De leukste reisvloggers om te volgen

Nu we thuiszitten is het fijn dat er genoeg media is waar je prachtige reisbeelden kunt zien. Zelf ben ik niet zo van de vloggers, misschien ben ik daar al te oud voor, maar reisvloggers zijn wat mij betreft een ander verhaal. Hoe leuk is het namelijk om iemand te volgen die op wereldreis is. Ik krijg dan altijd meteen kriebels en zou zo snel mogelijk ook op pad willen. Helaas is dit nu niet mogelijk en zitten de reisvloggers ook thuis, maar… Er is nog wel genoeg oude content te vinden. Kijken maar dus! Vandaag heb ik, wat mij betreft, de leukste reisvloggers om te volgen voor je op een rij gezet.

Booking.com
NL: BeMoreUnicorn

Joost en Viora zijn de 2 vloggers die achter BeMoreUnicorn zitten. In 2016 werd Viora ernstig ziek en het koppel besloot toen om (mocht het ze gegeven zijn) als alles weer oké was de wereld te gaan ontdekken. Dit gebeurde en sinds ongeveer een jaar zijn ze op wereldreis. Ze hebben al prachtige landen kunnen bezoeken en zijn nog niet klaar. Helaas zijn ze nu weer even in Nederland, maar er staan nog genoeg leuke video’s van het eerste deel van hun reis online.

De route die ze tot nu toe hebben gedaan, is een prachtige gevarieerde route. Ze begonnen met de Transmongolië Express en reisden vervolgens verder door China. Vervolgens bezochten ze de Filipijnen, Thailand, Vietnam, Maleisië, Singapore, Sri Lanka, de Malediven en Bali. Hierna hebben ze een camper gehuurd en zijn ze gaan kamperen langs de oostkust van Australië. Tijdens het begin van de Coronacrisis waren ze in Nieuw Zeeland waar ze vastzaten. Gelukkig konden ze weer richting Nederland vliegen en daar wachten ze nu af tot hun reis weer kan beginnen.

mongolie

Waarom ik deze vloggers leuk vindt om te volgen? Nou vooral omdat het een heel normaal stel is. Bij de meeste buitenlandse vloggers vind ik alles vaak te gelikt en hebben ze vaak dure sponsordeals. Daarmee zijn die reizen wat verder af gaan staan van de reizen die ik kan maken. Dat is niet het geval bij Joost en Viora. Die doen gewoon de dingen die jij en ik ook zouden kunnen doen. Daardoor is het makkelijk jezelf met hun te identificeren.

Je kunt dit stel volgen via hun Youtube kanaal, Instagram en daarnaast hebben ze ook een eigen website.

NL: GetLost

Dit Nederlandse reiskoppel bestaat uit Sophie en Michiel. Anderhalf jaar geleden hebben ze hun banen opgezegd en zijn ze op wereldreis gegaan. Helaas zit hun reis er op, maar er is nog genoeg content om terug te kijken. Ze deelden vooral video’s van hun reis, maar gaven daarnaast ook tips voor het backpacken zelf. Dit stel heeft een echte wereldreis gemaakt, want ze zijn inderdaad een rondje om de wereld gegaan.

Hun reis begon in Australie om vervolgens verder te gaan naar Indonesië en Nieuw Zeeland. Daarna werd met Japan en Zuid Korea dit deel van de wereld afgesloten. De reis ging via Hawaï verder naar Mexico, Belize en Gautemala. Om vervolgens via Cuba naar Colombia te gaan. Daarna werden Peru en Bolivia nog bezocht om vervolgens via huis af te sluiten op Bali.

Waarom ik deze vlogs leuk vond om te kijken, is omdat het ten eerste Nederlands is. Daarnaast heeft dit stel landen bezocht die ik ook hoog op mijn lijstje heb staan. Het is niet langdradig en alles is interessant. Oftewel ook echt een aanrader dus. Vooral de video’s van Midden Amerika en Peru zijn echte aanraders wat mij betreft.

Ook dit stel is te volgen via hun eigen Youtube kanaal of via Instagram.

machu pichu
The Bucketlist Family

Deze Amerikaanse familie Gee bestaat uit Jessica, Garett en hun 3 kinderen Dorothy, Manilla en Cali. Een paar jaar geleden verkocht Garett zijn zelf ontwikkelde app aan Snapchat en daarna besloten ze voor een paar maanden op wereldreis te gaan met hun 2 kinderen. Ze verkochten alles wat ze hadden en gingen op reis voor een paar maanden. Vanaf het begin hebben ze de kijker meegenomen in hun avonturen en hun paar maanden reis werden er een stuk meer. Bij deze vlogs wordt je niet alleen meegenomen naar prachtige bestemmingen, maar je ziet ook hun 3 kinderen opgroeien. Want ja het zijn er ondertussen 3. De jongste is tijdens hun reis geboren en heeft met zijn 2 jaar al meer landen mogen zien dan de meeste mensen.

Na een reis van 3 jaar zijn ze teruggekeerd naar Amerika en hebben ze een prachtig huis op Hawaï gekocht. Nu vloggen ze deels over hun dagelijkse leven daar, maar maken ze nog steeds ook prachtige reizen. Deze familie heeft het erg goed gedaan, want ze leven van hun vlogs en sponsortdeals. Uiteraard hebben ze nog flink wat geld op de bank staan van de deal met Snapchat, maar dit gebruiken ze niet voor hun reizen.

Mijn favoriete vlogs zijn die waar de kinderen zonder angst snorkelen tussen de haaien alsof het niks is. Ook zijn de video’s van kleine Cali die leert lopen tussen de pinguïns te schattig. De bestemmingen waar ik het meest jaloers op ben? Dat zijn: Tonga, De Falkland Eilanden en Patagonië.

Wil jij deze familie ook volgen? Je kunt ze vinden op Youtube en op Instagram. Uiteraard hebben ze ook een eigen website.

falkland islands
Backpacking Bananas

De Engelse Christianne Risman reist al vele jaren over de wereld en vlogt daar ook al erg lang over. Ze is niet echt op wereldreis, maar maakt meerdere langere reizen waarmee ze de kijker meeneemt op haar avonturen naar prachtige landen. Ze reist solo en daarmee is ze de enige in deze lijst. Haar vlogs zijn een mix van vlogs waarbij ze haar reizen filmt, maar ook vlogs waarbij ze tips geeft over landen of juist handige backpackdingen.

Op dit moment zit Christianne thuis net als iedereen, maar ze was bezig met een reis door Colombia. Gelukkig heeft ze nog genoeg content liggen, dus ze deelt nog nieuwe bestemmingen, maar er staan ook nog vele oude video’s op die zeker de moeite waar zijn. Wat mijn betreft raad ik zeker aan de video’s over Colombia en de Filipijnen bekijken. Als je op zoek naar handige backpacktips bent, dan ben je hier ook zeker aan het goede adres.

Lijkt Backpacking Bananas je ook leuk om te volgen? Je vindt hier haar Youtube kanaal en Instagram.

colombia
Flying The Nest

Deze reisvlog wordt gemaakt door de Australische Stephan en Jess. In 2015 besloot dit koppel om alles achter zich te laten en op wereldreis te gaan. Ondertussen hebben ze meer dan 80 landen gezien. Op dit moment is Jess zwanger van hun eerste kindje, dus de reisvlogs zullen de komende tijd iets anders worden. Maar zodra de baby oud genoeg is, willen ze zeker weer verder gaan met reizen en hun avonturen filmen. Ze hebben net een huis gekocht, dus de komende tijd zal het ook veel hierover gaan.

Het mooie is dat je dus de komende tijd ook meer kunt zien van hoe ze hun leven nu gaan veranderen. Een baby is natuurlijk een grote verandering als je normaal fulltime op reis bent. Hun vlogs tot nu toe gingen voornamelijk over hun reizen. Geen losse video’s en dergelijke met tips, maar gewoon alles verpakt in een prachtige volgsessie van hun reis.

great ocean road australie

Wat mij betreft zijn de mooiste bestemmingen lastig te zeggen, want ze zijn echt op veel plekken geweest, maar als ik moet kiezen dan zou ik gaan voor: India, Duitsland en hun thuisland Australië.

Dit koppel is op meerdere manieren te volgen. Via hun eigen Youtube kanaal, Instagram en ze houden daarnaast ook een blog bij.

Dit was mijn lijst met de leukste reisvloggers om te volgen. Uiteraard is er nog veel meer aanbod, maar ik heb mij beperkt tot deze 5. Veel kijkplezier en mochten jullie nog aanvullingen hebben voor de lijst met de leukste reisvloggers om te volgen, laat het dan in de reacties weten.

Een deel van de foto’s zijn afkomstig van Pixabay (rechtenvrij). Dit artikel maakt gebruik van affiliate links. Mocht je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Zelf kost het je helemaal niks extra’s.

Leave a comment

Belost.nl © All Rights Reserved. Privacy en disclaimer

naar onder