De 5 mooiste stranden van Indonesië

Indonesië bestaat uit duizenden eilanden. Geweldig want dit zorgt ook voor ontelbaar veel prachtige stranden. Je vindt op ieder eiland meerdere prachtige stranden en het kan dan ook best lastig kiezen zijn waar je heen gaat. Om dit iets makkelijker te maken zet ik de 5 mooiste stranden van Indonesië voor je op een rijtje. Zelf bezocht ik Bali en de eilanden voor de kust: Nusa Penida, Nusa Lembongan en Nusa Ceningan. De stranden hiervan staan absoluut op de lijst, maar welke precies? De 5 mooiste stranden van Indonesië.

Nusa Lembongan – Dream Beach

Mijn eigen favoriete strand kun je vinden op Nusa Lembongan. Dit eiland ligt net voor de kust van Bali en is prachtig als je houdt van mooie stranden. Wat mij betreft is Dream Beach één van de leukste. In 2016 was dit strand al wel redelijk toeristisch, dus als je houdt van rust moet je niet nog jaren wachten. Om er te komen moet je naar beneden via een trap. Als je bovenstaat zie je al het strand liggen. Geniet hier dan ook zeker even van het uitzicht.

Als je via de trap omlaag loopt, kom je terecht op een strand met prachtig wit strand. Leg hier je handdoek neer en je hebt een top dag. Helaas kan je niet zwemmen hier, want de zee is erg wild met grote golven. Mocht je toe zijn aan wat anders dan heb je twee keuzes. Of lekker wat eten bij het restaurantje (heerlijk!) of richting Devil’s tears. Dit is een paar minuten lopen van het strand. Devil’s tears zijn kliffen waar het water hard tegen aan gegooid wordt. Heel mooi, maar blijf wel een stuk uit de rand!

Nusa Penida – KelingKing Beach

Eén van de Instagram hotspots ligt op Nusa Penida en heet KelingKing Beach. Dit strand en vooral het uitzicht daarop is oogverblindend. Je moet hiervoor wel vervoer regelen of een scooter huren, want lopen is het niet te doen. Doe dit dan ook echt, want je mag dit strand niet overslaan! Het strand is omringt door allemaal hoge kliffen en dus heb je een prachtig uitzicht vanaf boven. De meeste toeristen kiezen er dan ook voor om het strand zelf niet te bezoeken, maar alleen richting het viewpoint te gaan. Best zonde eigenlijk. Mocht je tijd hebben en ook wat lef, dan zou ik zeker ook naar het strandje gaan. Dit kost wel wat moeite want de weg ernaar toe is stijl en behoorlijk lastig. Ga dus alleen naar beneden als je goede schoenen mee hebt.

Nusa Lembongan – Mushroom Bay

Zoals je misschien ziet ben ik fan van Nusa Lembongan en ik weet zeker dat jij dat ook wordt als je hierheen gaat. Dit strand is wel een tikkie toeristisch, maar ligt nog niet helemaal vol met mensen. Wel heb je iets meer faciliteiten hierdoor. Zo kun je bijvoorbeeld strandbedden of surfplanken huren. Ook zijn er meer strandtentjes aanwezig waar je even kunt gaan zitten. Verder is het strand gewoon gratis te bezoeken. In Indonesië is dat vaak het geval en dat is heel fijn, vooral als je in hostels slaapt zonder eigen strand. Mushroom Bay is prachtig qua water, want het is er erg helder en daarnaast is het strand ook mooi wit. De naam van dit strand komt van champignons. Dit is namelijk de vorm van het koraal voor de kust.

Booking.com
Nusa Penida – Crystal Bay

Nusa Penida is een eiland die nog redelijk onontdekt is. Dit gaat zeker veranderen, maar als je nu nog graag rustig van de stranden wilt genieten, dan moet je snel zijn. Hierboven schreef ik al over KelingKing Beach, maar er zijn nog meer mooie stranden op dit eiland te vinden. Crystal Bay is een best bekend strand, maar toch moet je goed opletten. De wegwijzers zijn nogal eens kwijt en dus rijdt je er snel voorbij. Op dit strand zijn niet heel veel voorzieningen, maar dat maakt het juist mooi. Je kan er wel wat dingen eten en eventueel ook een surfplank huren, maar daar blijft het wel een beetje bij. Ook moet je even onder water kijken, want het onderwaterleven is hier prachtig.

Nusa Lembongan – Sunset beach

Wil je genieten van de zonsondergang, dan moet je richting Sunset Beach gaan. Mocht je het op gaan zoeken, dan kan het ook zijn dat je Sandy bay vindt. Dit is hetzelfde strand, maar dan de officiële naam ervan. Dit strand is perfect om te relaxen, maar zwemmen is helaas niet mogelijk. De stroming is er te sterk en dus is het te gevaarlijk. Nu is er wel een infinitypool en daar kun je ook even afkoelen. Plus je hebt meteen een prachtig uitzicht vanaf daar. Dit strand ligt vlakbij Dream Beach en dus perfect te combineren.

Indonesië is echt de moeite waard! Wil jij ook heen? Zoek dan zo snel mogelijk naar de goedkoopste vliegtickets bij: Skyscanner. Ook is het verstandig om te kijken bij Vaccinaties op reis of je iets nodig hebt.

Een deel van de foto’s zijn afkomstig van Pixabay (rechtenvrij). Dit artikel maakt gebruik van affiliate links. Mocht je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Zelf kost het je helemaal niks extra’s.

Leave a comment

Belost.nl © All Rights Reserved. Privacy en disclaimer

naar onder