Doen in Chiang Mai

Thailand heeft meerdere mooie steden om naar toe te gaan. Chiang Mai in het noorden is er daar één van. Dit is echt een heerlijke plek om te bezoeken. Naast de eilanden is het noorden ook één van de plekken waar de meeste reizigers naar toe gaan in Thailand. Maar waarom kiezen mensen voor bijvoorbeeld Chiang Mai? Ik koos er zelf tijdens mijn reis ook voor om 3 dagen richting deze stad te gaan. Dat werd uiteindelijk een week, omdat ik het er zo naar mijn zin heb gehad. Maar wat kan je allemaal hier doen in Chiang Mai? Oftwel, wat zijn de bezienswaardigheden die je niet mag missen.

Booking.com
De beroemde zondagsmarkt

Tijdens iedere zondag is een deel van Chiang Mai een toeristische trekpleister. Het is dan namelijk tijd voor de zondagsmarkt. De Sunday Walking Street (Ratchadamnoen Rd) wordt deze markt ook wel genoemd. Op deze markt kun je werkelijk alles vinden wat je wilt. Je hebt er veel toeristische prulletjes om als souvenirs mee te nemen, maar vindt er daarnaast ook het lekkerste eten. Zelf vond ik het leuk dat deze markt echt heel erg toeristisch is, maar dat het anders aanvoelt. Misschien omdat het zo uitgestrekt is, maar ik vond het echt een fijne mix tussen de toeristen en de lokale mensen.

Doen in Chiang Mai

Mocht je de kans hebben, zorg er dan zeker voor dat je op zondag in de stad bent. Dit is namelijk één van de dingen die je echt moet doen in Chiang Mai. Gewoon de sfeer die er hier hangt is echt erg fijn! Het is een enorme markt en je hebt echt een paar uren nodig om alles te kunnen zien. Tip: Blijf zeker tot aan etenstijd, want je mag hier de lokale streetfood echt niet overslaan. Koop bij verschillende tentjes één gerechtje en ontdek zo hoe lekker de mensen hier kunnen koken.

Kies voor de prachtige natuur in het noorden

De jungle vindt je niet ver van Chiang Mai. Daarom is dit de perfecte plek om vandaan een jungletocht te doen. Net als overal in Thailand heb je erg veel keuzes. Je kunt uit het aantal dagen kiezen, welke plekken je bezoekt en de zwaarheid van de tocht. Het beste loop je langs verschillende travelbureautjes in Chaing Mai. Deze kunnen je meer uitleg geven en de verschillende opties geven. Waarom meerdere bureautjes? Omdat er best een verschil in prijs en kwaliteit kan zitten. Belangrijk dus om overal even een keertje te gaan kijken. Eventueel kun je ze ook een beetje tegen elkaar uitspelen.

Mocht je geen zin hebben in een jungletrekking, dan kun je ook kiezen voor andere dingen in de jungle. Want het is wel erg bijzonder om daar te gaan kijken. Wat veel mensen doen is ziplinen in de jungle. Wel een behoorlijke kostenpost, maar heel bijzonder om te doen. Overweeg eventueel dit in plaats van een trekking.

jungle tocht in Chiang Mai
Ga naar een tempel: Wat Phra That Doi Suthep

Chiang Mai staat vol met tempels. Vooral deze tempel is een veel bezochte tempel. Het ligt net een stukje buiten Chiang Mai en daarom moet je wel vervoer erheen regelen of een scooter huren. De tempel is echt prachtig, maar de meeste mensen komen niet alleen voor de tempel. Je komt hier ook voor de uitzicht over de stad. Mocht je lef hebben, dan kan je met de scooter ernaartoe gaan. De weg gaat namelijk dwars door de bergen en het is er echt prachtig daar. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een tourtje. Dit kan overal in Thailand. Het is wel een flinke klim naar de top. Je moet namelijk nog een stuk omhoog lopen. Zo’n 300 traptreden.

In Chiang Mai zelf liggen ook meerdere tempels, dus als je geen zin hebben in een trip buiten de stad, dan kun je hier ook gewoon een rondje lopen en binnenlopen bij meerdere tempels. Ook de moeite waard, scheelt je geld en ook weer eens tijd.

Doen in Chiang Mai
Nog een markt: De night market

Je hebt zoals gezegd iedere zondag een toeristenmarkt in de stad. Dit is alleen niet de enige markt die er te vinden is. Iedere avond heb je namelijk ook de night market. Dit is echt een andere markt, want je vindt er niet echt toeristische prulletjes. Deze markt wordt ook vooral bezocht door de lokale bevolking. Je vindt hier echt heel veel verschillende dingen. Kleding maar vooral ook heel veel etensstalletjes. De markt is open vanaf 5 uur tot 12 uur. Genoeg tijd dus om veel verschillende lokale gerechten te proberen. De markt is leuk om een keertje te gaan kijken en eten is hier heerlijk, maar ik heb wel leukere markten gezien. Sowieso is de zondagsmarkt hier een stuk leuker om mee te maken.

Mocht je naar Chiang Mai door willen reizen, dan kan dat onder andere naar Chiang Rai. Vanaf Chiang Mai is het makkelijk om een tour te boeken naar meerdere plekken bijvoorbeeld in de golden triangle.

Een deel van de foto’s zijn afkomstig van Pixabay (rechtenvrij). Dit artikel maakt gebruik van affiliate links. Mocht je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Zelf kost het je helemaal niks extra’s.

Leave a comment

Belost.nl © All Rights Reserved. Privacy en disclaimer

naar onder