Doen in Dublin

Dublin (Ierland) wordt veel aangeraden in lijstjes voor stedentrips. Ook ik raadde deze stad aan in mijn top 3 bestemmingen voor een korte stedentrip. Maar wat kan je nou eigenlijk doen in Dublin? Het is een stad met niet superveel bezienswaardigheden, maar wel genoeg om te ontdekken tijdens een stedentrip. Ik zet alle leuke bezienswaardigheden die je kunt zien / doen in Dublin voor je op een rijtje.

Uitgaansgelegenheden

Dublin staat vooral bekend om het uitgaan. Je vindt dan ook meer dan genoeg pubs rondom het centrum. Nu zullen de meeste stedentrippers vast ook graag een kijkje willen nemen in het populairste uitgaansgebied van Dublin. Hiervoor moet je in het Temple Bar district zijn. De bekendste (en meest toeristische) pub is dan ook de Temple Bar. Ik zou daar altijd even langs lopen, maar er zijn betere opties om te gaan zitten. Loop gewoon eens door de straat en kijk wat je aanspreekt.

temple bar dublin
Trinity College

Eén van de bekendste plekken van Dublin is het Trinity College. Dit is een vooraanstaande universiteit die is gelegen midden in het centrum van Dublin. Eigenlijk kan je hier niet omheen. Het is een behoorlijk groot terrein met ook een heerlijk park om in te zitten. Ik zou zelf niet de gebouwen zelf ingaan, want ja dat is voor de studenten. Maar rondlopen over het terrein is ook prachtig.

Mocht je genoeg tijd over hebben, dan kan je ook naar Books of Kells. Dit museum is gelegen op het terrein van het Trinity College. Eigenlijk is het een soort prachtige bibliotheek met een bijzonder pronkstuk, namelijk The Books of Kells. Deze manuscripten zijn afkomstig uit de 9e eeuw. Zelf ben ik hier niet naar binnen geweest, want ik las dat veel mensen het bijzonder vonden. Alleen de ticketprijs (ongeveer 14 euro) echt te duur en dat het niet helemaal waard vonden. Denk dus van te voren goed na of een bezoek in je budget past en of je het waard vind. Helaas zijn de boeken tot maart 2020 niet tentoongesteld. Tot die tijd zou ik dus de bibliotheek zeker overslaan.

dublin trinity college
Grafton street en National Gallery

De bekendste winkelstraat van Dublin is Grafton Street. Hier vindt je alle grote ketens. Ook is het er altijd heel gezellig. Dat komt vooral om de vele straatmuzikanten die hier staan. Dit zijn niet zomaar mensen die een klein beetje kunnen zingen, nee dit zijn echte artiesten. Een groot deel hiervan is behoorlijk jong (een jaar of 16) en deze zijn vaak ook al redelijk bekend. Blijf dus zeker ook een paar keer staan kijken als je door deze straat loopt.

Booking.com

De National Gallery is het nationale museum van Ierland. Het is een redelijk groot gebouw met veel kunst afkomstig uit Ierland zelf en de rest van Europa. De toegang is gratis, dus je kan altijd een kijkje nemen als kunst je interesseert. Ook op een regenachtige dag is dit een goede bezienswaardigheid om heen te gaan. Omdat het gratis is maakt het ook niet uit hoelang je blijft. Je kan ook even een half uurtje gaan om te schuilen.

Dublin straat muzikant
Dagtrip Howth of naar het strand

Mocht je de stad zelf wel gezien hebben, dan kan je ervoor kiezen om de bus te pakken en een dagtripje naar Howth te doen. Howth ligt tegen Dublin aan en is dus maar een klein stukje rijden. Het is een schattig vissersdorpje waar je heerlijk kunt wandelen. Heel veel meer is er ook niet te doen, dus je moet wel van wandelen houden, maar het schijnt er echt prachtig te zijn. Ook kan je naar het strand gaan. Dublin ligt aan zee en dus kan je in de stad zelf naar het strand. Ga hiervoor naar het Sean More Park en dan loop je zo het strand op. Ook kan je hier heerlijk wandelen in het natuurgebied. Zeker de moeite waard. Helaas lag er wel veel zeewier op het strand. Dus echt een stranddagje zit er misschien niet in, maar wandelen kan altijd.

Ierland
Andere dingen

Naast de bovenstaande dingen is er nog genoeg te doen in Dublin. Zo staat Ierland natuurlijk bekend om de Whiskey. Vlakbij Grafton street is dan ook een museum waar ze meer vertellen over hoe het productieproces van wishkey is. Daarnaast zijn er genoeg musea om te gaan kijken. Bijvoorbeeld het Guiness Storehouse. Hier kom je alles te weten over het proces van bier. Een andere bijzondere plek is het museum voor emigratie. Ook heb je nog flink wat mooie kathedralen en als laatste nog Dublin Castle. Niet een fantastisch kasteel, maar mocht je nog iets zoeken om te doen dan kan je deze overwegen.

Ook een stedentrip naar Dublin doen? Gaaf! Zoek dan zo snel mogelijk naar de goedkoopste vliegtickets bij: Skyscanner. Ook is het verstandig om te kijken bij Vaccinaties op reis of je wat nodig hebt.

Een deel van de foto’s zijn afkomstig van Pixabay (rechtenvrij). Dit artikel maakt gebruik van affiliate links. Mocht je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Zelf kost het je helemaal niks extra’s.

Leave a comment

Belost.nl © All Rights Reserved. Privacy en disclaimer

naar onder