Doen in Rotterdam

Nadat al eerder een artikel schreef over wat je kunt doen in Den Haag is het vandaag de beurt aan een andere grote stad in Nederland, namelijk Rotterdam. Deze stad heeft verschillende bezienswaardigheden die een eindje van elkaar vandaag liggen. Aan te raden is dan ook om je ov kaart mee te nemen en gebruik te maken van de metro. Dat scheelt je heel wat kilometers lopen. Zelf woonde ik een aantal maanden in deze stad en bezocht vele mooie plekken. Maar welke bezienswaardigheden zijn er eigenlijk in Rotterdam? Oftewel wat kun je doen in Rotterdam.

Booking.com
Bijzondere bouwwerken

Zoals veel mensen misschien wel weten, is Rotterdam in de Tweede Wereldoorlog gebombardeerd. Hierdoor is er weinig oude architectuur terug te vinden. De meeste dingen zijn op nieuw gebouwd. Dit maakt Rotterdam dan ook meteen anders dan andere steden. Zelf heb ik altijd een rauwer gevoel bij Rotterdam en ik denk dat dat onder andere door de bouwstijl komt. Mocht je een dagje naar Rotterdam gaan, dan zijn er een aantal bouwwerken die je zeker moet gaan bekijken. De bekendste is denk ik wel de Erasmusbrug. Deze brug verbind de 2 delen van de stad die door de Rijn gesplitst wordt.

Om hier te kijken neem je de metro richting Leuvehaven en vanaf hier wandel je zo de Erasmusbrug op. Of nouwja zo… Het is nog best een klim naar boven en als het waait is het best pittig. Zelf moest ik iedere dag 2x naar boven fietsen en ik kan je zeggen dat je hart in je keel zit. Naast de Erasmusbrug is er nog een andere manier om het water over te gaan. Of eigenlijk ga je er niet overheen, maar onderdoor.

Maastunnel in Rotterdam

Een stukje verderop ligt namelijk de Maastunnel. Hier kun je met de auto door, maar nog leuker is om met de fiets of lopend te gaan. Je gaat hiervoor eerst me de roltrappen naar beneden (lift kan ook) en vervolgens rij je een heel stuk onder het water door om daarna met de roltrap weer naar boven te gaan. Best leuk om eens te beleven.

Naast deze 2 grote bouwwerken heb je nog een kleinere, namelijk de kubuswoningen. Hier staat Rotterdam ook echt om bekend en dit moet je dan ook gewoon gezien hebben als je in de stad bent. Het ligt niet heel erg ver van de Erasmusbrug, dus het is mogelijk om hiernaartoe te lopen. Loop dan richting het oosten van de stad.

Doen in Rotterdam
Street art

Een paar maanden voordat ik zelf in Rotterdam ging wonen, ging ik naar een concert in Annabel. Nu zijn wij altijd erg vroeg en dus hadden we de hele middag om daar rond te kijken. Nu wist ik dus vooraf niet dat Rotterdam echt prachtige street art heeft, maar dat heb ik die dag wel ontdekt. Verspreid over de stad ligt ontzettend veel mooie street art en daarom komt hier zeker nog eens een apart artikel over. Mocht je niet veel tijd hebben, dan zou ik zeker rond Annabel gaan kijken, want hier vindt je echt meerdere prachtige tekeningen.

Euromast

Naast de Erasmusbrug is er nog een erg bekend bouwwerk waar Rotterdam bekend om is. Namelijk de Euromast. Deze toren is de hoogste toegankelijkste toren van Nederland. Je kunt er meerdere dingen doen. Gewoon een kijkje nemen en genieten van het uitzicht over de stad, luxe dineren, blijven overnachten, maar waar het ook om bekend staat is het abseilen. Hiervoor heb je uiteraard wel een flinke dosis lef nodig, want de toren is 185 meter hoog. Niet niks dus! Voor de meeste mensen is de Euroscoop een betere optie. Je gaat hiervoor met de lift naar boven en kunt genieten van een prachtig uitzicht terwijl een voice over meer over de stad verteld. Bestel wel van te voren tickets hiervoor.

Euromast in Rotterdam
Ga shoppen en naar de Markthal

Mocht je van shoppen houden, dan is Rotterdam ook zeker een goede stad. Je hebt hier alle bekende winkelketens wel zitten. Mocht je veel winkels willen zien, dan is het aan te raden om naar Beurstraverse te gaan. Deze straat is ook wel bekend onder de naam: Koopgoot. Deze naam zegt het al wel. Je vindt hier ontelbaar veel winkeltjes. Mocht je willen eten, dan is het leuk om richting de Markthal te gaan. Deze moderne hal is een soort foodmarket zoals je het in Azië kent, alleen dan met een wat luxer tintje. Je hebt hier allemaal kleine restaurantjes en kraampjes waar ze de lekkerste dingen verkopen.

Blijdorp

Net als Amsterdam heeft ook Rotterdam een dierentuin in de stad liggen. Een stukje buiten het centrum, maar prima te doen. Diergaarde Blijdorp is een grote dierentuin en behoort tot de mooiste dierentuinen van Nederland. Het is een redelijk groot park met een prachtige speeltuin voor de kinderen. Uiteraard zijn er ook meerdere horecagelegenheden te vinden. Mocht je meerdere dagen richting Rotterdam gaan, dan is dit een perfecte bezienswaardigheid. Ga je 1 dag, dan raadt ik je aan om andere dingen te zien en doen in Rotterdam. Voor een dierentuin heb je namelijk minstens een halve dag nodig. Om bij Blijdorp te komen kun je uiteraard met de auto gaan en ernaast parkeren, maar het is ook mogelijk om met de trein te gaan. Neem hiervoor de trein naar Rotterdam Centraal. Vanaf hier is het nog 10 minuten lopen.

Blijdorp
Geniet van de natuur

Rotterdam is een grote stad en wat je in grote steden vaak niet heel veel hebt is natuur. Uiteraard zijn er overal wel grote parken te vinden, maar Rotterdam heeft meer te bieden. Je kunt bijvoorbeeld naar het Kralingse bos. Een heerlijk natuurgebied met een grote plas aan de rand van Rotterdam. Vooral in de zomer komen hier veel mensen genieten van een prachtige wandeling of gewoon om te relaxen aan de plas. Uiteraard is het ook mogelijk om naar de verschillende parken te gaan. Vooral het Zuiderpark is veel bezocht. Dit is ook echt een groot park en is gelegen naast Ahoy. Mocht je dus even wat meer rust willen tijdens je stedentrip, dan zijn dit de beste opties.

Musea

Zelf ben ik niet zo van de musea, dus heb er ook geen 1 in Rotterdam zelf bezocht. Toch zijn er wel een aantal bijzondere musea te vinden. Zelf raad ik aan om richting het museumpark te gaan. Hier heb je 6 verschillende musea bij elkaar zitten. Zo zou je naar het maritiem museum kunnen, maar is ook de kunsthal of het Chabotmuseum een goede optie. Andere musea die hier te vinden zijn, zijn: Museum Booijmans van Beuningen, Natuurhistorisch museum, Villa Sonneveld en Nederlands Architectuurinstituut. Welke je moet kiezen ligt aan je eigen voorkeuren.

Een deel van bovenstaande foto’s zijn afkomstig van Pixabay (rechtenvrij). Ook maakt dit artikel gebruik van affiliate links. Mocht je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Zelf kost het je helemaal niks extra’s.

Leave a comment

Belost.nl © All Rights Reserved. Privacy en disclaimer

naar onder