De leukste plekken van Pokhara

Nepal is in veel opzichten mijn favoriete land om heen te gaan. Het is lastig om precies uit te leggen waarom, maar het komt onder andere omdat er zoveel leuke dingen te doen zijn. Ook is het hét land voor trekkingen en ja daar hou ik van. De meeste mensen zullen een trekking gaan doen vanaf Pokhara. Helaas slaan veel mensen het stadje zelf over en dat is echt zonde, want het is zo’n leuk stadje. Waarom? Ik laat je de leukste plekken van Pokhara zien.

Booking.com
Het meer

Pokhara is gelegen aan een groot meer. Hier kun je heerlijk uitrusten en genieten van het mooie uitzicht. Haal in de supermarkt wat te eten plus neem een sarong mee. Perfecte dingen voor een picknick. Mocht je genoeg tijd hebben dan is het ook mogelijk om een bootje te huren en het meer op te gaan. Mocht je dat liever niet willen doen, maar wel het meer op willen, dan kun je ook een taxiboot pakken en richting de Lake temple varen. Het kost hier bijna niks en is wel heel leuk om te doen.

De leukste plekken van Pokhara
Het leuke dorpje

Pokhara is een schattig dorpje die de laatste jaren wel redelijk toeristisch is geworden. Normaal houd ik hier niet van, maar in het geval van Pokhara is dat anders. Dit is gewoon echt een hele fijne plek om te zijn. Je hebt hier onwijs veel verschillende restaurantjes. Zeker een aanrader om er een aantal uit te proberen. Ook is dit de perfecte plek om een aantal souvenirtjes te scoren. Mocht je kiezen voor een trekking, dan is dit ook de plek om je benodigdheden goedkoop te halen. Je vindt hier onwijs veel trekkingwinkels. De meeste hebben vooral nepspul, maar ook dit werkt prima. Mocht je een slaapzak willen huren, dan is dit ook bijna overal mogelijk.

Trekking

Pokhara is zoals gezegd vooral de uitgangsbasis voor trekkingen in het Annapurna gebied. Er zijn veel verschillende keuzes, maar globaal kun je tussen 3 opties kiezen. Je kunt een 3 daagse trekking naar PoonHill doen, een 10 daagse naar Annapurna BaseCamp of een een langere trekking van ongeveer 16 dagen (Annapurna Circuit). Al deze keuzes zijn zeer de moeite waard en welke je kiest is afhankelijk van de tijd die je hebt en je fysieke gezondheid. Zelf koos ik voor de middelste trekking. Mocht je hier meer over willen weten, lees dan mijn tips over de Annapurna trekking.

De leukste plekken van Pokhara
Annapurna Nepal
Andere leuke bezienswaardigheden

Naast bovenstaande dingen zijn er nog wel meer dingen om te doen. Je kunt bijvoorbeeld richting de World Peace Pagoda lopen. Dit is een uurtje en je hebt hier een mooi uitzicht. Ga alleen niet in je eentje, want er zijn wat incidenten gebeurd laatste jaren. Mocht je nog niet genoeg van wandelen hebben, dan kun je richting Sarangkot lopen. Dit is een mooie daghike van een uur of 6. Als laatste kun je het meer en Pokhara ook van een andere kant bekijken en gaan paragliden. Dit is een erg populaire activiteit hier. Uiteraard kost het wel wat (een euro of 100), maar dat valt heel erg mee.

Een deel van de foto’s zijn afkomstig van Pixabay (rechtenvrij). Dit artikel maakt gebruik van affiliate links. Mocht je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Zelf kost het je helemaal niks extra’s.

Leave a comment

Belost.nl © All Rights Reserved. Privacy en disclaimer

naar onder