Bezoek het Titanic museum in Belfast

Mocht je een stedentrip naar Belfast (Noord-Ierland) gaan maken, dan is er één plek die je niet mag overslaan. Belfast is namelijk de plek waar de Titanic is gebouwd en dat moet herinnert worden. Daarom is er een museum gebouwd op de plek waar het schip werd gebouwd. Dit museum is één van de hoogtepunten van Belfast. Dus ben je geïnteresseerd in geschiedenis? Bezoek het Titanic museum in Belfast.

Booking.com
Vooraf informatie over de Titanic

Iedereen kent de film de Titanic, maar voor de zekerheid toch een korte introductie over dit schip. De Titanic werd gebouwd als een luxe schip om de overtocht naar Amerika te maken. Tijdens de eerste reis in 1912 ging het helemaal fout en kwam het schip in aanraking met een ijsberg. Er werd meteen geëvacueerd, maar het schip zonk snel en er waren uiteindelijk 328 doden. Later is het verhaal verfilmd (uiteraard geromantiseerd).

titanic museum
Het museum

Het Titanic museum is een groot visitors centre die het verhaal over te Titanic en het leven van die tijd verkend. Je maakt een reis door het verhaal van de bouw en de reis. Je loopt via foto’s, uitleg en ook nagebouwde delen van het schip. Mocht je een audiotour hebben gehuurd, dan krijg je ook nog meer achtergrond informatie.

Het museum is erg interessant opgebouwd en daarom zal je niet snel verveeld raken. Iedereen kent natuurlijk de film, maar dat is maar een heel erg klein deel. Er zit nog een veel groter verhaal om heen en dat wordt hier verteld. Interessant om te zien en te lezen hoe het leven er toentertijd in Noord-Ierland aan toe ging.

titanic museum
Kaartjes kopen en bereikbaarheid

Het museum is vanaf het centrum lopend bereikbaar. Dit is wel een stukje, dus je kan ook een taxi pakken of een fiets huren. Vooral het laatste doen veel mensen, omdat het super makkelijk is. Ik liep er naar toe en was ongeveer een half uur onderweg. Het museum is niet te missen, maar ik koos ervoor om eerst de omgeving te verkennen want die is ook erg mooi.

Binnen kom je in de rij te staan om tickets te kopen. Hier heb je 2 mogelijkheden. Of je koopt een gewoon ticket of je koopt een combinatie ticket. Deze laatste krijg je ook een discovery tour bij en een foto (volwassenen) of een activiteitenpakketje (kinderen). Zelf koos ik niet voor deze optie, dus weet niet wat het inhoudt. Een combinatie ticket kost voor volwassenen € 32,25 en voor kinderen € 23.50. Een normaal ticket is uiteraard goedkoper en is € 22,30 voor volwassenen en voor kinderen € 10,-.

Mocht je meer willen weten, dan kun je er een audiotour bij huren. Hier moet je uiteraard nog extra voor betalen en dit kost je € 4,70. Alles bij elkaar best veel geld, maar ik vond het wel de moeite waard.

Benieuwd naar wat de rest van Belfast kost? Ik schreef al eerder een artikel over welk budget je aan moet denken.

Een deel van de foto’s zijn afkomstig van Pixabay (rechtenvrij). Dit artikel maakt gebruik van affiliate links. Mocht je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Zelf kost het je helemaal niks extra’s.

Leave a comment

Belost.nl © All Rights Reserved. Privacy en disclaimer

naar onder