Doen in Kuala Lumpur

Ben jij niet zo’n liefhebber van grote Aziatische steden? Dan zou ik toch een uitzondering maken voor de hoofdstad van Maleisië. Kuala Lumpur lijkt namelijk in niets op de andere grote steden. Zo is het hier veel moderner, schoner en rijker. Ook heeft het een grote expat gemeenschap en een koloniale geschiedenis. Vandaar dat je hier veel meer westerse invloeden hebt. Mocht je niet weten wat je kunt doen in Kuala Lumpur, lees dan vooral verder. Ik heb namelijk alle leuke dingen om te doen in Kuala Lumpur op een rijtje gezet.

Booking.com
Petronas Towers

De Petronas towers zijn de bekendste gebouwen uit Kuala Lumpur. Vroeger waren ze het hoogste gebouw ter wereld, maar dat is al een tijd niet meer zo. Toch blijven ze nog even indrukwekkend. Je ziet ze al van geruime afstand staan, vandaar dat het niet moeilijk is er te komen. Van buiten is het een erg mooi gebouw om te bekijken, maar wist je dat je ook binnen kunt kijken? Dit kost wel een flink bedrag (ongeveer 17 euro) dus zelf zou ik daar niet voor kiezen. Van buiten is het namelijk mooi genoeg en eventueel kun je een andere toren opzoeken en daar naar boven gaan.

petronas towers
Batu Caves

De Batu caves vindt je een stukje buiten het centrum van Kuala Lumpur. Je komt hier het goedkoopste met de trein. Deze bezienswaardigheid begint bij een enorm gouden beeld. Daarachter heb je een hele lange trap die uiteindelijk uitkomt bij een aantal tempels in de grotten. Het is even klimmen, maar dat is het zeker waard. Draai je ook af en toe eens om en geniet van het prachtige uitzicht. Mocht je eten en drinken bij je hebben, dan moet je goed oppassen. Op de trappen stikt het namelijk van de aapjes die nogal grijpgrage handjes hebben. Goed wegstoppen dus. Mocht je weinig tijd hebben of het een beetje spannend vinden, dan is het ook mogelijk om via een tour te gaan. Deze vindt je bijvoorbeeld hier.

batu caves
Chinatown

Net als veel plekken in Azië heeft ook Kuala Lumpur een grote Chinese gemeenschap. Ook in Kuala Lumpur is dit het geval en wordt deze wijk net als overal Chinatown genoemd. Chinatown is één van de gezelligste wijken en een aanrader qua overnachtingen. Ook voor heerlijk eten hoef je nooit ver weg. Overal zijn kleine restaurantjes of streetfood tentjes. Mocht je nog op zoek zijn naar goedkope (wel veelal namaak) spullen dan zit je hier ook op de juiste plek.

chinatown
Shoppen en op stap

Kuala Lumpur is een erg moderne stad en daarom vindt je hier ook alle grote winkelketens. Ook zijn er veel grote shoppingmalls te vinden waar je je flink wat uren kunt vermaken. Nu zijn dit wel dezelfde soort winkels als dat we thuis vinden. Wil je liever bijzondere dingen, dan moet je kijken in bijvoorbeeld Chinatown of ga naar de Central Market. Qua uitgaan is KL ook een top stad. Er zijn meerdere leuke tentjes te vinden. Deze liggen allemaal bij elkaar en zijn makkelijk bereikbaar. Op de heenweg zou je met de gratis stadsbus kunnen gaan en terug met een taxi. Exacte tentjes kan ik niet noemen, omdat ik behoorlijk misselijk was van de gratis drank en daarbij het kraanwater met chloor.

Parken

Net als in de meeste grote steden hebben maar weinig mensen een tuin in Kuala Lumpur. Daarom speelt het buitenleven zich voornamelijk af in de grote parken die er verspreid over de stad zijn. Ben je toe aan wat meer groen en rust, dan zijn deze parken zeker een aanrader. Vooral het KLCC park in de buurt van de Petronas Towers mag je eigenlijk niet overslaan.

kuala lumpur

Ga jij ook naar Maleisië en ben je opzoek naar de leukste plekken en tips? Lees dan al mijn artikelen over Maleisië.

Een deel van de foto’s zijn afkomstig van Pixabay (rechtenvrij). Dit artikel maakt gebruik van affiliate links. Mocht je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Zelf kost het je helemaal niks extra’s.

Leave a comment

Belost.nl © All Rights Reserved. Privacy en disclaimer

naar onder