Doen in Utrecht

Utrecht ligt in het midden van Nederland en is daarom voor veel mensen een makkelijke bestemming als het gaat om een dagtripje. Zelf kom ik ook regelmatig in Utrecht. Dit is uiteraard een reisblog, maar Nederland hoort hier ook bij vindt ik. Vandaar dat er komende tijd meer Nederlandse steden op komen te staan met hun bezienswaardigheden, zo kun je al meer lezen over wat je kunt doen in Rotterdam en in Den Haag. Dit keer is het de beurt aan Utrecht en zette ik op een rijtje wat je allemaal kunt doen in Utrecht.

Booking.com
Domtoren

Om meteen maar met de bekendste plek te beginnen, op ieder lijstje wat je kunt doen in Utrecht staat de Dom wel bovenaan. De Dom is de bekendste en de hoogste plek van heel Utrecht. Uiteraard kun je van buitenaf een kijkje nemen, maar het is nog veel leuker om de Dom te gaan beklimmen. Hierbij heb je een prachtig uitzicht over Utrecht. Wil je sportief doen, dan kun je alle trappen zelf oplopen. Ben je iets minder goed ter been, dan is de lift een aanrader. Om de Dom te bezoeken is het wel nodig om een tour te boeken online. De naastgelegen kerk is daarnaast ook leuk om even binnen te wandelen.

Doen in Utrecht
Historische binnenstad

Utrecht is een oude stad en dus zijn er zeker weten ook veel oude gebouwen te vinden. Vooral in het centrum vindt je langs de singels nog prachtige exemplaren. In de buurt van de Agnietenstraat vindt je daarnaast nog een hele lading aan middeleeuwse woningen. Altijd leuk om even langs te lopen. Ook vindt je meerdere musea in deze buurt. Wat dacht je bijvoorbeeld van het Nijntje museum? Ik denk dat veel mensen met Nijntje zijn opgegroeid, dus hoe leuk is het om daar even te gaan kijken.

Universiteit Utrecht
Oude Hortus

Genoeg van oude gebouwen en toe aan een beetje natuur Dan is de Oude Hortus de place to be! In vele lijstjes wat je kunt doen in Utrecht is deze plek ook altijd te vinden. Dit is een oase van groen bij het onderzoeksmuseum van de universiteit van Utrecht. Je vindt hier de oudste universiteitskassen van Nederland en kunt hier genieten van de bijzondere planten of gewoon van de rust.

Helaas is er op dit moment een verbouwing gaande aan het onderzoeksmuseum en dit betekend dat ook de Oude Hortus gesloten is. Naar verwachting wordt alles in 2022 weer heropend. Nog even geduld dus.. Tot die tijd kun je voor groen natuurlijk altijd terecht in de vele parken van Utrecht/

Kasteel de Haar

Mocht je nog een bijzondere plek willen zien, dan is het aan te raden om koers te zetten richting Kasteel de Haar. Inderdaad een heus kasteel. Om hier te komen moet je wel gebruik maken van vervoer, want lopend vanaf het centrum is niet te doen. Dit kasteel is het grootste kasteel van heel Nederland en toch is het niet heel erg bekend.

Je hebt hier 2 mogelijkheden. De eerste is genieten van de prachtige natuur en tuinen rondom het kasteel. Dit is een groot landgoed en dus kun je je hier wel een uur of 2 vermaken. Uiteraard heb je hierbij een prachtig uitzicht op het kasteel. Mocht je ook graag binnen willen kijken, dan is dat ook een prima optie. Neem dan een rondleiding en kom zo meer te weten over de geschiedenis.

Kasteel de Haar
Shoppen

Zoals de meeste steden is ook Utrecht perfect om te gaan shoppen. Je vindt hele leuke winkeltjes rondom de singel, maar kunt uiteraard ook een hele middag richting Hoog Catherijne gaan. In dit winkelcentrum kun je makkelijk verdwalen zo groot is het. En heel makkelijk, je kunt hier simpel parkeren of als je met de trein komt, loop je zo het winkelcentrum in.

Varen of borrelen aan de grachten

De stad staat ook bekend om de grachten, dus als je echt iets toeristisch wil doen in Utrecht dan is het leuk om de stad te verkennen vanaf het water. Uiteraard kan dat met een grote rondvaartboot, maar veel leuker is het om op eigen houtje op pad te gaan. Bijvoorbeeld door een bootje of een kano te huren. Of nog meer van nu, ga SUPpen! Mocht je klaar zijn met je tocht, dan is het perfect om nog even op een terras aan het water bij te komen en te genieten.

Een deel van de foto’s zijn afkomstig van Pixabay (rechtenvrij). In dit artikel wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Mocht je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Dit kost je zelf niks.

Leave a comment

Belost.nl © All Rights Reserved. Privacy en disclaimer

naar onder