Doen in Zagreb

Heb je binnenkort een stedentrip naar Zagreb gepland en nog geen idee wat je gaat doen? Dan ben je hier aan het juiste adres, want ik heb een aantal leuke dingen om te doen in Zagreb voor je op een rijtje gezet. Hiermee moet het lukken om je tijd in de stad zo goed mogelijk te benutten. Zagreb is de hoofdstad van Kroatië en daarmee een hele grote stad. Gelukkig is het centrum compact en zijn bijna alle bezienswaardigheden op loopafstand van elkaar te vinden. Maar welke dingen moet je echt doen in Zagreb?

Booking.com
Begin bij de kathedraal

Om je tocht door Zagreb makkelijk te beginnen zou ik starten bij de kathedraal. Deze vindt je bij het centrale plein in de stad. Vanaf dit plein loop je alleen een klein stukje de heuvel op en daar vindt je al snel de kathedraal. Deze is van de buitenkant echt prachtig en dus ook perfect om foto’s van te maken. Mocht je meer willen zien, dan is er ook de mogelijkheid om binnen te gaan kijken. Ik zou er wel voor zorgen dat je vroeg of juist laat bent, want net als overal lopen ook hier grote groepen Chinezen en Japanners rond. Mocht je binnen klaar zijn, kijk dan buiten nog eens om je heen. Je vindt hier namelijk niet alleen de kathedraal, maar nog veel meer bijzondere oude gebouwen.

doen in Zagreb
Door naar de musea

In iedere grote stad is er een dozijn aan musea te bezoeken. Dat is in Zagreb niet anders. Je zou uiteraard richting het nationale museum kunnen gaan, maar als je niet heel erg van kunst houdt, dan zou ik voor een apartere optie gaan. In Zagreb vindt je namelijk het museum of Broken Relationships. Een museum die je vast nieuwsgierig moet maken, want wat zou je hier nou kunnen tegenkomen? Laat deze kans dus niet schieten en ga voor dit museum. Je hebt er geen uren nodig, dus kunt het ook tussendoor doen.

Richting de bijzondere architectuur

Mocht je klaar zijn met voorgaande bezienswaardigheden, dan zou ik richting het Ben Jalacic plein lopen. Dit is één van de belangrijkste pleinen in Zagreb. Hier vindt je dan ook heel veel oude bijzondere gebouwen. Perfect dus om wat foto’s te maken. Er staan ook vele bankjes, dus neem gerust even pauze om te genieten van al het moois om je heen. Dit plein ligt in de buurt van de kathedraal en is dus makkelijk te combineren. Ook is het leuk om vanaf hier richting de lokale markt te gaan. Het is daar chaotisch en druk. maar niet heel erg toeristisch. Het is vooral bedoeld voor de lokale bevolking. Je vindt deze markt door tegenover de kathedraal een straat in te lopen.

doen in zagreb
Uitrusten in de parken van Zagreb

Wist je dat Zagreb ook een aantal prachtige parken heeft? Nou die zijn er dus genoeg te vinden. Heb je genoeg gehad van de gebouwen zien en ben je wat toe aan groen en rust, dan ben je hier direct op je plek. Zelf vond ik het park tegenover het treinstation echt de moeite waard. Je hebt hier alles in 1. Een prachtig uitzicht, rust, groen om je heen en daarnaast speelt een deel van het lokale leven zich af in de parken. De meeste mensen hebben geen eigen tuin en komen dan hier genieten van de zon. Prachtig, want zo zie je een beetje meer van het lokale leven.

parken in Zagreb

Zagreb is zoals gezegd niet een enorme stad, maar zoals je kunt zien is er meer dan genoeg te doen. Dit is namelijk maar een deel van de mooie bezienswaardigheden die Zagreb heeft. Ik zou toch wel kiezen om 2 dagen in deze stad te verblijven. Zo kun je alles mooi ontdekken op je gemak. Wil je veel in korte tijd zien, dan raad ik aan om een walking tour te doen.

Een deel van de foto’s zijn afkomstig van Pixabay (rechtenvrij). Dit artikel maakt gebruik van affiliate links. Mocht je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Zelf kost het je helemaal niks extra’s.

Leave a comment

Belost.nl © All Rights Reserved. Privacy en disclaimer

naar onder