De leukste steden in de Balkan

Wat mij betreft is de Balkan echt één van de leukste regio’s van Europa. Twee jaar geleden maakte ik 2 trips richting de Balkan en daar heb ik meerdere mooie steden mogen bekijken. Maar welke steden zou ik zeker aanraden en vond ik de leukste om heen te gaan? Wat mij betreft zijn er een paar die je zeker niet mag overslaan en waar je echt naartoe moet. Wat zijn de leukste steden in de Balkan?

Booking.com
Mijn favoriet: Sarajevo

Mijn favoriete plek in de Balkan is by far Sarajevo in Bosnië Herzegovina. Wat mij betreft is dit één van de bijzonderste plekken waar ik ooit ben geweest. Waarom? Nou vooral omdat er heel veel geschiedenis in deze stad zit. Zo is neemt het een bijzondere plek in tijdens de Yoegoslavië oorlog en is het daarnaast het beginpunt van de Eerste Wereldoorlog. In Sarajevo is ontzettend veel te doen en te beleven. Ook is het een stad waar meerdere geloven en culturen heel dicht bij elkaar leven. Want hoe vaak heb jij een Moskee meteen naast een Rooms Katholieke kerk zien staan? Ik naast Sarajevo nog nooit ergens.

De mooiste plekken van Sarajevo

Vooral de herinnering aan de oorlog vond ik erg indrukwekkend. Er zijn talrijke begraafplaatsen en deze zijn ook echt opvallend door hun witte kruizen. Als je een rondje over zo’n begraafplaats loopt zul je merken dat heel veel hier erg vroeg zijn gestorven. Dit was uiteraard in de oorlog, maar het is erg indrukwekkend om te zien. Ook het Yellow Bastion is mooi om te bezoeken. Mocht je tijd hebben, kijk dan de film Welcome To Sarajevo. Dan kan je allemaal herkenbare dingen tegen.

Optie 2: Zagreb

Kroatië is een heel toeristisch vakantieland, maar de hoofdstad Zagreb valt wel mee qua drukte. De meeste mensen slaan deze stad namelijk over en dat is eigenlijk best zonde. Ik vond het een heerlijke stad om te zijn. Ook is het een niet echt toeristische stad en dat vind ik altijd een pluspunt. Er is behoorlijk wat te doen en te beleven in Zagreb en dus kun je je er wel ene paar dagen vermaken. Mocht je genoeg tijd hebben, dan kun je er ook voor kiezen om een dagtrip te maken naar bijvoorbeeld de Plitvice meren.

zagreb
Optie 3: Ulcinj

Als laatste een stad in Montenegro. Ulcinj is een niet echt heel erg populaire plek. Sowieso is Montenegro niet echt een veel bezocht land, maar daar komt de komende tijd vast verandering in, want het is er echt prachtig. Ulcinj is niet heel erg groot, dus je hebt in principe aan 1 dag genoeg om alles te kunnen zien. Eventueel kan je vanaf hier de bus nemen en richting Albanië gaan. Ulcinj heeft een prachtig oud centrum en daarnaast heb je de mogelijkheid om naar het strand te gaan.

montenegro

Bovenstaande steden vond ik de leukste steden in de Balkan. Welke steden vond jij leuk?

Een deel van de foto’s zijn afkomstig van Pixabay (rechtenvrij). Dit artikel maakt gebruik van affiliate links. Mocht je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Zelf kost het je helemaal niks extra’s.

Leave a comment

Belost.nl © All Rights Reserved. Privacy en disclaimer

naar onder