De 3 mooiste plekken van Azië

Azië is een enorm continent met ontzettend veel verschillen. Zo zit je binnen no time vanaf het strand in een jungle. Ook loop je zo van de ene tempel naar de andere. Nu is het natuurlijk appels en peren met elkaar vergelijken, maar toch wil ik een paar prachtige pareltjes uitkiezen die wat mij betreft de 3 mooiste plekken van Azië zijn. Welke 3 dingen mag je niet overslaan en moet je gewoon met je eigen ogen gezien hebben?

Booking.com
De Perhentian Islands

Laatst schreef ik al in een artikel over deze eilanden. Het zijn echt de mooiste eilandjes die ik ooit heb gezien (oké heel veel eilanden heb ik niet gezien), maar deze staan echt wel ruim boven aan. Deze schitterende eilanden zijn gelegen aan de oostkant van Maleisië. Heel veel is hier niet te doen, maar je kunt er wel heerlijk op het strand liggen en snorkelen tussen de mini haaien. Daarnaast zwemmen er ook flink wat grote schildpadden rond. Mocht je meer van het eiland willen zien, dan moet je een watertaxi nemen of een stuk door de jungle wandelen. Er zijn namelijk geen wegen en er is dus geen vervoer mogelijk verder. Naast de Perhentians is Maleisië überhaupt een land die zeker prachtig is. Iets westerser dan de andere landen en heel erg divers.

Perhentian Islands
Een prachtige tempelomgeving: Angkor in Siem Reap

Azië staat uiteraard ook bekend om de vele tempels. Ook ik heb meerdere mooie tempels mogen bekijken. Bijvoorbeeld die bij Yogyakarta (Indonesië): Borobudur en de Prambanan. Maar ook de tempels van Buddhanath in Nepal was bijzonder. Eigenlijk zou ik er nog wel een stuk of 10 op kunnen noemen die je niet mag overslaan, maar dan wordt het wel een flink artikel. Daarom besloot ik om er voor 1 hele bijzondere te kiezen: Angkor in Siem Reap (Cambodja)

Angkor (Cambodja) is een bijzonder groot complex. Het is er erg uitgestrekt, dus het gaat je niet lukken om in 1 dag alles te zien. Het beste is om 3 dagen uit te trekken om het hele gebied te bekijken. Huur hiervoor een fiets of huur een tuktuk voor een dag. Je hebt zoveel tempels te bekijken dat je misschien wel tempelmoe wordt. Ga daarom aan het einde van de dag andere dingen doen, zodat je de dag erna weer fris aan de tempels kunt beginnen. Ga in ieder geval naar Angkor Wat. Dit is de belangrijkste tempel om heen te gaan. Daarnaast vond ik Angkor Thom erg mooi om heen te gaan.

angkor
De prachtige bergen in Nepal.

Eén van de mooiste plekken van de wereld vond ik de bergen van Nepal. Hier voelde ik mij heel erg thuis en kan je echt tot rust komen. Er is zo’n prachtig uitzicht dat je hiermee alleen al je dagen kunt vullen. Gewoon kijken naar al het moois. Daarnaast moet je ook zeker een trekking gaan doen. Deze was ook één van mijn hoogtepunten tijdens mijn reizen. Ik deed de Annapurna trekking en de volgende staat alweer op mijn bucketlist: de Three Passes in het Everest gebied. Een trekking is best pittig, maar daar krijg je ook onwijs veel voldoening van. Ik schreef al eens over de mooiste trekkingen in Nepal.

Annapurna Nepal

Welke plekken zou jij bij de 3 mooiste plekken van Azië zetten?

Een deel van de foto’s zijn afkomstig van Pixabay (rechtenvrij). Dit artikel maakt gebruik van affiliate links. Mocht je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Zelf kost het je helemaal niks extra’s.

Leave a comment

Belost.nl © All Rights Reserved. Privacy en disclaimer

naar onder