Doen in Fort William

Schotland heeft meerdere kleine stadjes waar je doorheen rijdt tijdens een roadtrip. Sommige van deze stadjes zijn ook perfecte plekken om te overnachten en deze kun je dan vervolgens als uitvalsbasis gebruiken om de mooie plekken in de omgeving te verkennen. Fort William is er zo één. Richting Isle of Skye zul je hier waarschijnlijk doorheen rijden en het is er zeker de moeite waard om te overnachten. Maar wat moet je zeker doen in Fort William?

Booking.com
Bezoek het stadje zelf

Fort William zelf stelt niet heel erg veel voor, maar het is wel een erg leuk stadje om uit eten te gaan. Je hebt hier veel pubs waar je heerlijk en goedkoop kunt eten. Ook is het daar ook nog eens erg gezellig. Fort William is de uitgangsplek voor mensen de de West Highland Way lopen. Daarom zie je ook veel wandelaars en kun je hier ook veel trekkingsspullen kopen. Er hangt een fijne sfeer en je hebt aan een uurtje genoeg om alle leuke plekken te zien. Handig tijdens een roadtrip, want je kunt al snel weer door.

Ga naar het Harry Potter viaduct in Glenfinnan

Vanaf Fort William is het makkelijk om richting Glenfinnan te rijden. Dit dorpje is vooral bekend doordat het een opnamelocatie was van de Harry Potter films. De Zweinstein Express rijdt hier over het viaduct en dit viaduct kun je bekijken. Dit is de hele dag te doen, maar het mooiste is natuurlijk als er een stoomtrein overheen rijdt. Dit gebeurd 2x per dag. Je bent ongeveer een half uur/uurtje onderweg naar het viaduct en dan is het wachten tot de trein langskomt. Het is er dan ook altijd erg druk. Logisch ook, want het is er echt prachtig. Ga wel op tijd heen, want er zijn weinig parkeerplaatsen en je wilt uiteraard niet dat er op het uitzichtpunt allemaal mensen voor je staan.

Glenfinnan
Maak in mooie hike in de omgeving

Fort William is de uitvalsbasis voor meerdere mooie hikes. Zo zit je in de buurt van het prachtige Glencoe, maar je kunt uiteraard er ook voor kiezen om hier te starten met een lange hike: West Highland Way. Deze zou ik alleen niet ongetraind gaan doen en je moet zorgen dat je goede spullen bij je hebt. Mocht je van de bergen houden dan heb je de mogelijkheid om Ben Nevis te beklimmen. Dit is wel een flinke uitdaging ook, dus wees voorbereid. Het is geen enorme berg (1344 meter), maar wel de hoogste berg van Groot Brittanië. Let wel op, want nog steeds overlijden er ieder jaar mensen die niet goed voorbereid zijn. Het weer is verraderlijk in Schotland en in een dichte mist zijn ongelukken snel gebeurd.

Doen in Fort William

Dit waren de dingen die ik je kan aanraden om te doen in Fort William. Uiteraard zijn er nog veel meer opties, waaronder de West Highland Way lopen. Die heb ik nog op mijn bucketlist staan.

Een deel van de foto’s zijn afkomstig van Pixabay (rechtenvrij). Dit artikel maakt gebruik van affiliate links. Mocht je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Zelf kost het je helemaal niks extra’s.

Leave a comment

Belost.nl © All Rights Reserved. Privacy en disclaimer

naar onder