Doen in Edinburgh

In het noorden van Europa zijn veel verschillende leuke steden te vinden voor een stedentrip. Zo ging ik zelf naar Belfast en Dublin, maar afgelopen jaar was het ook tijd om naar Edinburgh te gaan. Niet als stedentrip, maar wel als bestemming voor een roadtrip door Schotland. De stad zelf is fantastisch! Waarom? Dit kun je allemaal doen in Edinburgh.

Booking.com
Arthurs seat

Arthurs seat is letterlijk het hoogtepunt van Edinburgh. Deze bezienswaardigheid is gelegen bovenop een niet meer actieve vulkaan. Om hier te komen moet je eerst een wandeling maken van ongeveer een uur. Je kunt kiezen tussen 2 kanten. De makkelijke kant is voornamelijk via een brede grindweg omhoog lopen. Alleen op het einde wordt het wat lastiger en steiler. De andere kant is een stuk lastiger, maar wel mooier om te lopen. Bij beide kom je uiteindelijk bovenaan de top en heb je een prachtig uitzicht over de stad.

Arthurs seat
Calton Hill

Nog een mooi hoger gelegen punt is Calton Hill. Dit is een stuk makkelijker te doen dan Arthurs seat. Calton Hill is een 100 meter hoge heuvel net gelegen in het centrum van Edinburgh. Op deze heuvel staan meerdere bijzondere gebouwen die lijken op Griekse gebouwen. Ook kun je naar het Nelson monument. Dit gebouw is nog eens 100 meter hoger en vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de stad. Ook vindt je hier het National Monument. Dit gebouw lijkt wel een beetje op het Parthenon in Athene.

Calton hill
Shoppen

Edinburgh is ook perfect als je een dagje wilt shoppen. Je hebt hier alle grote winkelketens en ze liggen ook nog eens allemaal dicht bij elkaar. De winkelstraat vindt je je in de buurt van het kasteel en daarom is dit ook nog eens perfect te combineren. Je vindt alle grote winkels aan Princesstreet. Daarnaast heb je nog een leuk straatje te vinden aan de andere kant van het kasteel. Hier heb je onder andere een Harry Potter winkel. Deze straat heet Victoriastreet en loopt uit richting The GrassMarket.

Kasteel van Edinburgh

Het kasteel van Edinburgh is de meest bezochte (betaalde) bezienswaardigheid van het land. Dit kasteel is gelegen midden in het centrum van de stad. Uiteraard heb je de mogelijkheid om buiten rond te kijken, maar binnen schijnt het nog mooier te zijn. Helaas kost dit wel ongeveer 20 euro. Behoorlijk aan de prijs voor een kasteel en als je al meerdere kastelen gezien hebt, moet je kijken of je dit het waard vindt. Zelf vond ik dat niet, dus ik ben niet naar binnen geweest, maar heb uiteraard even rond gekeken buiten. In de buurt van het kasteel vindt je ook nog onderstaand, prachtig universiteitsgebouw.

Edinburgh

Naast deze bezienswaardigheden zijn er uiteraard nog meer dingen te zien. Edinburgh is een prachtige stad, dus je raakt niet snel uitgekeken. Trek daarom ook minstens 2 dagen uit om de stad te verkennen.

Een deel van de foto’s zijn afkomstig van Pixabay (rechtenvrij). Dit artikel maakt gebruik van affiliate links. Mocht je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Zelf kost het je helemaal niks extra’s.

Leave a comment

Belost.nl © All Rights Reserved. Privacy en disclaimer

naar onder