Doen in Phnom Penh

De hoofdstad van Cambodja is niet echt een bekende stad. Heel veel mensen zullen bij het horen van de naam Phnom Penh dan ook niet weten waar deze stad gelegen is. Is dat zonde? Misschien wel. Zelf vond ik Phom Penh ook niet echt een mooie stad, maar er is wel veel te doen in Phnom Penh. Vooral op het gebied van de geschiedenis van het land. Hier schreef ik al eerder over, dus nu wordt het tijd om te laten zien wat er nog meer allemaal te doen is in Phnom Penh.

Booking.com
De Tuol Sleng gevangenis

Over deze gevangenis schreef ik al eerder, maar omdat het een bijzondere plek is, vindt ik wel dat je hier een kijkje moet nemen. De gevangenis is te vinden in het centrum van Phnom Penh. In deze gevangenis werden mensen gevangen gehouden die niet bij het ideaalbeeld van Pol Pot hoorden. Op dit moment is de gevangenis nog grotendeels in de originele staat, dat komt omdat het op dit moment een museum is. Het is een bijzonder heftige plek, maar je mag dit gewoon niet overslaan. Met dit soort plekken leer je het land ook meteen een beetje beter kennen.

tuol sleng
Killingfields

Als tweede ook een plek die ik al eerder beschreef, maar die je gewoon niet mag missen. Op de kilingfields werden ontzettend veel mensen vermoord. Een vreselijk plek dus, maar op dit moment ook een hele serene en bijzondere plek. De bekendste is Choeung Ek en daarvoor neem je het beste een tuktuk. Deze wacht dan op je en brengt je na afloop weer terug richting het centrum. Veel mensen combineren de killingfields en de gevangenis op 1 dag. Dat raad ik niet aan. Het is behoorlijk heftig, dus ik zou deze 2 verspreiden over 2 dagen en de rest van de tijd vullen met de andere bezienswaardigheden.

killingfields
De Russische markt

Naast de vele oorlogsgeschiedenis zijn er uiteraard ook nog meer andere plekken om te bezoeken. Zo heb je bijvoorbeeld de Russische markt. Dit is een mega grote overdekte markt waar je allemaal kleine kraampjes gaat vinden. Het staat allemaal door elkaar en bovenop elkaar. Dat maakt het heel chaotisch, maar ook erg bijzonder. Er zijn meerdere verdiepingen en ieder deel heeft een eigen thema. Bijvoorbeeld schoolspullen, kleding of eten. Het is leuk om hier een uurtje te verdwalen. Dat gaat namelijk zeker gebeuren.

Koninklijk paleis

Het koninklijk paleis is ook zeker de moeite waard om te bezoeken. Dit paleis is niet zo groot als die in Bangkok, maar nog altijd prachtig. Al sinds honderden jaren is dit de verblijfplaats van de koning. Mocht je het paleis willen bezoeken moet je van te voren even nakijken of dat mogelijk is. Mocht de koning namelijk aanwezig zijn, dan is het niet mogelijk het paleis te bezoeken. Zorg er daarnaast voor dat je netjes gekleed bent. Hou rekening met ongeveer dezelfde kledingvoorschriften als dat je bij tempels hebt. Het paleis is namelijk niet alleen van buiten te bekijken, maar je kunt ook nog een kijkje binnen nemen.

Doen in Phom Penh
Zilveren pagoda

De zilveren pagoda vindt je naast het Koninklijk paleis. Deze pagoda is prachtig en dus ook zeker de moeite waard om te bezoeken. De naam zilveren pagoda dankt die aan de zilveren tegels die hier overal liggen. In deze pagoda vindt je ook een gouden Bouddha. Deze is gemaakt van echt goud en versierd met diamanten. De naam van deze pagoda is officieel: Wat Preah Keo. Combineer deze bezienswaardigheid met het paleis, dat scheelt je namelijk veel reistijd.

Een deel van de foto’s zijn afkomstig van Pixabay (rechtenvrij). Dit artikel maakt gebruik van affiliate links. Mocht je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Zelf kost het je helemaal niks extra’s.

Leave a comment

Belost.nl © All Rights Reserved. Privacy en disclaimer

naar onder