De mooiste plekken van Ulcinj

Montenegro is een nog redelijk onontdekt land in Europa. Waar buurlanden als bijvoorbeeld Kroatië over het hele land toeristen hebben, is dat in Montenegro vooral beperkt tot een paar gebieden. Zelf bezocht ik een stadje die ook niet heel erg bekend is, maar wel de moeite waard is. Daarnaast is het ook een handige doorgangsplaats naar Albanië. Maar er zijn nog meer redenen waarom je naar Ulcinj zou moeten gaan. Wat zijn de mooiste plekken van Ulcinj?

De oude stad van Ulcinj

Ulcinj is vooral bekend om het oude historische centrum. Dit centrum is ook zeker de moeite waard om even te bezoeken. Je vindt dit centrum net naast het vernieuwde moderne centrum. Om bij het oude centrum te komen, loop je bij het stadsstrand een lange trap op. Bovenaan vindt je dan het begin van het oude centrum. Loop gewoon eens rustig door de verschillende straatjes en verdwaal! Zo kom je op allemaal bijzondere plekken terecht waar je normaal nooit zou komen.

montenegro
Een paar mooie stranden

Je zou het misschien niet meteen denken, maar in Montenegro zijn behoorlijk wat mooie stranden te vinden. Ulcinj ligt aan de kust en dus zijn hier ook een aantal stranden te vinden. Het bekendste strand is het stadsstrand. Deze is ook makkelijk lopend bereikbaar. Het strand ligt naast het oude stadscentrum en is vooral bekend onder de lokale bevolking. Er zijn wel een paar strandtentjes, maar iedereen neemt voornamelijk zijn eigen spullen mee. Mocht je naar een mooier strand willen, dan moet je net buiten Ulcinj zijn. Hier ligt namelijk een mooi strand genaamd Velika Plaža. Neem om hier te kopen een taxi. Een fiets huren is mogelijk maar het is best een stukje.

Booking.com
Andere plekken in Montenegro

Mocht je nog meer willen zien in Montenegro dan zou je bijvoorbeeld nog door kunnen reizen naar Kotor of Durmitor national park. Deze laatste is één van de mooiste plekken van Montenegro. Je vindt hier een spectaculaire natuur. Als laatste kan je ook nog naar de prachtige kustplaats Budva, maar zorg dan voor een dikke portemonnee, want dit is een soort Saint Tropez maar dan in Montenegro.

durmitor
kotor
Verder reizen naar Albanië?

Zoals al gezegd is Ulcinj makkelijk te combineren met Albanië. Het ligt erg dicht bij de grens en daarom ben je er zo (als ze een beetje doorwerken bij de grensovergang). Mocht je niet met eigen vervoer zijn, dan kan je makkelijk een bus nemen vanaf het busstation in Ulcinj. Je rijdt dan een uur of 3 en bent dan opeens in een totaal andere wereld. De bus zet je af in Shkodër. Hier kan je blijven, maar de meeste mensen zullen doorreizen naar Tirana.

Dit zijn de mooiste plekken van Ulcinj. Ben jij al eens een keer in Montenegro geweest?

.Een deel van de foto’s zijn afkomstig van Pixabay (rechtenvrij). Dit artikel maakt gebruik van affiliate links. Mocht je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Zelf kost het je helemaal niks extra’s

Leave a comment

Belost.nl © All Rights Reserved. Privacy en disclaimer

naar onder