Doen in Zadar

Kroatië is een land met prachtige stadjes langs de kust. Vanaf Weeze is het erg goedkoop vliegen op Zadar en daarom besloot ik daar een keertje heen te gaan. Ik combineerde dit met Zagreb, Sarajevo en Mostar. Maar wat vond ik eigenlijk van Zadar en raad ik het aan om hier naar toe te gaan? Ik zet de leukste bezienswaardigheden voor je op een rijtje, want wat kun je precies doen in Zadar?

Booking.com
Het stadje zelf

Zadar heeft een oud centrum vol met gezellig winkeltjes en dat maakt het ook meteen mooi. Het is wel erg toeristisch, dat is vaak wel een beetje jammer. Er zijn meerdere pleinen, oude kerken en Romeinse ruïnes te filmen. Ga vooral richting de hoofdstraat. Deze is autovrij en hier vindt je echt de leukste plekjes om te eten en te winkelen. Deze straat heet de Kalelarga. Ook heb je een klokkentoren waarvandaan je een prachtig uitzicht hebt over het hele oude centrum.

Doen in Zadar
Dagtrip langs de kust

De Kroatische kust is werkelijk prachtig. Mocht je dus naar Zadar gaan dan raad ik aan om ook de omgeving te verkennen. Neem gewoon een bus naar een ander prachtige kustplaatsje. Bijvoorbeeld Split is ook een heel mooi stadje om even een middagje heen te gaan.

Split
Naar een eiland

Zadar is gelegen aan de kust. Daarom is het een leuk idee om een tripje te maken naar een eiland. Je kunt ook een prachtige zeiltocht langs de eilanden maken. Dit is lastig op eigen houtje te regelen, dus je moet hier wel een tour voor boeken. Kies bijvoorbeeld voor een zeiltocht langs de Kornati eilanden. Vaar langs de prachtige kliffen, geniet van de uitzichten en neem een heerlijke duik in het helderblauwe water.

Een bijzondere dagtrip: Plitvice meren

De Plitvice meren zijn de bekendste bezienswaardigheid in heel Kroatië. Dit nationale park wordt dan ook door vele duizenden toeristen bezocht. Mocht je genoeg tijd hebben dan zou ik ook zeker kiezen voor een dagtrip naar deze meren. Door natuurlijke stromen zijn hier een aantal dammen ontstaan waardoor er nu allemaal verschillende meren te vinden zijn. Tussen deze meren zijn wandelpaden aangelegd om alles goed te kunnen bekijken. Je kunt hier dan ook een prachtige wandeling maken. Een dagtrip kost ongeveer 60 euro exclusief entree. Deze entree kan behoorlijk oplopen. In het hoogseizoen is dit wel 34 euro per persoon. Behoorlijk aan de prijs dus.

Plitvice

Dit waren wat mij betreft de dingen die je moet doen in Zadar. Uiteraard zijn er nog veel meer dagtrips mogelijk, maar bovenstaande zijn de bekendste. Mocht je verder willen reizen, dan raad ik aan richting Zagreb of Sarajevo te gaan.

Een deel van de foto’s zijn afkomstig van Pixabay (rechtenvrij). Dit artikel maakt gebruik van affiliate links. Mocht je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Zelf kost het je helemaal niks extra’s.

Leave a comment

Belost.nl © All Rights Reserved. Privacy en disclaimer

naar onder