Doen in Valladolid

Tijdens mijn reis door Mexico bezocht ik meerdere mooie plekken. Van te voren heb ik verschillende blogs gelezen over welke plaatsen je zeker niet mocht overslaan en Valladolid is der één van. Een stadje dat gelegen is in het binnenland van Mexico en het dus niet zoals andere bestemmingen moet hebben van de mooie stranden, maar toch is er genoeg te bekijken en doen in Valladolid. Wat mij betreft kan je je hier zeker 2 dagen vermaken, maar waarmee dan? Hieronder een opsomming van de dingen die je kan doen in Valladolid en omgeving.

Centrum van Valladolid

Rondom het centrum in Valladolid is meer dan genoeg te beleven. Begin de dag in ieder geval door naar de lokale markt te gaan. Deze vind je op ongeveer 10 minuten lopen van het centrale plein. De markt is alleen in de ochtend, vandaar dat het handig is om daar je dag te beginnen. Dit is echt een lokale markt en je ziet daarom ook nauwelijks toeristen. Een woordje Spaans spreken kan handig zijn, om dingen te vragen. De mensen op dit marktje waren echt allemaal heel vriendelijk en lieten je ook allemaal dingen proeven zonder dat je meteen gedwongen wordt om iets te kopen. Een fijne sfeer dus.

Vanaf de markt kan je in 5 minuten naar de stadscenote lopen. Je moet hier een klein beetje entree betalen (of in het restaurant minimaal 100 pesos per persoon besteden, dan mag je gratis. Helaas moet je dit wel weten of toevallig net het aanplakbiljet zien). Het is een redelijke cenote qua formaat en ook behoorlijk schoon. Rondom is helaas niet echt veel plek om op te drogen of te liggen, maar je kan wel je spullen op de rotsen leggen.

Cenote valladolid

Na het zwemmen kan je een kijkje gaan nemen rondom het centrale plein. Een leuke plek om te kijken, vooral in de avond als er wat eetstalletjes zijn en er muziek is. Ook zijn er veel restaurantjes te vinden rondom het plein. Bij de meeste hostels wordt je gewezen op 2 leuke gratis activiteiten in de avond. Eén daarvan is de gratis citytour. Deze rondleiding vertrekt vanaf de Cityhall en wordt gegeven in het Spaans en Engels. Helaas spreek ik zelf geen Spaans en mocht je dat ook niet doen, dan zou ik niet aanraden om deze tour te doen. Het Engels is namelijk Spanglish en er is vrij weinig van te verstaan, vooral omdat de meneer bleef switchen tussen beide talen en het je meestal niet opviel dat hij was overgegaan op Engels.

Booking.com

Daarnaast begon het in de Cityhall zelf en daar was het zo giga heet dat ik er meteen hoofdpijn kreeg. Ik was samen met een Frans meisje dat een klein beetje Spaans sprak, maar ook voor haar was er geen touw aan vast te knopen. Daarom zijn we er maar stiekem tussenuit gepiept. Sorry! Daarnaast wordt je gewezen op een lichtshow een stukje buiten het centrum. Daar worden 2 shows gegeven. Eerst 1 in het Spaans en daarna 1 in het Engels. Zelf heb ik dit overgeslagen, omdat het al een lange dag was geweest. Maar mocht je niks te doen hebben kan je hier altijd een kijkje gaan nemen.

Chichen itza
Chichen ítza

Het tempelcomplex van Chichen Itza ligt net buiten de stad, maar hoort ook zeker bij de leuke dingen die je kan doen rondom Valladolid. Natuurlijk ligt dit complex niet in de stad zelf, maar op ongeveer een half uurtje rijden. Om hier te komen kan je met je eigen auto, de ADO bus of een collectivo gaan. Uiteraard is het ook mogelijk om een tour te boeken. Dan is alles geregeld. Reken minstens 2-3 uur om dit complex te kunnen bekijken, want het is er best wel groot. Vergeet ook niet een hoed of pet mee te nemen en water, want het is er zeer heet. De ingangsprijs is helaas tegenwoordig best aan de prijs, maar wat mij betreft absoluut de moeite waard!

chichen itza

Heb je na dit artikel besloten om ook te kiezen voor Mexico? Wat onwijs leuk! Zoek dan zo snel mogelijk naar de goedkoopste vliegtickets op: Skyscanner. Ook is het verstandig om bij Vaccinaties op reis te checken of er aanbevolen vaccinaties nodig zijn.

Een deel van de foto’s zijn afkomstig van Pixabay (rechtenvrij). Dit artikel maakt gebruik van affiliate links. Mocht je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Zelf kost het je helemaal niks extra’s.

Leave a comment

Belost.nl © All Rights Reserved. Privacy en disclaimer

naar onder