De leukste plekken van Xiamen

Wat zijn de leukste plekken van Xiamen? Xiamen?? Ja deze Chineze stad is perfect voor een stop over. Zelf vloog ik in 2016 met Xiamen Airlines richting Indonesië en had daarbij een tussenstop van 12 uur in Xiamen. Gelukkig kwam ik ergens tegen dat je een 24 uurs visum voor China kon aanvragen en daarom heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben ik een dagje China in geweest. Ik was nog nooit eerder in China geweest, maar zou nog zeker een keer willen. Xiamen is mij namelijk wel bevallen. Nu ben ik vast niet de enige die een lange top in Xiamen heeft en het vliegveld af wou. Vandaar dat ik de leukste plekken van Xiamen voor je op een rijtje heb gezet.

Neem de ferry naar Gulung Yu eiland

Eén van de mooiste en toeristische plekken van Xiamen is Gulung Yu eiland. Hiervoor moet je eerst een bus of een taxi nemen. Vervolgens neem je een ferry naar het eiland. Helaas spreken mensen nauwelijks Engels en dat merk je al snel. De taxichauffeurs snappen niet waar je heen wil en ook bij de bus snappen ze er niks van. Zorg er dus voor dat je de naam van dit eiland in het Chinees op een briefje hebt.

Ik vond de ferry erg apart. Ik was nog nooit in China geweest (wel veel Chinese toeristen op het werk gehad) en ze zijn uh ja.. Nogal bijzonder. De ferry heeft ruimte genoeg en iedere plek is even mooi. Alleen zodra de hekken opgaan begint iedereen te rennen en te duwen om als eerste aan boort te komen. En waarom? Echt geen idee. Als je ertussen loopt wordt je gewoon opzij geduwd en fijn gedrukt.. Bijzonder! De ferry vaart langs allemaal grote wolkenkrabbers die aan de kust staan. Heel mooi om te zien.

xiamen

Er zijn meerdere dingen te zien op dit eiland. Je zou bijvoorbeeld naar de Shuzhuang garden kunnen gaan. Deze tijd heeft hele bijzondere planten, maar je ziet er ook enorme stenen en kliffen. Iets ruiger dus dan wij gewend zijn. Zelf koos ik ervoor om een rondje over het eiland te lopen en ging ik kleine winkelstraatjes in. Dit zou ik dan ook zeker aanraden. China is echt een cultuurshock, maar ook wel erg bijzonder om te ontdekken. Je ziet hier overal mooie kleuren om je heen en ziet gefrituurde dieren die je nooit ergens tegen bent gekomen. Ook is het een explosie van geuren.

xiamen
Nog meer bezienswaardigheden

Mocht je meer tijd hebben of de reis met de ferry niet zien zitten, dan kan je er ook voor kiezen om naar bekende universiteit van Xiamen te gaan. Hier zitten ook veel internationale studenten. Daarnaast kan je ervoor kiezen om naar het fort te gaan. Als laatste kan je er ook voor kiezen om richting het centrum te gaan. Er is niet echt een heel vaststaand centrum, maar je kan wel verschillende straatjes induiken en zo een beeld krijgen van het lokale Chinese leven.

xiamen
Blijf in de buurt

Mocht je niet al te veel tijd hebben, dan kan je er ook voor kiezen om gewoon het vliegveld uit te lopen en daar de omgeving verkennen. In Xiamen heb je geen transitzone, dus een visum moet je altijd hebben. Daarom zou ik bij een langere overstap altijd even een frisse neus gaan nemen in plaats van de hele dag op het vliegveld te hangen. Net buiten het vliegveld heb je een soort van tuin. Dit is echt heel rustig en erg Chinees. Alles is gebaseerd op perfectie namelijk. Alle blaadjes liggen perfect bijvoorbeeld. Let maar eens op hoeveel tuinmannen hier rondlopen. Ook al heb je maar even een extra uurtje dan zou ik nog even naar buiten gaan en op een bankje zitten. Even weg uit de airco.

Mocht je dingen toch de spannend vinden, dan is het ook mogelijk om een begeleide tour te boeken. Bijvoorbeeld naar Gulung Yu eiland.

Wil jij ook een tussenstop in China? Zoek dan zo snel mogelijk naar de goedkoopste vliegtickets bij: Skyscanner. Ook is het verstandig om te kijken bij Vaccinaties op reis of je ook wat nodig hebt.

Een deel van de foto’s zijn afkomstig van Pixabay (rechtenvrij). Dit artikel maakt gebruik van affiliate links. Mocht je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Zelf kost het je helemaal niks extra’s.

Leave a comment

Belost.nl © All Rights Reserved. Privacy en disclaimer

naar onder