Doen in Georgetown

Tijdens mijn reis door Azië had ik niet alles perfect voorbereid. Er was een globale route, maar daar kon vanaf geweken worden. In Maleisië gebeurde dit ook. Het plan was om vanaf Kuala Lumpur weer met de trein terug richting Thailand te gaan. Een hostelgenootje gaf echter aan dat ik Penang niet moest overslaan. Nu had ik vooraf geen idee wat ik kon doen in Georgetown, maar besloot het toch een bezoekje te brengen. Uiteindelijk ben ik er zelfs nog een paar dagen blijven hangen, omdat het echt een leuke stad is. Maar wat kun je dan doen in Georgetown?

Booking.com
Chinatown

In Georgetown vindt je erg veel invloeden uit verschillende culturen. Vooral Chinezen zijn veel vertegenwoordigd in deze stad. Je vindt hier dan ook een hele Chinese wijk net als in bijvoorbeeld Kuala Lumpur. Deze wijk heet Chinatown en hier wonen bijna alleen maar Chinezen en je vindt hier ook overal Chinese restaurants en winkeltjes. De sfeer hier is erg goed, dus mocht je deze kant op gaan, dan kan ik aanraden om in deze wijk te verblijven. Iedereen is er vriendelijk en er hangt een gemoedelijke sfeer. Fijne plek dus om te zijn. Ook vindt je hier echt heerlijk eten!

Chinatown penang
Little India

Naast Chinatown heb je nog een erg bekende wijk. Dit is Little India en zoals de naam al verraad wonen hier vooral Indiërs. Deze wijk is dan ook totaal anders. Ik ben nog nooit in India geweest, maar dit is wat ik mij erbij voorstel (in nettere vorm). Vooral waren kleuren en geuren en het was best overweldigend. Je kunt hier dan ook heerlijk eten. Er zitten ook veel hostels in deze buurt, maar dat raad ik af. Zelf ben ik niet snel onder de indruk, maar toch voelde ik mij hier niet altijd even prettig. Vooral de mannen konden je echt ongegeneerd aankijken en dat is gewoon niet altijd leuk. Je wordt ook continue nageroepen en gefloten. Nu ben ik ook lang en heb blond haar, dat scheelt misschien, maar toch zou ik kiezen voor Chinatown.

Street art

Verspreid over Georgetown vindt je de mooiste street art. Je moet er wel een beetje voor zoeken, maar doe dit dan ook zeker. Deze mooie schilderingen vertellen het verhaal van de stad en het eiland. Om de verschillende dingen te vinden is het verstandig om in je hostel na te vragen waar je mooie plekken kunt vinden. Soms hebben ze zelf een kaart beschikbaar, maar anders kunnen ze je het ook goed uitleggen. Ga ook vooral naar de schilderingen van Ernest Zacharevic. Deze kunstenaar schilderde kinderen op de muur, maar maakte het meteen 3D door er een vervoersmiddel of gebruiksvoorwerp aan vast te maken. Je ziet dus niet alleen de kinderen, maar bijvoorbeeld ook een echte fiets als onderdeel van het geheel. Prachtig!

doen in georgetown
Penang Hill

Vlakbij het centrum van Georgetown ligt Penang Hill. Om hier te komen neem je een bus of een taxi. Je hebt meerdere keuzes. Bijvoorbeeld met de kabelbaan heen en terug, maar ook lopend. Aan te raden is om naar boven te gaan met de kabelbaan. Neem dan minstens een uur om boven rond te kijken. Je kunt er een audiotour huren die je van alles verteld over deze plek. Vervolgens ga je op pad naar beneden. Reken op een pittige tocht, vooral voor je tenen. Het loopt heel stijl naar beneden en je moet het echt rustig aan doen. Toch mag je deze wandeling niet overslaan. Onderaan om je bij de botanische tuinen uit en kun je een taxi terug nemen. Meer lezen? Hier vindt je een artikel over deze berg.

Penang Hill
Oude fort

Je vindt in Georgetown ook een oud fort. Deze is gelegen net naast de ferryterminal waar de boten richting Langkawi gaan. Dit wordt heet het Cornwallis fort en is het oudste fort van Maleisië. Ook is het één van de oudste gebouwen van Penang. Het fort zelf stelt niet heel erg veel voor, dus naar binnen gaan zou ik alleen doen als je tijd overhebt. Anders zou ik het laten bij een rondje lopen langs de muren en zitten in het parkje ernaast.

Doen in Georgetown
Heerlijk streetfood eten

Georgetown staat vooral bekend om het heerlijke eten. Dit eten vindt je niet in de vele restaurantjes (ook, maar is minder leuk), maar ga vooral voor de streetfood. In Maleisië werkt dit wel een beetje anders, want hier heb je vooral foodcourts bij winkelcentra. Af en toe zie je daarnaast nog een ouderwets stalletje. Het allerlekkerste at ik bij een streetfood stalletje in Chinatown. Dit vrouwtje verkocht Wonton Mee in 2 verschillende versie. De dry en soup versie. Dit was echt verrukkelijk. Uiteraard veranderd er veel, dus of ze er nog staat weet ik niet. Maar doe wel een poging om zo’n stalletje te vinden. Deze mevrouw stond aan de doorgaande weg in Chinatown en had allemaal rode plastic stoeltjes en tafeltjes om ging heen staan.

streetfood Penang

Heel veel verschillende plekken om naar toe te gaan dus en dan hebben we nog niet eens de dagtrips buiten de stad meegerekend. Je kunt hier namelijk ook naar bijvoorbeeld het strand of naar het Taman Negara regenwoud.

Een deel van de foto’s zijn afkomstig van Pixabay (rechtenvrij). Dit artikel maakt gebruik van affiliate links. Mocht je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Zelf kost het je helemaal niks extra’s.

Leave a comment

Belost.nl © All Rights Reserved. Privacy en disclaimer

naar onder