Bussen op Curaçao

Ga je op vakantie naar Curaçao dan is het altijd handig om een auto te huren. Curaçao is namelijk niet echt ingericht op de backpackers. Maar mocht je nou bijvoorbeeld toch een dagje zonder auto weg willen of stage gaan lopen en geen geld hebben voor een auto. Wat doe je dan? Nou er zijn wel wat bussen op Curaçao, dus dan moet je daarvoor kiezen. Deze bussen zijn wel heel anders dan in Nederland. Vandaag een iets meer informatie over de bussen op Curaçao.

Booking.com
De makkelijkste optie: Minibusjes

De meeste mensen reizen op Curaçao met minibusjes. Deze busjes zijn in grote getale aanwezig en rijden een bepaalde route. Er zijn een aantal standaard routes, dus kies de bus die langs jouw bestemming gaat. Om de juiste bus te vinden, kijk je naar het bordje bij het raam. Hier staat de eindbestemming op. Op het busstation in Punda kun je dan gewoon instappen. Mocht je langs de weg een busje willen, dan steek je je hand op en stopt die (als de bus nog plek heeft).

De bussen hebben geen schema, maar rijden regelmatig. Langs de doorgaande weg rij je meteen weg, maar op het busstation kan het soms even duren. Ze wachten dan tot er meer passagiers zijn. Mocht je onderweg uit willen stappen, dan vertel je de chauffeur dat je eruit wil. Meestal betaal je dan ook je ritprijs. Dit is wel een redelijk standaardtarief. Goed geregeld dus, alleen op drukke momenten kan het voorkomen dat je nog wel eens moet wachten. Gelukkig rijden er veel busjes.

curaçao
Andere bussen

Naast de minibusjes heb je ook de normale bussen. Dit zijn de lange afstandsbussen en rijden naar andere delen van het eiland. In Willemstad zelf kies je eerder voor de minibusjes, maar wil je naar andere stadjes dan ben je aangewezen op de grote bussen. Deze rijden helaas niet heel frequent, dus je moet wel goed plannen. Meestal rijden ze zo 1x per uur, maar dit kan ook best 1x per 2 uur zijn. Als je de bus dan mist, heb je een probleem. Het kan dus, maar mocht je echt meer van het eiland willen zien, dan zou ik toch aanraden een auto te huren. Op pad gaan met iemand met een auto kan natuurlijk ook.

Mijn ervaring

Zelf heb ik in 2014 stage gelopen op Curacao. Ik wou toen niet teveel geld uitgeven en heb daarom besloten om geen auto te huren. Een auto kost toch al snel 200 euro per maand en dat tikt behoorlijk aan. Nu was mijn stage niet om de hoek, dus ik moest met met de bus gaan. Mijn stage lag aan de Mahaaiweg. Om hier te komen liep ik eerst naar de doorgaande weg en hield daar een minibusje aan die naar het minibusstation in Punda ging. Daar stapte ik over op een andere minibus richting de Mahaaiweg en verder. Meestal gaf ik vlak voor ik er was bij de chauffeur aan dat ik eruit moest.

strand curacao

Ik vond de busjes prima om te doen, maar het kostte wel redelijk wat tijd. Dat kwam omdat ik over moest stappen. Vooral op de terugweg duurde dit lang, want er werd gewacht tot de bus redelijk vol was. Het eerste deel vanaf de Mahaaiweg was een ander verhaal. Dit was een drukke route, dus vaak stond ik lang te wachten op een bus. Er waren dan ook wel redelijk wat bussen langs gereden, maar deze zaten allemaal vol.

Uiteindelijk heb ik besloten om naar stage te gaan lopen. Ik werkte altijd overdag, dus had genoeg tijd om terug te gaan voor het donker was. Het was ongeveer een uur lopen, dus dat was prima. Wel liep je langs de doorgaande weg en vonden mensen het soms vreemd om te zien. Ook werd er geregeld naar de getoeterd door mannen. Al met al was ik wel blij met het wandelen, want ik was even lang onderweg, was gratis en ik was lekker in beweging.

Een deel van de foto’s zijn afkomstig van Pixabay (rechtenvrij). Dit artikel maakt gebruik van affiliate links. Mocht je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Zelf kost het je helemaal niks extra’s.

Leave a comment

Belost.nl © All Rights Reserved. Privacy en disclaimer

naar onder