Doen op Corfu

Griekenland, een land met ontelbaar veel eilanden. Je hebt hier een ruime keuze om naar toe te gaan. Zelf ging ik naar Corfu. Niet persé omdat ik naar Griekenland wou, maar vooral omdat het goedkoop vliegen was en je een ferry vanaf Albanië kon nemen. Ik kende Corfu niet echt, maar het was wel een bestemming die ik aan iedereen kan aanraden. Het is er misschien niet zo idlilisch als andere eilanden, maar omdat het een groot eiland is, is er meer dan genoeg te doen op Corfu. Maar wat zijn de leukste bezienswaardigheden om te zien en te doen op Corfu?

Booking.com
De mooie stranden

Als je aan Griekenland denkt, dan denk je ook meteen aan de mooie stranden. Dit is ook de reden dat veel mensen voor een vakantie in dit land kiezen. Ook op Corfu heb je uiteraard prachtige stranden. Het handigste is om hiervoor richting Paleokastritsa te gaan. Hier vindt je de mooie baaitjes en stranden. Soms is het wel lastig om te vinden waar je de stranden op kunt gaan. Er zijn namelijk meerdere trappen naar beneden, maar vaak loopt het ook dood of sta je opeens bij iemand in de voortuin.

Corfu stranden

In het dorp zelf heb je een groot en populair strand. Leuk om een keer te gaan kijken, maar ik raad wel aan om ook naar de stranden buiten het dorp te gaan. Deze zijn een stuk rustiger en mooier. Jammer genoeg liggen de stranden wel grotendeels vol met kiezelstenen. Zonnen kan wel, maar is niet heel fijn. Een bedje huren kan wel op een aantal stranden. Mocht je deze kant op gaan, dan raadt ik aan via streetview een beetje rond te kijken naar de mooie plekjes.

Het paleis van Sisi

De films van Sisi zijn bij de meeste meisjes wel bekend. Ook ik draaide deze grijs toen ik jong was. Op Corfu heb je het zomerpaleis van Sisi. Hier kun je ook een kijkje nemen. Je vindt dit paleis in het dorpje Gastouri en de naam van het paleis is Achilleion. Tijdens een bezoek aan dit paleis kom je meer te weten over Sisi zelf, maar ook hoe er in die tijd geleefd werd. Een groot deel van de inrichting is namelijk nog uit die tijd. Naast binnen, kun je ook op de terrassen en in de tuin een kijkje nemen. Hier heb je een prachtig uitzicht.

Deze locatie wordt ook nog regelmatig gebruikt voor filmopnamen. Uiteraard zijn een deel van de Sissi films hier opgenomen, maar dat is nog niet alles. Er is bijvoorbeeld ook een deel van een James Bond film opgenomen (For Your Eyes Only).

Sisi paleis Corfu
Corfu stad

De hoofdstad van Corfu is Corfu Stad. Langs deze stad kom je bijna altijd aan het begin en einde van je reis. Het vliegveld ligt daar, maar ook de haven waar vanuit de ferry van/naar Albanië gaat. Maar naast dat het een plek is waar je moet zijn, is het ook een stad waar je gewoon een kijkje moet nemen. Het is een moderne stad met een oud centrum. Mooi om te zien! Ook is het hier leuk winkelen en van een terrasje genieten. Ga daarom zeker een dagje richting stad.

Twee plekken die je zeker moet bezoeken zijn het oude fort en de rode koepelkerk. De eerste beschermde Corfu vroeger tegen de vijand en hier kun je meer te weten komen over de bijzondere geschiedenis van de Griekse cultuur. De rode kerk is één van de heilige plekken van Corfu.

Doen op Corfu
De Pantokrator beklimmen

Mocht je genoeg hebben van de rust en toe zijn aan wat meer sportiviteit, dan ben je op Corfu nog steeds op de juiste plek. Ga hiervoor naar de Pantokrator. Dit is met zijn 900 meter de hoogste berg van Corfu en voor iedereen te beklimmen. De meeste mensen doen dit met een jeep, maar het is ook mogelijk om een fietstour te boeken.

Uiteraard zijn er nog veel meer dingen te doen op Corfu, maar bovenstaande zijn de hoogtepunten die niet overgeslagen mogen worden. Mocht je meer willen zien buiten Corfu, dan is het aan te raden een tour te boeken. Bijvoorbeeld een cruise naar de andere eilanden.

Een deel van de foto’s zijn afkomstig van Pixabay (rechtenvrij). Dit artikel maakt gebruik van affiliate links. Mocht je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Zelf kost het je helemaal niks extra’s.

Leave a comment

Belost.nl © All Rights Reserved. Privacy en disclaimer

naar onder