Doen in Chiang Rai

In 2014 maakte ik een langere reis door een deel van Azië. Het eerste land waar ik kwam was Thailand. Een plek die nogal eens aangewezen wordt als het makkelijkste land om mee te beginnen. Je hebt namelijk behoorlijk wat leuke plaatsen waar je makkelijk naar toe kan reizen. Eén hiervan is Chiang Rai in het noorden van Thailand. Niet mijn favoriete plaats, maar als je in de buurt bent zou ik toch een kijkje gaan nemen. Maar wat kan je eigenlijk doen in Chiang Rai? Lees het hieronder.

Avondmarkt

De avondmarkt in Chiang Rai is niet heel erg groot, maar toch wel de moeite waard. Er wordt alleen eten op de markt verkocht, dus zorg ervoor dat je niet van te voren al wat gegeten hebt. Het is een typische markt met heel veel verschillende eetkraampjes en het eten is hier echt heerlijk! Vers bereid en kleine porties. Heel handig om dus verschillende dingen uit te proberen. Uiteraard is het niet zo luxe als eten in een restaurant. Je zit aan plastic tafels en stoeltjes, maar dat draagt wel bij aan de sfeer qua backpacken.

Wat Rong Khun (witte tempel)

De witte tempel is de bekendste bezienswaardigheid in de omgeving van Chiang Rai. Het is al een best toeristische plek, maar je loopt hier nog niet over de koppen. Je kan hier heen met een tour, maar de meeste tours gaan maar kort heen. Heb je de mogelijkheid om ander vervoer te regelen, dan zou ik zeker hiervoor gaan. Je kan bijvoorbeeld een scooter huren of een privéchauffeur inhuren. Dan kan je zolang blijven als je wil en kan je ook de tourgroepen mooi ontwijken. Als je op je gemakje wil rondkijken dan kan je het beste begin van de middag gaan.

Clock Tower

De clock tower is een bezienswaardigheid in Chiang Rai. Het is een grote toren met daarin een klok en helemaal gehuld in bladgoud. Wat nog grappiger is, is dat het niet alleen een grote klok is maar ook meteen een rotonde. Als je deze klok wil bekijken, dan hoef je alleen rond te vragen. Iedereen kan je namelijk vertellen waar je heen moet. Het is een leuk punt om even heen te gaan / langs te lopen, maar je hebt hier niet heel veel tijd voor nodig. Paar minuutjes is genoeg. Overdag is het een hele mooie rotonde, maar mocht je de kans hebben ga dan ook zeker in de avond langs. Dan is er namelijk op het hele uur een lichtshow die de rotonde verlicht.

omgeving chiang rai
Khun Korn waterval

Chiang Rai is gelegen midden in de bergen en is omringt door watervallen. De mooiste waterval in de buurt is de Khun Korn. Het is gelegen op ongeveer 45 minuten rijden. Om de waterval te bereiken zal je nog een stuk moeten wandelen. Een wandeling van ongeveer een half uur dwars door de jungle. De waterval is behoorlijk krachtig en der is dus weinig kans dat je zou kunnen zwemmen. Wel kan je in de buurt komen en zo een heerlijke douche krijgen.

Booking.com
De gouden driehoek

Een stukje buiten Chiang Rai is de gouden driehoek gelegen. De gouden driehoek is het drielandenpunt tussen Thailand, Myanmar en Laos. De gouden driehoek is voornamelijk bekend om de opiumteelt. Dit is uiteraard verboden, maar neemt stiekem weer toe. De opiumvelden zijn nu vooral in gebruik om thee te verbouwen. Neem geen tour naar deze regio. Je gaat met een tour namelijk ook naar authentieke dorpjes, maar met een tour zijn deze uiteraard niet authentiek meer maar platgewalst door toeristen. Neem privévervoer dan kan je wel langs de prachtige authentieke dorpjes die nog nauwelijks toeristen hebben gezien.

thee plantages

Naast deze bezienswaardigheden is er nog meer te doen in Chiang Rai. Je kan bijvoorbeeld een trekking doen of gewoon de bergen ingaan. Ook kan je eventueel naar de theeplantages gaan.

Heb je na dit artikel besloten om ook te kiezen voor Thailand? Wat leuk! Zoek dan zo snel mogelijk naar de goedkoopste vliegtickets op: Skyscanner. Ook is het verstandig om bij Vaccinaties op reis te checken of er aanbevolen vaccinaties nodig zijn voor deze bestemming.

Een deel van de foto’s zijn afkomstig van Pixabay (rechtenvrij). Dit artikel maakt gebruik van affiliate links. Mocht je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Zelf kost het je helemaal niks extra’s.

Leave a comment

Belost.nl © All Rights Reserved. Privacy en disclaimer

naar onder