Chitwan: een tour boeken of op eigen houtje?

Nepal is een land met vele gezichten. Uiteraard heb je de kans op er prachtige trekkingen te doen in het Annapurna gebied of het Everest gebied. Daarnaast heb je een aantal bijzondere steden, zoals Kathmandu, Pokhara en Bhaktapur. Maar dat is niet alles. Je kunt er namelijk ook prachtig op safari. Reis hiervoor naar Sauhara om daar naar het Chitwan National Park te gaan. Alleen hoe doe je dit het beste? Je hebt ontzettend veel mogelijkheden qua tours, maar is dit verstandig om doe je het liever allemaal zelf. Mijn tips hierover. Chitwan: een tour boeken of op eigen houtje?

Booking.com
Kies de makkelijkste optie: georganiseerd

Mocht je vanaf Kathmandu komen, dan is het daar overal mogelijk om een tour te boeken richting Chitwan. Loop gewoon door Thamel en dan zul je regelmatig worden aangesproken door touroperaters. Deze bieden allemaal verschillende pakketten aan die verschillen qua aantal dagen en hoe luxe je dingen wilt. De meeste pakketten gaan uit van een 3 daagse tour. Je hebt daarbij vervoer, 2 overnachtingen, 3 maaltijden per dag en je gaat 2x het park in. De kosten hiervan waren ongeveer 80 euro per persoon. Meestal ben je wel meer geld kwijt als je alleen gaat, omdat je dan een singleroom krijgt. Mocht je weinig tijd hebben, dan is het ook mogelijk om vooraf al een tour te boeken. Mijn favoriete site daarvoor is: Get Your Guide.

Chitwan
Iets lastiger: Zelf regelen

Zelf reis ik het liefste zonder georganiseerde tours. Vooral omdat deze vaak best aan de prijs zijn, plus je zit vast aan een vast programma. Daar hou ik niet zo van. Daarom kies ik er meestal voor om alles zelf te regelen. In het geval van Chitwan is dit prima mogelijk. Via Booking koos ik een mooie kamer uit die 14 euro voor 3 nachten kostte en daar zat een heerlijk ontbijtje bij inbegrepen. Ook zat er een gratis pick up bij vanaf het busstation. Het was een 3 persoonskamer met een eigen badkamer. Mooi ruim dus. Niet super luxe, maar wel netjes. Het avondeten deed ik ook in het hotel en dat was ook heel goedkoop.

Om het park in te kunnen, was het niet mogelijk om alles zelfstandig te doen. Daarom moest ik een aantal trips via mijn hotel boeken. Dat viel nog altijd reuze mee qua prijs. Zo was een halve dag walking tour door de jungle inclusief een uur kano ongeveer 20 euro. Je moest dan nog wel de toegangskosten van het park betalen (in 2016 was dit 1700 roepies). Een olifantenbad was 3 dollar extra. Uiteraard sloeg ik dit over, want olifanten horen in het wild en niet in een rivier met toeristen op hun rug. Een ritje naar het olifantebreedingscentre was 10 dollar. Ook kon je nog een olifantensafari doen, maar die heb ik overgeslagen om dezelfde reden.

Chitwan

Ben jij van plan om een safari te doen in Nepal? Ik hoop dat je wat aan bovenstaande tips hebt. Mijn safari was geweldig. Helaas zagen we niet veel dieren. Neushoorns en krokodillen zagen we meerdere van, maar daar bleef het bij.

Een deel van de foto’s zijn afkomstig van Pixabay (rechtenvrij). Dit artikel maakt gebruik van affiliate links. Mocht je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Zelf kost het je helemaal niks extra’s.

Leave a comment

Belost.nl © All Rights Reserved. Privacy en disclaimer

naar onder