wel een paar uur. Je moet een klein stukje heuvelop rijden om erbij te komen. Daarnaast kun je ook naar verschillende tombes gaan. Het schijnt dat deze ook echt prachtig zijn. Zelf had ik maar 2 dagen in Hué en moest ik deze plek helaas schrappen.

Bovenstaande plekken zijn de meest voor de hand liggende bezienswaardigheden van Hué. Heb jij nog aanvullingen? (P.S. Mocht je weinig tijd hebben, dan is het vooraf mogelijk een tour te boeken.

Een deel van de foto’s zijn afkomstig van Pixabay (rechtenvrij). Dit artikel maakt gebruik van affiliate links. Mocht je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Zelf kost het je helemaal niks extra’s.

Leave a comment

Belost.nl © All Rights Reserved. Privacy en disclaimer

naar onder