Doen in Zürich

Zwitserland, één van de mooiste landen van Europa, maar toch niet heel erg veel bezocht. Misschien omdat het een duur imago heeft, maar dat valt in de praktijk behoorlijk mee. Zelf ben ik wel in Zwitserland geweest (ik heb er 5 maanden gewoond en gewerkt) en heb meerdere plekken in dit prachtige land bezocht. Waar onder ook de hoofdstad Zürich. Misschien niet de eerste bestemming waar je aan denkt bij een stedentrip, maar er is genoeg te doen in Zürich. Weten wat de leukste bezienswaardigheden zijn? Ik zet alle leuke dingen om te doen in Zürich voor je op een rijtje.

Meer van Zürich

Zoals je misschien al wel weet, is Zürich gelegen aan een groot meer. Nu denken veel mensen dat dit meer zich helemaal in de stad bevindt, maar dat is niet het geval. Wel kun je vanaf het centrum makkelijk richting een deel van het meer wandelen. Dit meer strekt zich namelijk uit van Zürich in het noorden tot ongeveer Rapperwil. Aan dit meer zijn vele leuke dorpjes gelegen en mocht je de beschikking hebben over een auto, dan is het leuk om een rondje rond het meer te maken. Stop dan ook regelmatig even op de mooie plekjes. Ook is er een veerdienst die je op meerdere plekken naar de andere kant van het meer kan brengen.

Mocht je geen auto hebben, dan zou je een deel met de trein kunnen doen, maar uiteraard kun je ook gewoon in Zürich zelf het meer bezoeken. Vooral in de zomer is het er gezellig druk langs de waterkant en er hangt een leuke sfeer. Een plek die je gewoon eigenlijk niet mag overslaan dus.

meer van zurich
Bahnhofstrasse

De Bahnhofstrasse is de bekendste winkelstraat in Zürich. Zoals de naam het al zegt is het gelegen bij het station. Mocht je graag willen shoppen, dan kun je deze straat misschien beter overslaan, want anders moet je wel een hele dikke portemonnee meenemen. Je vindt hier namelijk vrijwel alleen designermerken. Leuk om even langs de etalages te lopen om je te verbazen over de giga hoge bedragen die er op de prijskaartjes staan (als er überhaupt al prijskaartjes zijn). Daarna is het snel doorlopen naar de meer normalere winkelstraten.

Enkele namen die je hier kunt vinden? Nou bijvoorbeeld Dior, Chanel en noem het maar op. Ook zitten er veel Zwitserse banken in deze straat. Niet echt een straat dus om te shoppen, maar veel mensen vinden dit wel de mooiste winkelstraat van Europa. Niet overslaan dus!

Grossmünster

Deze kathedraal is één van de bekendste kerken van Zürich. Het is gebouwd omstreeks 1100, maar al wel meerdere keren gerenoveerd. Het is een protestantse kerk, maar in eerste instantie gebouwd als kloosterkerk. Er zijn in Zwitserland 4 bekende kerken en de Grossmünster is er daar eentje van. Eigenlijk is deze kerk niet te missen als je langs de oevers van de rivier loopt. Mocht je van kerken houden, dan is deze ook te bezichtigen. Liever ook nog wat uitzicht erbij? Beklim dan 1 van de torens en heb echt een prachtig uitzicht over de stad en de bergen in de buurt.

Grossmunster zurich
Het station (Hauptbahnhof)

Het hoofdstation is één van de meest bezochte bezienswaardigheden van Zürich. Het is uiteraard een station, maar ook meteen een erg mooi station. En dat is niet het enige. Want onder dit station is een erg groot overdekt winkelcentrum te vinden. Je vindt hier meer dan 200 winkels en restaurantjes. Zeer de moeite waard om even een kijkje te nemen dus. Mocht je in december in Zürich zijn, dan vindt je hier ook een ontzettend grote kerstmarkt.

Altstadt

Zürich bestaat uit meerdere delen en 1 deel ervan is de Altstadt. Oftewel de oude stad. Mocht je wat willen doen in Zürich, dan is dit één van de plekken waar je zeker naar toe moet. Je vindt hier in dit oude deel van de stad allemaal prachtige huisjes en schattige winkeltjes. Perfect dus om even een uurtje doorheen te wandelen. Kijk vooral dan ook om je heen, want het ene huis is nog mooier dan het andere. Veel huizen zijn in de specifieke Zwitserse stijl gebouwd.

Mocht je de Altstadt niet meteen kunnen vinden, dan zou je kunnen navigeren naar de Augustinnergasse. Dit is één van de bekendste straten in het oude centrum. Ook in deze straat vindt je allemaal schattige gebouwen met prachtige gekleurde gevels.

Doen in Zurich
Uetliberg

Mocht je Zürich op een andere manier willen zien, dan is het aan te raden om naar de Uetliberg te gaan. Deze heuvel ligt tegen Zürich aan en vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de stad en het meer. Om hier te komen pak je de trein richting deze berg. Nu heb je vanaf de trein 2 mogelijkheden. De meeste mensen zullen blijven zitten tot het eindpunt. Dit is de top van de Uetliberg. Je hoeft dan zelf niks meer te doen, alleen te genieten van het uitzicht. Mocht je langer de tijd hebben en wat sportiever zijn, dan is het aan te raden om 1 station eerder uit te stappen. Vanaf hier is het dan nog een korte hike richting de top.

Uetliberg zurich

Uiteraard zijn bovenstaande dingen om te doen in Zürich niet alle bezienswaardigheden van de stad. Er zijn ook nog ontzettend veel musea te vinden of leuke plekken om te lunchen. Nu heeft iedereen daar andere interesses is, dus zoek vooraf even een lijstje met musea en kijkt wat bij jouw past.

Een deel van de foto’s zijn afkomstig van Pixabay (rechtenvrij). Dit artikel maakt gebruik van affiliate links. Mocht je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Zelf kost het je helemaal niks extra’s.

Leave a comment

Belost.nl © All Rights Reserved. Privacy en disclaimer

naar onder