Eilanden op mijn bucketlist

Verspreid over de wereld liggen ontelbaar veel eilanden. De meeste hiervan zijn niet eens bekend hier in Europa. Een groot aantal zijn wel bekend en daar zitten echt pareltjes tussen. Nu ben ik zelf nog nauwelijks op eilanden geweest, maar heb ik wel vele eilanden op mijn bucketlist staan. Benieuwd welke dit zijn en waarom ik juist hiervoor heb gekozen? Lees hieronder welke eilanden op mijn bucketlist staan.

Een paradijs op aarde: Malediven

Om te beginnen met een land die waarschijnlijk iedereen wel op zijn bucketlist heeft staan. Vooral omdat dit een erg bijzonder land is en heel paradijselijk oogt. Er zijn prachtige stranden en de zee is zo ontzettend blauw. Je kan hier heerlijk relaxen, maar ook prachtig snorkelen of duiken. Helaas is het wel een redelijk dure bestemming. De prachtige plaatjes die je tegenkomt zijn van dure resorts waar je meerdere honderden euro’s per nacht kwijt bent. Helaas dus niet zomaar voor iedereen weggelegd. Nu zijn er wel een aantal budget opties, dus kijkt daar zeker eens voor rond. Wat ook bijzonder (en triest tegelijk) is, is dat het bestaan van dit land geen eeuwen meer gaat duren. De zeespiegel stijgt en de landen liggen laag. Er verdwijnen dus steeds meer delen onder water. Vreselijk!

malediven
Eén van vele eilanden: Palawan

Het volgende eiland is er één van de Filipijnen. Zoals wel bekend bestaat de Filipijnen uit onwijs veel eilanden. Waarom dan Palawan kiezen? Nou er zijn nog veel meer eilanden waar ik graag heen zou willen, maar sinds een seizoen van Wie is de Mol? ben ik echt geïnteresseerd geraakt in dit eiland. Helaas zijn de Filipijnen niet heel makkelijk qua reistijden. Er komt namelijk behoorlijk veel natuurgeweld voor. Zo is er een flink cycloonseizoen die je beter kunt vermijden. Helaas vallen mijn vakanties telkens in dit seizoen en dus komt het er steeds niet van. Toch blijft het één van de eilanden op mijn bucketlist. Waarom? Nou je hebt hier echt fantastische stranden met een nog mooiere onderwaterwereld. Ook is het een relatief groot eiland en is het mogelijk om daar meer van de ontdekken.

palawan
Iets totaal anders: Cuba

Een van de eilanden op mijn bucketlist is Cuba. Een totaal ander eiland dan de vorige twee, maar wel een erg bijzonder eiland. Nee het is geen bountyparadijs, maar er is meer dan genoeg te zien en te doen. Dit eiland heeft ontzettend veel historie en veel daarvan is nog bewaard gebleven. Helaas voor de toeristen, maar goed voor de inwoners, is het land de laatste jaren flink aan het moderniseren. Mocht je dus nog iets van de oude koloniale stijl terug willen zien, dan moet je geen jaren meer wachten. Omdat Cuba flink van de buitenwereld afgesloten is geweest, zijn veel dingen bewaard gebleven. Een paradijs dus voor iemand die van fotograferen houdt.

havana cuba
Opnieuw een bountyparadijs: Bora Bora

Misschien wel de populairste huwelijksreisbestemming is Bora Bora. Dit zijn zo ongeveer de mooiste bounty eilandjes die je je kunt voorstellen. Helaas liggen ze nogal ver vliegen en dus is het een flinke reis om er te komen. Ook is dit niet bepaald goedkoop. Ook hier heb je weer prachtige stranden en een geweldige onderwaterwereld. Er zijn vele bizar mooie resorts, maar hier hangt uiteraard ook een prijskaartje aan. Je kan eventueel ook dingen lowbudget doen, maar heel goedkoop gaat het nooit worden. Mocht je al naar Nieuw – Zeeland gaan, dan zou het wel een optie zijn om te combineren. Je bent dan toch al in de buurt. Mocht je op huwelijksreis willen en voldoende hebben gespaard? Ga dan absoluut hiervoor.

eilanden op mijn bucketlist
Ga naar Indonesië: Togian Islands

Indonesië telt net als de Filipijnen ontelbaar veel eilanden. De eilanden op mijn bucketlist, zijn de Togian eilanden. Dit is een groepje eilanden bij Sulawesi. Het is er wel behoorlijk primitief en niet ontwikkeld, dus daar moet je rekening mee houden. Back to the basics dus. Dat wil ik wel een keer proberen. Deze eilanden zijn misschien niet zo heel bekend, maar je hebt hier ook geweldige witte stranden en een prachtige onderwaterwereld. Het is zoals gezegd wat primitief, dus echte feestjes ga je hier niet vinden. Heerlijk! Je kunt hier fantastisch duiken en dat is dan ook de reden dat veel mensen hier naar toe gaan. Het is een kleine eilanden groep, dus jezelf hier weken vermaken zou ik niet doen. Combineren met Sulawesi zelf is top!

Darwin achterna: Galapagos islands

Eigenlijk zou ik op dit moment al op de Galapagos eilanden zijn geweest, maar helaas door een nieuwe baan was dit niet mogelijk. Naar de Galapagos eilanden ga je voor de bijzondere ligging. De eilanden horen bij Ecuador maar liggen meer dan 1000 kilometer voor de kust. Hierdoor is het een bijzondere eilandengroep met inheemse diersoorten die verder nergens ter wereld zijn. Darwin ontdekte deze dieren en dat was een belangrijk gegeven voor zijn theorie over the survival of the fittest. Helaas is het best prijzig om hier heen te gaan, omdat je een extra vlucht nodig hebt plus nog moet betalen om het gebied in te mogen. Mocht je een cruise boeken, dan kan het helemaal in de papieren lopen. Zelf doen kan ook zeker met een paar tourtjes. Scheelt je heel veel geld.

galapagos
Nogmaals bounty: Cook Islands

En ja er staan nog meer bounty eilanden op mijn bucketlist. De eilanden van de Cook Islands horen daar ook zeker op te staan. Deze eilanden vindt je in de Grote Oceaan en zijn vooral bekend door de fantastische bounty strandjes en de prachtige onderwaterwereld. Echt kleine paradijsjes dus en daarom mogen deze eilanden op mijn bucketlist niet ontbreken. De eilanden een behoorlijk eind van het vaste land en daardoor is het er nog relatief rustig qua toerisme. Het kost namelijk ook een hoop geld om hier te komen en dat schrikt mensen af. Joepie! Het perfecte idee is om te gaan eilandhoppen. De eilandjes zijn klein dus je hoeft overal maar een dag of 2 te blijven. Zo veel mogelijk mooie plekken zien. Mooier kan bijna niet toch? Eventueel kun je deze bestemming ook combineren met Nieuw Zeeland of andere paradijsjes in de regio. Scheelt weer geld voor dure vliegtickets.

cook islands
Nog een keer bijzondere dieren? Madagaskar

Hierboven vertelde ik al over de Galapagos eilanden die door hun liggen een bijzondere dierenpopulatie hebben. Ze zijn alleen niet de enige, want ook Madagaskar heeft dit. Madagaskar ligt een stuk uit de Afrikaanse kust en heeft daardoor bijzondere inheemse dierensoorten. Het is zoals gezegd Afrikaans en dus totaal anders dan bovenstaande eilanden. Het is een stuk minder ontwikkeld en dat merk je ook. Maar hé dat maakt het juist ook erg bijzonder. Voor mij is de voornaamste reden om hier heen te willen wel de bijzondere dieren. Afrika is in dat opzicht sowieso bijzonder, maar Madagaskar door de geïsoleerde ligging nog meer.

madagaskar
makis madagaskar
Nogmaals Indonesië: Raja Ampat

Als één-na-laatste nogmaals een eiland in Indonesië, maar dan een stuk lastiger te bereiken eiland. Deze eilanden liggen in het oosten van het land (West Papua) en hierheen gaan kost je behoorlijk wat geld, maar het moet er dan ook wel heel bijzonder zijn. Omdat het lastig te bereiken is, is het ook nog redelijk onaangetast. Dat maakt het echt prachtig. Raja Ampat is één van de mooiste duikplekken ter wereld, dus mocht je duiken dan zou ik deze absoluut op je verlanglijst zetten. Ook heb je er prachtige natuur (wat denk je van de mooiste witte stranden) en kom je dus nauwelijks toeristen tegen. Wat wil je nog meer?

raja ampat
De andere kant van de wereld: San Blas eilanden

Vrijwel alle eilanden hierboven liggen voor ons aan de Oostkant. Deze laatste niet. De San Blas eilanden liggen voor de kust van Panama en zijn echt paradijsjes. Panama is misschien niet het eerste waar je aan denkt qua bounty, maar deze eilandjes zijn dit zeker wel! Aan te raden is om een zeiltocht te boeken en zo richting deze eilanden te gaan. Je overnacht dan op de boot en kunt deze prachtige eilandjes verkennen. Ik zou het wel weten hoor!

san blas panama

Welk eiland zou jij voor kiezen?

.Een deel van de foto’s zijn afkomstig van Pixabay (rechtenvrij). Dit artikel maakt gebruik van affiliate links. Mocht je via deze links wat kopen, dan krijg ik een klein percentage. Zelf kost het je helemaal niks extra’s

2 Comments

 • Fem
  Posted februari 24, 2020 1:23 pm 0Likes

  Uit dit lijstje zou ik meteen tickets boeken naar Madagascar, en evt. naar Cuba. Verder vond ik Kaapverdie de moeite waard (ik zou eerlijk gezegd niet nog een keer teruggaan, maar om een keer gezien te hebben vond ik de eilandengroep heel boeiend, want heel divers). O, en de Kanaaleilanden. Heel wat anders, maar bij mij zeker favoriet, want zowel heel Brits als heel Frans. 🙂

  • belost
   Posted februari 24, 2020 3:45 pm 0Likes

   Leuk! Kaapverdië heb ik mij eigenlijk nooit in verdiept. Alleen toen op RTL dat programma gekeken. De kanaaleilanden hadden we graag tijdens de vakantie gedaan, maar helaas hadden we onze hond mee en toen bleek dat die niet meekon. Nog nooit geweest dus, maar alle plekken waar ik nog nooit ben geweest staan op mijn bucketlist 🙂

Leave a comment

Belost.nl © All Rights Reserved. Privacy en disclaimer

naar onder