Een huis zoeken op Curaçao, hoe doe je dat?

Ieder jaar vertrekken er honderden jongeren en studenten richting Curaçao. Een deel daarvan gaat er werken bij een hotel of strandtent en een ander deel loopt er stage. Je kunt wel zeggen dat het eiland is ingericht op jongeren die hier voor een paar maanden komen. Nu is het uiteraard niet te bereizen en dus heb je ook een woonruimte nodig. Maar hoe vindt je die? Een aantal tips over een huis zoeken op Curaçao op een rij gezet.

Booking.com
De makkelijkste optie: Via internet

Net als in Nederland is het, het beste om te beginnen met het doorzoeken van internet. Er zijn behoorlijk wat verschillende kamers te vinden die verhuurd worden door een tussenpersoon. Deze hebben vrijwel allemaal een eigen website waar je snel op terecht kan. Let wel altijd een beetje op met tussenpersonen en vraag genoeg door. Hun doel is natuurlijk geld verdienen en ze zijn niet altijd even behulpzaam.

Wat je vooraf moet bedenken, is dat je voor je zoektocht een aantal punten voor jezelf duidelijk moet hebben. Bijvoorbeeld in welke buurt ga ik op zoek. Je kunt uiteraard een auto huren of met de bus, maar het is wel fijn als je woning in een goede wijk ligt. Ook is het fijn dat je dichtbij voorzieningen en bijvoorbeeld je stage/werk in de buurt zit. De meeste kamers liggen helaas niet in de beste wijken, dus lees vooraf ook de reviews over deze kamers.

Stage lopen op Curaçao

Daarnaast is het handig om te bepalen of je een kamer, een studio of een appartement wil. Uiteraard zit hier nogal een prijsverschil in, maar ook een verschil in comfort. Mocht je voor een kamer kiezen, dan is het fijn om te weten wie de andere bewoners zijn. Lopen deze stage of werken ze. Dit kan echt een verschil maken in gezelligheid. Zelf liep ik bijvoorbeeld stage, maar de rest werkte in de horeca. Onhandig, want zo kom je elkaar maar weinig tegen. Let ook op qua grote studentenhuizen. Daar zijn er een aantal van, maar deze zijn wel echt heel erg druk met vaak feestjes. Daar moet je van houden.

Zoeken via Facebook

In Nederland begint het aanbod aan kamers zich steeds meer via Facebook af te spelen. Dit is natuurlijk gratis, dus een makkelijke keuze. Ook op Curaçao heb je kamers die aangeboden worden via Facebook. De website die vaak gebruikt wordt, is: Durftevragen Curaçao. Wordt dan ook lid van deze groep en neem eens een kijkje. Waar je wel op moet letten, is dat bovenstaande woningen vaak voor een langere tijd te huur zijn. Dat is niet altijd aan te raden. De meeste stages duren 3 maanden tot een half jaar en werken doen de meeste mensen vaak ook maximaal een half jaar. Curaçao is redelijk duur namelijk, maar de lonen liggen erg laag.

Mocht je dus kortere tijd gaan, dan raad ik toch aan via een tussenpersoon te huren. Deze hebben vaak ook meerdere huizen en dus is een wisselen naar een andere kamer vaak ook makkelijk te regelen. Lees wel van te voren goed de reviews! Omdat je de kamers niet vooraf kunt bekijken, is het lastig een keuze te maken. Vraag bijvoorbeeld van te voren of je ook een filmpje kunt krijgen. Deze zijn vaak wat realistischer dan foto’s.

Een deel van de foto’s zijn afkomstig van Pixabay (rechtenvrij). Dit artikel maakt gebruik van affiliate links. Mocht je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Zelf kost het je helemaal niks extra’s.

Leave a comment

Belost.nl © All Rights Reserved. Privacy en disclaimer

naar onder