De mooiste stranden van Curaçao

In 2014 besloot ik om te kiezen voor een stage in het buitenland. Ik studeerde fysiotherapie en school had meerdere adressen op Curaçao. En tsja Curaçao klinkt niet echt verkeerd niet? Maar vandaag niks over mijn stage, maar juist over waarom je naar Curaçao moet. Namelijk de prachtige stranden. Alleen wat zijn nu de mooiste stranden van Curaçao?

Grote en kleine knip

De bekendste stranden van Curaçao zijn de grote en kleine knip. Deze stranden zijn gelegen in het westen van het eiland en liggen in de buurt van Westpunt. Dit strand is echt ontzettend bekend, maar niet eens alleen bij toeristen. Ook de lokale mensen komen hier graag. Er zijn niet veel voorzieningen, maar daarom is het ook gratis. Standen zoals deze zijn wat mij betreft een aanrader. Veel gaver dan de hele commerciële stranden met dure strandtenten. Grote knip is iets minder bekend, maar ook zeker de moeite waard. Het is wel iets minder mooi dan de grote, maar ook een stuk rustiger. Ik zou dan ook aanraden ze allebei te bezoeken.

grote knip
Cas Abou

Dit strand wordt door velen uitgeroepen tot het mooiste strand van Curaçao. En ja het is er zeker prachtig! Het schijnt dat het water nergens blauwer is dan hier. Of dat waar is geen idee, maar het was er zeker heel helder en mooi. Cas Abou heeft een aantal faciliteiten, zoals een bar en een restaurant. Helaas moet je wel entreegeld betalen voor dit strand. Dit gaat op een bijzondere manier. Je moet namelijk een eindje rijden naar het strand en bij de toegangsweg moet je betalen. Alleen niet per persoon, maar per auto. Het scheelt dus geld als je met meerdere mensen in een auto zit. De kosten zijn ongeveer 10-12,50 gulden per 4 personen (oftewel per auto, want als je dus met minder in een auto zit betaal je even veel). Wil je een strandbedje huren dan kost dit 5 gulden extra

Playa Lagun

Playa Lagun is de plek waar je heen moet als je wil gaan snorkelen met schildpadden. Je kunt op wel meer plekken deze dieren tegen komen, maar de kans in deze baai is echt heel erg groot dat je ze ziet. Daarnaast is er ook wat vis te vinden en is het een schattig strandje. Het is niet super bekend en daarom zitten ook vooral lokale mensen. Het strand is gratis, maar als je een bedje wil moet je daar wel 7 gulden voor betalen. Boven aan de rotsen zit een restaurantje/barretje waar je wat kunt kopen. Altijd handig!

playa lagun
Mambo Beach

Dit strand is één van de 2 meest bekende stranden van Curacao bij de toeristen. Of het ook bij de mooiste stranden van Curacao hoort ligt een beetje aan wat je zelf verwacht. Mambo is heel erg commercieel. Eigenlijk is er nauwelijks mogelijkheid om gewoon met je handdoekje in het zand te gaan liggen, want overal staan strandbedjes die voor 5 gulden verhuurd worden. Daarnaast zijn er ook overal strandtenten die tegen elkaar aan staan gebouwd. Hartstikke gaaf als je van gezelligheid, muziek en drankjes houdt. Alleen zelf ga ik toch liever naar de rustigere stranden waar je lokale bevolking komt. Ook een nadeel is dat je entreegeld voor het strand moet betalen. 8 gulden kost het per persoon (ongeveer 4 euro), best veel geld voor alleen naar het strand te kunnen. Mambo ben ik wel een aantal keer geweest, omdat ik er lopend heen kon. Ik zou wel altijd een keer een dagje heen gaan, maar verder gaan rondtoeren voor de echt mooie plekken.

lions dive
strand curacao
Jan Thiel

Dit strand is het andere strand van de 2 meest bekende. Jan Thiel ligt een stuk oostelijker op het eiland en wordt vooral in beslag genomen de bar/hotels daar. Het is een mooi strand, maar eigenlijk geldt ook bij dit strand hetzelfde als hierboven. Het kost geld om er te komen en daarnaast is het gewoon heel commercieel en liggen er voornamelijk Nederlanders. Niks mis mee als je ervan houdt, maar niet mijn ding. Ga wel een keer op zaterdagavond naar Jan Thiel. Dan is er een best leuk feestje namelijk.

Booking.com
Verder

Naast deze stranden zijn er nog veel meer. Zo kan je een tour doen naar Klein Curacao. Dit schijnt echt prachtig te zijn. Ook zijn er aan de westkust nog veel meer kleine schattige strandjes. Mocht je in Marie Pompoen zitten en goedkoop willen doen. Hier zit ook een pier met een heel klein strandje. Dit is helemaal gratis! Niet om hele dagen te liggen, maar als je bijvoorbeeld een uurtje naar het strand wil is het zonde om voor Mambo te gaan betalen.

marie pompoen
mooiste stranden van curacao

Helaas is het op Curaçao lastig om ergens met het openbaar vervoer te komen. Daarom raad ik aan om een auto te huren. Is dit niet mogelijk dan kun je ook een tour boeken.

Ook genieten van de stranden van Curaçao? Doen! Zoek dan zo snel mogelijk naar de goedkoopste vliegtickets bij: Skyscanner. Ook is het verstandig om te kijken bij Vaccinaties op reis of er aanbevolen vaccinaties nodig zijn voor dit eiland.

Een deel van de foto’s zijn afkomstig van Pixabay (rechtenvrij). Dit artikel maakt gebruik van affiliate links. Mocht je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Zelf kost het je helemaal niks extra’s.

Leave a comment

Belost.nl © All Rights Reserved. Privacy en disclaimer

naar onder