Bucketlist: 3 trekkingen in Europa

Sinds ik in 2016 de meerdaagse trekking naar het Annapurna BaseCamp lier in Nepal, komen er steeds meer trekkingen op mijn bucketlist te staan. Al eerder schreef ik over de 3 ultieme trekkingen op mijn lijstje, maar het was ontzettend lastig daar een keuze in te maken. Nu heb je ook dichtbij prachtige trekkingen en ook daar staan er een aantal van op mijn lijstje. Benieuwd welke dat zijn? De 3 trekkingen in Europa op mijn bucketlist.

Booking.com
Laugavegur

De eerste trekking op mijn lijst is er eentje in Ijsland. Dit land is natuurlijk één groot natuurfenomeen en dus liegt deze trekking er niet om. Je loopt door prachtige en ruige natuur die ook iedere keer weer totaal anders is. Kortom absoluut de moeite waard. Zelf wou ik eigenlijk dit jaar deze route doen, maar durf het nog niet aan. Ik reis alleen en het is echt af te raden om zonder ervaring deze trekking in je eentje te doen. De trekking is niet heel erg lang: 55 kilometer. Daarom is het in een dag of 5 makkelijk te doen. Sneller is ook mogelijk en de route verlengen kan ook.

ijsland

Onderweg kun je ervoor kiezen om in een hut te slapen. Dit kost alleen best veel geld. Kamperen kan ook, maar moet op het terrein van de hutten. Eten is niet echt te koop, dus neem dat mee. Let er goed op dat je ook een GPS meeneemt. Het weer kan hier erg snel omslaan en ondanks dat de route niet moeilijk is, is het lopen in een mistveld niet te doen. Je richtingsgevoel is meteen weg. Zorg ook voor voorzichtigheid, want je moet meerdere rivieren oversteken die best diep en koud kunnen zijn.

Eventueel zou je een klein deel kunnen zien als je weinig tijd hebt. Boek daarvoor dan een dagtrip richting dit gebied. Zelf wil ik graag de hele trekking doen.

ijsland
Kungsleden

Nadat ik had besloten om niet voor Ijsland te kiezen, ben ik gaan kijken naar een makkelijkere trekking om in je eentje te lopen. Ik kwam toen uit op de Kungsleden trekking. Deze route vindt je in Zweeds Lapland en is een veel gemaakte tocht. Vooral mensen die beginnen met wildkamperen en trekkingen maken kiezen voor deze tocht. De hele trekking is 425 kilometer lang, maar is opgedeeld in meerdere etappes. De meeste mensen lopen van Nikkaluokta naar Abisko of andersom. De afstand hiertussen is iets meer dan 100 kilometer.

De route is niet moeilijk om te volgen, maar neem wel een kaart van het gebied mee. Je mag vrijwel overal wildkamperen (behalve het laatste stukje naar Abisko), maar je hebt ook overal hutten. Waar je rekening mee moet houden is dat je bijna nergens bereik hebt en dat het ook nauwelijks donker wordt. Je zit namelijk bij de poolcirkel in de buurt. In september heb je zelfs kans op het noorderlicht.

Kungsleden
West Highland Way

Afgelopen jaar was ik in Schotland om een roadtrip te doen. Tijdens deze roadtrip maakte we ook een aantal wandelingen. Zo deden we bijvoorbeeld de Quiraing Hike en gingen we wandelen bij Loch Lomond. Tijdens deze laatste wandeling kwamen we heel veel andere mensen tegen die met bepakking aan het lopen waren. Wat bleek: onze wandeling was onderdeel van een etappe van de West Highland Way. Deze trekking is 152 kilometer lang en begint net buiten Glasgow bij Milngavie. Vanaf daar loop je in meerdere etappes richting Fort William.

West Highland Way

Schotland is prachtig qua natuur en dat is dan ook de belangrijkste reden om deze tocht te maken. Helaas regent het hier wel erg vaak, dus let op dat je goede kleding meeneemt. De meeste mensen volbrengen deze tocht in 6 tot 9 dagen. Uiteraard afhankelijk van je snelheid en of je bereid bent lange dagen te maken. De route is goed aangegeven, maar zoals overal is een kaart handig om mee te nemen. Helaas is het hier niet mogelijk om zomaar ergens je tent op te zetten en te gaan wildkamperen. Je moet op aangewezen plekken of campings gaan staan. Mocht je willen dat zijn er op een groot deel van de route accommodaties beschikbaar.

West Highland Way

Naast deze trekkingen zijn er nog veel meer bijzondere te vinden in Europa. Zo heb je prachtige daghikes naar bijvoorbeeld Troltunga in Noorwegen, maar ook hele bijzondere zoals die naar Santiago de Compostella. Ook in Nederland heb je een meerdaagse hike: het Pieterpad. Bovenstaand 3 trekkingen in Europa wil ik zeker weten een keer doen, maar er zijn er uiteraard nog veel meer.

Een deel van de foto’s zijn afkomstig van Pixabay (rechtenvrij). Dit artikel maakt gebruik van affiliate links. Mocht je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Zelf kost het je helemaal niks extra’s.

Leave a comment

Belost.nl © All Rights Reserved. Privacy en disclaimer

naar onder