Doen in Cancun

De grote stad Cancun in Mexico wordt door veel backpackers vaak overgeslagen. Het schijnt namelijk dat de stad niet heel erg mooi is. Wel zijn er prachtige resorts, maar deze zijn behoorlijk aan de prijs voor iemand die low budget reist. Nu heb ik zelf ook in eerste instantie de stad overgeslagen om die reden en omdat ik niet goed wist wat ik kon doen in Cancun. Aan het eind van mijn reis kwam het alleen niet goed uit en verbleef ik een dag in deze stad. Ik heb dus even wat dingen opgezocht/gedaan en kan vertellen wat je kunt doen in Cancun en of het de moeite waard is om hier een tussenstop te maken.

Booking.com
De stranden

Veel mensen zullen naar Cancun gaan wegens de prachtige stranden. Helaas behoren de meesten daarvan toe tot een resort en zijn dus niet gratis. Er zijn een paar publieke stranden te vinden, maar anders zul je toch je portemonnee moeten pakken. Mooie en populaire stranden zijn oa. Playa Delfines, Playa Forum, Playa Tortugas. De meeste van deze stranden zul je vinden bij de hotel zone. Mocht je wat meer te besteden hebben, kies dan voor een hotel in deze zone. Anders zul je nog een bus of taxi moeten nemen. Te voet is helaas te ver namelijk.

strand Cancun
Shoppen

In Cancun is het ook erg goed shoppen. Je vindt hier alle grote winkelketens en daarnaast ook vele souvenirwinkeltjes. Hier kun je je wel een paar uurtjes vermaken. Nu is het er niet heel bijzonder, dus als je niet van shoppen houdt, kun je dit zeker overslaan. Uiteraard is het wel leuk om even een souvenirwinkeltje in te duiken om toch iets te kopen voor thuis.

Doen in Cancun
Streetart

In Cancun is er op meerdere plekken street art te vinden. Je vindt deze plekken door gewoon door de stad te lopen en om je heen te kijken. Sowieso zien veel gebouwen er vrolijk uit doordat ze in verschillende kleurtjes geschilderd zijn. Dat maakt een stad meteen een stuk minder grauw. Er zijn niet echt straten aan te wijzen waar je nou echt naartoe zou moeten, dus gewoon rond kijken is het advies. Ook kun je even in je hostel vragen of zij nog mooie schilderingen in de buurt weten.

El Rey Ruïnes

Mocht je meer willen zien van de Maya’s dan heb je ook in Cancun meerdere mogelijkheden tot het bekijken van ruïnes. De meeste mensen zullen een dagtrip maken naar Chichen Itza, maar ook in de stad zelf zit je goed. De beste plek om heen te gaan zijn de El Rey ruïnes. Deze vindt je in de hotel zone en is dus makkelijk bereikbaar. Dit complex is erg klein vergeleken met vele andere, maar wel de moeite waard voor een korte tussenstop. Neem bijvoorbeeld een taxi, bus of collectivo deze kant op en kijk een uurtje rond. Ook zijn er prachtige stranden in de buurt, dus combineren is aan te raden.

Doen in Cancun
Xel Ha

Xel Ha is een erg bekende plek in de buurt van Cancun. Deze plek is een natuurlijk aquarium en dus zal je hier je ogen uitkijken. Je kunt hier prachtig snorkelen en duiken en zo de onderwaterwereld verkennen. Daarnaast is het ook mogelijk om hier met dolfijnen te gaan zwemmen. Helaas is deze bezienswaardigheid wel redelijk aan de prijs (minimaal 80 euro per persoon). Mocht je niet van snorkelen of duiken houden kun je ook wandelen door het park. Mocht je van wat meer avontuur houden dan is bijvoorbeeld ziplinen ook zeker een optie. Een tour hierheen boek je onder andere hier.

Xcaret

Heb je zin in entertainment dan kun je kiezen om naar Xcaret te gaan. Dit is archeologisch park, maar hier kun je echt van alles doen. De meeste mensen zullen de onderwaterwereld willen verkennen, maar er zijn bijvoorbeeld ook voorstellingen, ondergrondse rivieren en je hebt hier een groot aquarium. Daarnaast kun je er heerlijk eten en zijn er ook hier Maya ruïnes om te bekijken. Ook dit park is weer niet goedkoop. Een ticket kost je minimaal 90 euro per persoon. Mocht je liever alles van te voren geregeld hebben, dan kun je kiezen voor een tour via Get Your Guide.

xcaret Cancun

Mocht je alles wel gezien hebben in Cancun, dan zijn er nog veel meer mooie plekken te vinden. Pak de Ado bus en rij door richting Tulum, Isla Holbox, Valladolid of Bacalar.

Een deel van de foto’s zijn afkomstig van Pixabay (rechtenvrij). Dit artikel maakt gebruik van affiliate links. Mocht je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Zelf kost het je helemaal niks extra’s.

Leave a comment

Belost.nl © All Rights Reserved. Privacy en disclaimer

naar onder